» »

plačevanje s kreditno kartico

plačevanje s kreditno kartico

slovencl ::

Ni mi čisto jasno tole plačevanje s kreditno kartico na internetu. Ti vneseš številko kartice in datum do kdaj je veljavna in to je vse....skratka vse to piše na kartici...se pravi, če kdo to iz tvoje kartice prebere, potem lahko tudi on kupuje na tvoj račun al kva :\

BladE_ ::

Tocno tako :D
Akcija - Reakcija

Poldi112 ::

Samo da ti to vidiš, prijaviš, če si dovolj hiter trgovec dobi obvestilo o kraji kartice še predno odpošlje blago in enostavno stornira transakcijo. In poišče se oseba ki je kupovala s tvojo kartico.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

LoneWolf ::

Samo da ti to vidiš, prijaviš, če si dovolj hiter trgovec dobi obvestilo o kraji kartice še predno odpošlje blago in enostavno stornira transakcijo.

In a word, bullshit.
Ogromna vecina reklamacij nakupov s kreditnimi karticami je izvedena v 3-6 mesecih(!) po izvedbi nakupa, prakticno nobenemu "oskodovanemu" pa se o tem ne sanja vsaj do prejema mesecnega izpiska. Trgovec ne stornira nic, razen ce ze sam ob nakupu ne posumi, da transakcija smrdi - en od razlogov, zakaj noben priseben e-commerce trgovec ne sprejema hotmail in podobnih email naslovov. Zlonamerne transakcije stornira banka, ki je izdala kartico, na zahtevo lastnika kartice, hkrati pa upici po trgovcu se z $20 USD pavsala za chargeback. Lastnik kartice je zasciten kot kocevski medved, ves rizik gre prodajalcu - prodajalec bi namrec moral imeti t.i. slip, papircek s podpisom kupca, ki potrjuje transakcijo, pri elektronskih nakupih po internetu pa tega seveda nima noben trgovec. Nobena redkost ni niti to, da lastnik kartice pri banki oporeka nakupu, ki ga dejansko je sam opravil in prejel robo, ampak se dobro zaveda, da trgovec brez slipa nima dokazila in bo avtomatsko potegnil kratko. Banka vedno drzi s svojo stranko, brez izjeme.

In poišče se oseba ki je kupovala s tvojo kartico.

Tik pred tem pa credica samorogov prikopitlja mimo tvojega okna...
Zlorabe kreditnih kartic se dogajajo v stotinah primerov dnevno, tega ze dolgo noben resno ne preganja. 99% vse piratske SW robe, ki jo vlecete dol po torrentih, vkljucno z raznimi keygeni, je rezultat "nakupov" organiziranih skupin z ukradenimi kreditnimi karticami.

slovencl ::

Potem moram to kartico skrivat al kva...pa na banki, mi tega ni noben povedu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slovencl ()

perci ::

Kolk točno si ti star? Na vsakem vogalu trobijo(mo), da je treba številke bančnih in kreditnih kartic skrivati, ti pa prvič za to slišiš. Ti to kartico raje spravi na varno in je ne uporabljaj - bo bolš zate.:\

miko 55 ::

Ja itak da morš vedet kodo samo ti:'(. Halo? Kaj če bi vsi na slo techu kupovali na tvoj račun, bilo bi fino! :d a veš svojo davčno pa emšo:\

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: perci ()

slovencl ::

Kodo že vem samo jest (to ki jo rabiš za bankomat)...sam kaj ti pomaga koda, če je pa ne rabiš za kupovanje prek interneta.

Sploh pa me čudi tako bedast način uporabe kartice prek interneta...brez kakršnekoli začite...a je ni možno vgraditi...

Kaj pa ti pomaga davčna pa emšo...tud če ti jo povem si z njima ne boš mogel pomagat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slovencl ()

perci ::

Povej torej. Zraven daj še naslov, št. mobilnega telefona, poskeniraj šolsko spričevalo, rojstni list, št. spodnjih gat in pa seveda dodaj popis premičnega premoženja in denarnih sredstev.

Folk, kdaj boste spoznal, da je osebne informacije treba varovati.

slovencl ::

Pa saj je to nemogoče zavarovat, ko daš prodajalcu kreditno on lahko med tem ko jo tam potegne že 10x prebere vse kar rabi, da ne govorimo da lahko postavi tam kamero, in kasneje vse brez problema prebere, v miru.

Davčno pa emšo, pa je tako ali tako potrebno vpisat skoraj na vsak obrazec, ki ga ispolneš, še v nagradni igri ne moreš sodelovat brez tega :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slovencl ()

delfinus ::

Da, tako je, prodajalci lahko to veselo zlorabljajo, ce so seveda dovolj moralno oporecni.

slovencl ::

To je potem brez veze...a obstaja možnost, da se z banko dogovoriš, da jim za vsako transakcijo sporočiš številko računa na katerega bo šlo nakazilo, ostalo pa naj skenslajo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slovencl ()

Gandalfar ::

drgac delas, vsakih par dni pogledas transakcije pa delas chargbacke za vse kar nisi ti naredu. Ce vidis, da je kaksna taksna transakcija zamenjas cifro kartice.

