» »

Brezzicna mreza iz bloka v blok

Brezzicna mreza iz bloka v blok

Bug ::

Pozdravljeni,

S kolegom sva se odlocila, da si bova osmislila brezzicno mrezo. Finta pa je v tem, da vsak zivi v svojem bloku, in bloka sta direkt preko ceste. Okna torej gledajo direkt ena proti drugim. To je brz potem dobra stvar, ne? Razdalja med blokoma je sirina ulice. Zdaj, tocno nisem meril kolko je ta razdalja, a rekel bi, da je nekje 25-30m --> Maistrova ulica v MB, ce kdo mogoce ve natancno sirino :D . Zdaj pa me zanima oprema, ki jo rabima:

1.) Dve brezzicni mrezni kartici, to itaq :D
2.) Wireless Access Point ??
3.) Antena mogoce????

za 2.) sem skoraj preprican, da rabima, ne? Routerja ne rabima, ker bi mela samo LAN. Vsak pa ima svojo povezavo v Internet
za 3.) pa me malo stvari begajo. Prvo kot prvo, ce bi mi lahko malo razlozili kako se antena poveze (na kaj jo povezes, kaki kabli morajo biti, pa se kaka lastnost na katero treba biti pozoren pri enevtuelni montazi), ali je ena dovolj, ali jo morama imeti oba, ali je spljoh potrebna?

Wireless Access Point --> kam ga postavit, da bo sprejem najboljsi? Ven ga ne morema postavit, zatorej bo notri zaprt za oknom. To je motece za signal?

Prosim ce se spomnite bilo kaj kar se nisem prasal in je pomembno, me prosim lepo opozorite.

lp,
Bug

hunter01 ::

Glede antene... je ne rabita ker mrezna itak nosi 30m (naj bi do 150m ce se ne motim). Če bi jo slučajno rabla (sam je ne) bi morala kupit vsak svojo in ne samo eno.
Glede Access pointa pa ga postavite pri tistemu kateri bo vzel adsl/kabl.
će pa bi rada imela samo LAN pa samo vsak svojo mrežno not v kišto, naštimat porte pa je. Nč pretresljivega in nč dodatnih stroškov. Mogoče kako geslo? to pa ne vem...


LP Jerry

Bug ::

Pozdravljeni

Super, torej rabiva samo 2 mrezni... Samo se potem splaca nabaviti se poleg vsake mrezne se tisto antenico na podaljsek, da potem lahko postaviva antenici na okno za boljsi sprejem. Ker ima vacina brezzicnih mreznih kar tisto trdo anteni, ki je potem po montazi za kisto ?

lp,
Bug

pujsek_ ::

Jah jaz vama nebi najbolj svetoval mrežnih, če že šparata sem vide oglas na portalu za D-Link APje po 11ksit, vzemita dva poceni apja jih dajta na okna in bo povezava super! mrežne so le tako tako! :\
Welcome shop.wlan-sat portal...

MEDENA ::

apje kaj je to ???

Nerdor ::

Access Point -> router z wi-fi funkcijo + antena. Recimo Linksys wrt54g ali Asus g500(deluxe).
... for lifetime!

pujsek_ ::

Majster,možakar, kot vidiš hoče priti čimceneje skozi tako da mu ne moreš zdaj priporočat ruterjev po 100EUR...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

Bug ::

Pozdravljeni...

mmm..cena ni toliki problem...dam denar tudi za kvalitetnejse, da bo le cimboljse delalo. :8)

Zdaj pa ce sem pravilno razumel zadevo: torej, naj nabaviva vsak en AP, vsak svoj AP preko LAN kabla povezeva na svoj racunalnik, AP dama na najboljse mesto in se preko AP-jev brezzicno povezeva?
:D
Lp,
Bug

AndrejS ::

Če sta samo 30m narazen in če višina ni problem vama priporočam kabl. Je najcenejša in najhitrejša varianta. Poleg kabla pa še rabita 1 zajlo in 2 španara da bo kabl v čimboljravni liniji.

