» »

PDA Palm vs Windows

PDA Palm vs Windows

mohha53 ::

Pozdravljeni!
Da ne bo pomote, malce sem ze brskal po forumu, pa vseeno nisem dobil zeljene info.

Nameravam kupiti PDA, nekje do 100k (pa ne pri nas, kjer imajo debilne cene).

Med vsemi PDAji z PalmOS mi je interesanten samo Tungsten T5 (cena v tujini cca 70k). Po netu sem brskal za info in naletel na zelo razlicne odzive. Enim je vsec, drugi pravijo da se jim samo sesuva. V prid mu je gotovo velika kolicina RAM/ROM,..

Pri tistih z Win Mobile 2003 pa me mika Dell Axim X50v. Po spec huda masinca, dober zaslon z 480x640 zaslonom,.. A je res OS tukaj zanic. Veliko je namrec pritozb ravno v zvezi s tem.

Ja, seveda za tako ceno ne bom koristil PDA samo za shranjevanje kontaktov, beleženja zmenkov,.. Nekako naj bi v resnici nadomestil notebooka. Saj vem, da ni isto. Ampak to, da ga lahko spravim v zep je tisto, kar pogojuje mojo odlocitev.

Prosim vas za cimvec info, se posebej lastne izkusnje. Zanima me kasen je razvoj programske opreme in kaj lahko v prihodnjosti se pricakujem,..

Hvala, Myk

PS. Se en link, ki upam da bo komu koristil > KLIK!
"Never touch a running system!"
  • spremenilo: mohha53 ()

zlobcek ::

No pa bom nekje prvi:))

Sam posedujem t3. uporabljam ga za kontakte, mejle, vse kar disi po koledarju, word in excel file, pfd-je, branje takih in drugacnih knjig, gledanje muvijev in poslusanje muzike.

Težav s sesedanjem nimam, saj odkar sem naložil progije ne čačkam z novimi po njem nič. Stalni programi pa itak niso problematični, če delajo od začetka brez problema. Prej sem imel palmOS 4.1 na pamu m515 in je bil za moje pojme nekolkiko hitrejši, kljub precej počasnejšemu procesorju in relativno malo pomnilnika.

Foter ima HP2210. Ko je bil nov, sem ga imel v rokah cel teden non stop. Win 2003 so mi všeč, ker je možna povsem direktna podpora programom ala office itd. Pač vse je familija microsoft, čeprav se na podlagi tega nebi odločil za ipoda, saj dela na palmOS ravno tako vse brez problema. Baterije zdržijo pri ipodu tkole na uč nekaj uric manj, vendar bi težko rekel točno, saj tega nisem preizkušal. Itak so to igrače, ki baterije pridno papcajo in je treba prej ali slej pri vsaki pogledat kakšen štekar.

Zdaj večino si verjetno itak prebral iz kakšnih review-ov. Jest ti lahko rečem, da bom imel naslednjega sigurno nekaj v stilu t5. Čeprav sta mi simpatična oba tabora in čeprav eni pravijo, da je palm ostal zadaj. Sam se bolj kot ne vzdržujem takih ali drugačnih mnenj na račun enega ali drugega. Vzemi tistega, ki ti je lepši. Če se misliš igrat s programi non stop in stvari nalagati in odstranjevati, pa seveda pričakuj nekaj sesedanja. To je itak stranski učinek povsot.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančniki

Oddelek: Mobilne tehnologije
51862 (1678) Mih@@
»

Nova anketa!

Oddelek: Novice / Ankete
394461 (3697) Azrael
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61392 (1332) R0K
»

Dlančnik, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
91529 (1398) OrlyTM
»

Dlančnik..os?

Oddelek: Kaj kupiti
91030 (966) matic

Več podobnih tem