Forum » Pomoč in nasveti » NF7-S 12V dilema in kup začetniških vprašanj!
NF7-S 12V dilema in kup začetniških vprašanj!
roberto1 ::
LP!
Zanima me kako je z 12v priključkom na Abit NF7-s. Ali ga moram priključit ali ne, ker sistem dela OK tudi brez tega. Povejti mi please kako je s tem - ker so te plošče zelo razširjene in priljubljene in jo sigurno ima kdo. Imam procesor Barton 2500+
Pa še eno vprašanje glede overclockinga tega procesorja. Kaj lahko zvišam in do koliko če bi rad malce pohitril sistem. Na kaj moram paziti (Ram-fsb ratio - to mi ni nič jasno) In če ima kdo dual channel rame na tej plati naj mi pove če se zadeva sploh pozna ker razmišljam da bi si vbodel 2x512 dual channel rama. Hvala že vnaprej
LP
Roberto
Zanima me kako je z 12v priključkom na Abit NF7-s. Ali ga moram priključit ali ne, ker sistem dela OK tudi brez tega. Povejti mi please kako je s tem - ker so te plošče zelo razširjene in priljubljene in jo sigurno ima kdo. Imam procesor Barton 2500+
Pa še eno vprašanje glede overclockinga tega procesorja. Kaj lahko zvišam in do koliko če bi rad malce pohitril sistem. Na kaj moram paziti (Ram-fsb ratio - to mi ni nič jasno) In če ima kdo dual channel rame na tej plati naj mi pove če se zadeva sploh pozna ker razmišljam da bi si vbodel 2x512 dual channel rama. Hvala že vnaprej
LP
Roberto
Someday never comes!
sash ::
Dodatnih 12V ne rabiš priključit za samo delovanje sistema, vemdar s tem tvegaš manjšo stabilnost navitega sistema pri delovanju.
Emmm kaj ko bi napisal kaj za eno konfiguracijo imaš - vključno s tehničnimi podatki, samo procesor je bistveno premalo ...
Dual Channel se meni bolj bogo pozna, mogoče 5-7% v primerjavi s single sistemom, nevem sicer ali je problem s kakšnimi nastavitvami, vendar so se tudi drugi pritoževali nad efektivnostjo DC rama pri NFS2 ...
Pa še eno vprašanje glede overclockinga tega procesorja. Kaj lahko zvišam in do koliko če bi rad malce pohitril sistem.
Emmm kaj ko bi napisal kaj za eno konfiguracijo imaš - vključno s tehničnimi podatki, samo procesor je bistveno premalo ...
Dual Channel se meni bolj bogo pozna, mogoče 5-7% v primerjavi s single sistemom, nevem sicer ali je problem s kakšnimi nastavitvami, vendar so se tudi drugi pritoževali nad efektivnostjo DC rama pri NFS2 ...
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Thnx Sash!
Moja konfiguracija je sledeča
Abit NF7-s V.2.0
AMD Athlon 2500+ Vulcano II
DDR 512 Transcend PC3200 2,5-3-3
1XSCSI Seagate Cheetah 18.2 10K
2xMaxtor 6Y160 DIamond Plus 9
Matrox G450 32 MB Dual Head
LG GSA 4120b
To je vse kar vem
Zdej pa razmišljam da bi kupil Twin Mos Dual Ram 2X512.
Če imaš še kakšen nasvet!
LP
Moja konfiguracija je sledeča
Abit NF7-s V.2.0
AMD Athlon 2500+ Vulcano II
DDR 512 Transcend PC3200 2,5-3-3
1XSCSI Seagate Cheetah 18.2 10K
2xMaxtor 6Y160 DIamond Plus 9
Matrox G450 32 MB Dual Head
LG GSA 4120b
To je vse kar vem
Zdej pa razmišljam da bi kupil Twin Mos Dual Ram 2X512.
Če imaš še kakšen nasvet!
LP
Someday never comes!
Dobro če ni nikogar pa imam še eno vprašanje. Na mojem bartonu 2500+ sem spremenil fsb na 200 in z rami 2x512 dual Geil PC3200 zadeva deluje normalno enih 10 minut potem pa frizne. Temperatura proca pride do enih 48 stopinj kar verjetno ni neka katarstrofa. Naj mi nekdo pove koliko je normalna temperatura za bartona. Meni drugače na full load pride do 46 stopinj(če dve uro encodam video) in na fsb 166 deluje normalno .
LP
Roberto
LP
Roberto
Someday never comes!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 11124 (7033) | GaS |
» | problem z ramom Twinmos Speed PremiumOddelek: Navijanje | 1509 (907) | s5cougar |
» | Katero plato in ram?Oddelek: Kaj kupiti | 1955 (1383) | MEDENA |
» | Je to vredu konfiguracijaOddelek: Kaj kupiti | 881 (801) | SrBo |
» | Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7787 (5469) | pele-on |