Forum » Problemi človeštva » Razlog, da dobivajo ljudje spam
Razlog, da dobivajo ljudje spam
sivi01 ::
Živjo.
Včasih sem bil strašno jezen na pošiljatelje e-slame (spam), v mojih očeh so bili zlobni ljudje, ki bi rad le na hitro zaslužili ...
Začel se razmišljati, kako hudiča pridejo do e-naslovov, imen in ostalih podatkov. Kakšno leto že skrbim za spletišče, ki kdaj pa kdaj organizira kakšno nagradno igro, ima seveda mailing listo in folk se kar prijavlja, trumoma ... V nagradni igri imajo opcijo ali se prijavijo ali ne, seveda se nikomur ne da prebrati drobnega tiska in potem imamo cele horde e-naslovov in to ne le hotmail & Co. ampak službenih naslovov, včasih kdo prijavi kakšen e-naslov vrtca, trgovine ... Folk je pač naiven in to je tudi glavni vzrok E-slame.
Seveda ko oseba dobi sporočilo, da je zadela 32$ na loteriji in naj hitro pusti številko bančnega račune to marsikdo tudi naredi ... potem je spet jok ...
... naivni smo
Včasih sem bil strašno jezen na pošiljatelje e-slame (spam), v mojih očeh so bili zlobni ljudje, ki bi rad le na hitro zaslužili ...
Začel se razmišljati, kako hudiča pridejo do e-naslovov, imen in ostalih podatkov. Kakšno leto že skrbim za spletišče, ki kdaj pa kdaj organizira kakšno nagradno igro, ima seveda mailing listo in folk se kar prijavlja, trumoma ... V nagradni igri imajo opcijo ali se prijavijo ali ne, seveda se nikomur ne da prebrati drobnega tiska in potem imamo cele horde e-naslovov in to ne le hotmail & Co. ampak službenih naslovov, včasih kdo prijavi kakšen e-naslov vrtca, trgovine ... Folk je pač naiven in to je tudi glavni vzrok E-slame.
Seveda ko oseba dobi sporočilo, da je zadela 32$ na loteriji in naj hitro pusti številko bančnega račune to marsikdo tudi naredi ... potem je spet jok ...
... naivni smo
strictom ::
Mail tvoj dobijo ko pač na kakem forumu al pa kje drugje ga sam napišeš.
zato pa maš npr.: janez.novakno@spamgmail.com
Tisti ki pa gredo številke bančnega računa pošivlat bi se pa tut lahko vprašali kje so šli narobe
zato pa maš npr.: janez.novakno@spamgmail.com
Tisti ki pa gredo številke bančnega računa pošivlat bi se pa tut lahko vprašali kje so šli narobe
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
strictom ::
kaj bi rad postal eden od spamerjev al kaj?
hope that we never meet!
hope that we never meet!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mejli, spam,... od kje emailOddelek: Loža | 12119 (8575) | japol |
» | Bolha problemOddelek: Loža | 3964 (3294) | m0LN4r |
» | EnaA in njihov katastrofalni sistem za odjavo od spam-a (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 13680 (9805) | fosil |
» | Nova [potegavščina]... (resnično ali fake)?Oddelek: Loža | 1271 (1271) | gruntfürmich |
» | plačevanje s kreditno karticoOddelek: Loža | 4910 (4342) | borutz |