Chargeback - Wikipedia, the free encyclopedia

poweroff ::

Folk, kdaj boste spoznal, da je osebne informacije treba varovati.

Nene, to je pa "paranoja". To se grejo samo eni kreteni, ki ne vejo da če si nedolžen, nimaš kaj skrivat.

ane?;)
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

heh številke kreditnih kartic so lahko še bolj zanimive :D
pa kolikor jaz vem imata mastercard in visa neko zavarovalnico, ki krije določene transakcije, je že dolgo kar sem to gledal, morda pa bi matthai lahko arctusa vprašal, če še on kej ve kako to poteka

pa še tista, da banka vedno poskrbi za svoje stranke - my ass - banka poskrbi zase, vse transakcije do prijave o kraji, gredo v tvoje breme, vse transakcije po prijavi pa iz zavarovalnine, vse transakcije po blokadi pa iz žepa trgovca

kot zanimivost - blokada hotmail naslova ti ne pomaga, ker maš zastonjskih email serverjev preveč - boljši sistem je amazon uvedel nekje od 1996-1998 preprosto ni dovolil pošiljanja v slovenije - razlog to many credit card frauds

od maja 2000 je slovenija podpisnica nekega sporazuma, po katerem si za zlorabo kreditnbe kartice lahko pošteno kaznovan, ne gre več samo za prekršek ampak ti naprtijo izdajanje za drugo osebo ali celo poneverbo dokumentov in podobna sranja

podatki niso točni, ker sem jih nazadnje preverjal leta 2000

edit: pozabil sem povedat zanimivost številk kreditne kartice - v 16 mestno številko je zakodiranih precej podatkov
edit2: sestava številke kreditne kartice
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

perci ::

teradrop: Tu ni bilo govora o ukradeni kreditni kartici, ki jo lopov ima fizično pri sebi in se na pildek tut podpiše. Govora je bilo o kraji številke kartice in nakupu prek interneta kjer tvojega podpisa ni.

Tear_DR0P ::

in kje sem govoril o fizično ukradeni kartici?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

perci ::

Ja, opisal si postopek, ki velja za fizično krajo, kjer lopov pač fake podpiše kartico. Pri online ali telefonskih nakupih postopek ni tak, kot praviš, ampak je tak kot ga je opisal Lonewolf.

Yohan del Sud ::

Heh. Zabavno je, da sem iz osebnih izkušenj slišal že za dve zlorabi fizični v lokalnih LJ restacracijah, ko so fizično odnosli kartice v ozadje in jih posilili, pa še nobene preko spleta. Vključno z mojo, ko sem testiral (za revije), to že pet let nazaj, spletne kazinoje (s sedežem na kajmanskih otokih). Samo naslednji dan dobim klic iz procesnega centra svoje banke, če sem kaj kupoval dan prej (za isti znesek) v Izraelu (poti transakcij so lahko zelo čudne)?


Prednosti spletnih nakupov so očitni. Pa ne bom danes tu o tem.

Moji topli nasveti za novega in straega kartičarja, kot človek, ki se že vse življenje ukvarja s spletno trgovino na obeh straneh. Samo dva sta.. .

1. Za spletno nakupovanje si omislite samosvojo kartico z minimalnim limitom. In spremljajte zadevo. Reši veliko v obe smeri (kupčeve in prodajalčeve).
2. Če je to preveč se držite druge previdne skrajnosti. Vsako e-trgovino dodobra preverite, preverite predvsem reference. Če se da dobiti koga na telefon, si zapišite njegovo ime, se pozanimajte o detaljnem postopku transakcije, itd. Resni trgovci bodo to razumeli. In so zavezani zakonom določenim s strani takšnega poslovanja in varovanja podatkov na splošno. Naslednjič lahko kupite potem res na klik. Res pa je da tretja stran, če je dovolj motivirana in ima znanje lahko vdere v vsak sistem. Poglej, paranoik, potem prvo točko.
www.strancar.com

hamax ::

se najbol si je umislt ksn paypal.

borutz ::

ma ni spet taka kriza z karticam glede zlorab
ti bodo prej zlorabili kot so ze omenili v nasih trgovinah kot pa na spletu

jaz sem ravno vceraj po telefonu avtomatskemu odzivniku v ameriski trgovini povedal st.kartice ,expiration date,ime,..
pa ni bilo nobenega problema
roba je ze na poti

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Unicenje NFC na placilni kartici (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
9020622 (17392) St235
»

kako zaznati vdor v računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6010191 (7920) stb
»

Težave s prevarami pri Apple Pay

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3916333 (12848) antonija
»

Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518316 (13796) Daedalus
»

Kako varno uporabljati mastercard na internetu?

Oddelek: Loža
286944 (5656) Mavrik

Več podobnih tem