Bug ::

mmm....to sma ze tudi razmisljala....samo ne vem kaj bi rekla na to obcina Maribor :D Mislim, da je treba imeti neko dovoljenje za tako delo, ne?

lp,
Bug

AndrejS ::

Dokler se noben ne pritoži ni problema. Uradno bi verjetno potreboval soglasja sosedov in mogoče še kaj. Je pa zelo cenajša varijanta in še hitrješi prenos podatkov.

Bug ::

ja..to mas prav...cenejsa in hitrejsa (stabilnejsa tudi)....ampak...boma brz vseeno imela brezzicno...(ves kaki so eni sosedi, malo fausije, nejevolje...da bi se s tem "zezal"...ni mi do tega... :( ) Boma kar mela AP-e. Na koncu se lehko izkazejo za funkcionalne se za kak domac WLAN (imam se cimrovega prenosnika pa se kak racunalnik, ki bi lahko potem brezzicno povezal....za deljenje Internet povezave...

lp,
Bug

hunter01 ::

neznam zak bi vsak svoj AP kupil!? če že mislite met AP kupte enega pol se pa pac un k ga nima poveže na njega preko mrezne. Sam dve mrezne bi bile za 2 compa cist dosti!!!! 30m ni neka razdalja! dajte najprej probat to varjanto v kaki trgovini k vam vrne denar v osmih dneh pa sprobajte! Če dela pustite tako kot je če ne pa zamenjajte eno mrezno za AP, v skrajnem primeru za dva!

sinko999 ::

Če se gleda stroškovno potem je najbolj poceni; Router pa wi-fi kartica ker verjetno tisti ko ima net ne bo imel PC prižgan 24/7 ali pa da bo postavil kako p1 kot router ali pač. Za mrežno se vzame najbolj poceni kar je, za router pa lynksis, samo s tem da ne pričakuj čudežev od routerja ker če ga resno obremeniš s P2P programi poklekne pač dropne povezavo pa potem spet začne na novi, ponavadi če je en uporabnik še prenese ko pa prideta 2 pa so težave.

LP
Ni? ni ve?no !

Bug ::

Zdravo

mmmm...za P2P ni panike....tako ali tako ne bova delila Internet povezave..vsak ima svojo (kabel)... Hocema met le LAN, da lahko preneseva kako datoteko en do drugega...pa take enostavne mrezne stvari... Tako, da vbistvu je router nepotreben.

lp,
Bug

MEDENA ::

Imam podoben problem:

Moj kolega je v sosednjem bloku in ima USB 2.0 WIRELESS ADAPTER, ki vtakne v USB režo...A je problem ker ima on samo USB 1.1 ?

Priklopi se preko mojega ACCESS POINT-a in vse lepo v mrežnih nastavitvah naštimano, kaže da dela samo IE tema...nobena stran se ne odpre , čisto nič.

V čemi bi bil lahko štos ?

pujsek_ ::

ni problem usb...
Welcome shop.wlan-sat portal...

TRIROG ::

fanta pozablata neki ... in vecina vseh ostalih tu gori tudi ...

Dejstvo je da se ne da primerjat Ap, ali pa routerja z mrezno kartico ki se vtakne v racunalnik ... signal je cistejsi in tudi prenos bolj stabilen ...

Svetujem da si oba najprej kupita kartice ... pogledata ce vama ustreza, ce vama dela dobro ... ql ...kabli za anteno so omejeni na doloceno dolzino, in so dragi ko pes, jaz osebno bi se raje vrgel na sistem AP(routerjev) ker tem zadevam lahko poljubno nastavljas tudi oddajno moc, in jih tako prilagodis ...

Pri wlanu ni nujno da najceneje pomeni da bo vse delalo ... v isti sobi ze ...

Bug ::

ellow :D

Oba sva nabavila AP-ja: D-link DWL-2100AP in zadeva dela ko sus :D AP-ja imama na oknih in ni blemov pri sprejemanju/oddajanju sigmala...
Lepa hvala vsem za pomoc

lp,
Bug

bili_39 ::

Pametno Polde :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588093 (5917) pujsek_
»

omrežje na 70m

Oddelek: Omrežja in internet
492336 (1574) mazy
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734551 (3304) pujsek_
»

wireless mreža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10412338 (8892) pujsek_
»

brezžična mreža (ma ne že spet!)

Oddelek: Strojna oprema
141914 (1633) ferdo

Več podobnih tem