» »

abak ne deluje

abak ne deluje

MagElan ::

imel sem računalnik in ko se mi je začel brez razloga resetirat, sem kupo novega... zalaufal sem ga sicer lahko normalno, ampak se mi je po določenem času resetiral. ko sem bil na tem da kupim novega sem starega raztavo na prafaktorje in ko sem ga spet vklopo je delal ampak je zaradi pregrevanja slika po določenem času zamrznila(nisem uporabljal nikakršne paste, samo špilal sem se...). potem pa sem to skropocalo zabrisal pod mizo in mi je tam ležal kake pol leta... zdaj sem ga pa pripelal v lj kjer študiram in sem si nabavo pasto, pa vse skup sestavo in ... tadam ... ko vžgem mi niti do biosa ne pride ... ventilatori se vrtijo, optični pogoni "svetijo", disk tu pa tam pokaže malo življenja(bolj ne kot ja), in to je to... monitor ne pokaže ničesar. aja pa piska tudi na začetku... to pa je vse
zdaj pa me zanima če ima kdo podobne izkušnje, ali ve kaj je tu narobe, da vidim če se ta računalnik še da uporabit al ga raje skozi okno vržem da bom mel mir z njim. zadeva pa niti ni stara, je kake pol leta izven garancije ...
-=MagElan=-

K0K0 ::

Brez paste si dal skup 8-O lol

Preveri če si vse dobro vtaknil ker lahko da je sam kak ram al pa grafa ni dobro vtaknena. Lahko pa da si med montažo hladilnika okrušil jedro peocesorja.

ocitno sem res bil prenezen z vstavljanjem hardware-a pa kablovja... zdaj mi sicer dela, ampak imam se en problem...
mam en disk na katerem so windowsi gor. ta sistem je bil vzpostavljen na drugem compu, druga plata drugi rami drugo vse .... in mi pri zagonu v tem compu namesto da bi zagnal windowse vrze blue screen in predlog da naj odstranim na novo prikljucen hardware ... je vzrok v tem da je bil sistem gor vrzen na drugem racunalniku? ali je mozno da je kaj druga "fuc"?
-=MagElan=-

K0K0 ::

Ne dela zato, ke je bilo naloženo na drugačnem pcju. Nanovo naloži windowse na tem pcju pa bi moglo delat.

sinko999 ::

Ponovno namesti winse to je, prej pa še probaj če prideš v winse v varnem načinu.
Kot si sam napisal čisto druga plata oz drugi računalnik in potem se pač windowsi ne hočejo zagnati.
Ni? ni ve?no !

Jan987 ::

če maš gor kakšne pomembne podatke probaj s kakšnima linux live cd-jem

he he spet jaz
sami krizi in tezave so s starimi stvarmi ... zdaj se je comp odloco da bo delal samo kakih 15 minut ... pol pa se vgasne in sicer tak, da ga moram iz elektricne napeljave izkljucit al pa pol ure drzat gumb za zagon racunalnika da lucka na plati vgasne in potem lahko ponovno zazenem ... ko sem gledal temperaturo na procesorju je bila okoli 50°c... pa me zanima kaj bi lahko bil vzrok?
pregrevanje ali kaka komponenta?
hvala za vse odgovore
-=MagElan=-

sinko999 ::

Verjetno so kondenzatorji na plošči odpovedali najprej spravi procesor pod nazivno hitrost ( underclockanj) tak da potem procesor rabi manj toka. Verjetno imaš tudi probleme s samim vklopom da se noče v prvo zagnati.
Ni? ni ve?no !

hja sem se spilal in premetaval komponente iz se enega racunalnika in na koncu ugotovil da je bil problem samo napajalnik ....
vsaj za enkrat mi brez problemov dela pa ceprav sem cpu clock znizal na borih 100 Mhz, zvisat se niti nisem probal ker tak al tak ne rabim hitrega procesora. glavno da dela
-=MagElan=-

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
253485 (3118) Fif55
»

Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)

281531 (1190) vbohinc
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

513698 (3124) DT232
»

računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!

321455 (1194) Meizu
»

Comp se dela norca

201395 (931) Dodgeviper

Več podobnih tem