» »

problem s particijami na "nezagonskem" disku (maxtor 200 gb)

problem s particijami na "nezagonskem" disku (maxtor 200 gb)

Jolando ::

Imam dva diska: WD 80 gb pata in Maxtor 200 gb pata, ki sem ga kupil pred kratkim.
Na WD-ju imam zagonsko particijo (NTFS) z winxp sp2 in se eno NTFS particijo. Na Maxtorju sem na zacetku pustil nekaj nerazporejenega prostora (mogoce Linux,... ), potem pa sem na ostalemu prostoru dodal se dve NTFS particiji. To sem delal z Partition Magicom.
Zdaj sem formatiral c disk in znova instaliral windows (integriran sp2) in ze ob instalaciji mi pisalo, da je na Maxtorju "unpartitioned space".
In tudi zdaj po instalaciji mi tako pise (velikost diska pise pravo).
Instaliral sem Partition Magic in ta mi napise, da je nasel disk1, vendar je pokvarjen (napise, da je vrste EZ-Drive).
"EZ-Drive has been detected on drive 1, but EZ-Drive is corrupt. Run the EZ-Drive setup diskette to correct this problem. For EZ-Drive support contact your EZ-Drive provider."
Verjetno je to kaj v povezavi z Maxblastom. Zdi se mi, da sem najprej disk "pripravil" z Maxblastom (nastala je ena particija cez celo) in potem sem nastimal particije na novo s Partition Magicom (kot sem zgoraj napisal).
Zdaj sem spet instaliral Maxblast, a tudi ta ne najde particij.
Na Maxtorjevi strani pise, da je resitev za podoben problem uninstalacija EZ-Biosa, ceprav po moje ga meni ni instaliralo (potem bi menda moralo pisati, ko zalaufas racunalnik).
Maxblast na cdju ali disketi pa se mi noce zalaufat, ustavi se, ko nalozi driverje za cd.

Kaj je po vase resitev?
Saj niti ni ne vem kako pomembno ker sem imel vec ali manj samo rezervne kopije na disku, ampak bi mi to prisparalo kar precej casa.
Plata je pa epox 8rda+, ceprav ne verjamem, da je to kaj vazno.

Hvala za pomoc
God save the Queen, she ain't no human being...

Jolando ::

Mi je uspelo rešiti s programom PTTD Partiton Table Doctor.
V windowsih delajo normalno particije, Partition Magic pa mi se vedno pise isto napako.
Zdaj bom dal kar low level format, da bo mir.

Kaj je pametno, da je na disku, kjer ni operacijskega sistema aktivna particija? Partition Table Doctor me je na to ves čas opozarjal.
God save the Queen, she ain't no human being...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

160GB HDD, do137GB DMA /nad 137GB PIO mode?

Oddelek: Strojna oprema
132830 (2555) TheosGifted
»

Problem s particijama na trdem disku

182040 (1501) solatko
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537510 (5930) thebaloh
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

505495 (4907) Damjan Jagar
»

WD 80GB 800JB problem ! ALI "kako Vas lahko računalnik prepriča, da se vržete pod vla

Oddelek: Pomoč in nasveti
171278 (1125) dexter_II

Več podobnih tem