» »

DFI NF4 Ultra-D network problem

DFI NF4 Ultra-D network problem

eDDi ::

jao jao... že dva dni neke drajverje menjam, pa mi internet nikakor noče delat kot bi moral. Na drugi mašini dela vse kot bi moralo, tu se mi pa že strani extremno počasi odpirajo. Zelo butasto bi mi bilo, če bi dodal mrežno PCI kartico, poleg že dveh onboard na popolnoma novi plati.

ima kdo mogoče rešitev zame? vnaprej se mu zahvaljujem.

LP, Edi

humanoid ::

NF4 čipovje ima že integriran firewall. Si kaj gledal v tej smeri?
Kaj pa je narobe, lahko bolj podrobno opišeš?

LP

eDDi ::

ja, sem odstranil tisti firewall, no prvo izklopil potem odstranil, probal disablat eno mrežno, pa drugo, isto v biosu.

prazparav je tko, da nvidia mrežno sploh ne dela, če vtaknem kabl noter se vsako sekundo napiše da je izklopljen kabl, tistia marvel mrežna pa dela, ampak zelo zelo počasi. npr. če stvar gre ponavadi ali z drugim compom minimalno 80k, gre na temu nič več kot 10k, pa še surfanje me spominja na čase telefonskega modema.

eDDi ::

sem pozabil dodati oz sem sedaj opazil:

v trayu imam TRI povezave, ena je Nvidia, ki pravi da ni kabla, druga je marvell, ki pravi de je omejen ali nepovezljiv in tretja za adsl. če disablam nvidio dela marvel še naprej enako počasi.

ko zadeve delajo normalno, je samo za adsl ikonca.

humanoid ::

Jaz imam tudi dve mrežni integrirani.
Poskusi zbrisati povezavo za ADSL, nato pa disable-aj in odstrani obe mrežni (pod my network connections). Na CD-ju od plošče si moral dobiti gonilnike... resetiraj računalnik, ko pride v winse in najde novo opremo klikni cancel, ter vsati CD z gonilniki ter pojdi v Device Manager ter iz tam instaliraj gonilnike, ki so na CD-ju. Ko instaliraš gonilnike, restartaj računalnik, pod device manager poglej, da ni kje kakšnih rumenih klicajev. Nato pod My Network Places, View Network Connections omogoči obe mrežni. Tisti, ki gre na ADSL dodeli IP: 192.168.0.1, drugi pa 192.168.0.2, subnet mask naj bo 255.255.255.0, DNS od prve naj bo 193.189.160.11, lahko tudi secondary DNS vpišeš in sicer 193.189.160.12. Nato pa: View Network Connections, levo zgoraj klikni na Create a new connection -> Next -> Connection to Internet -> Next -> Set Up My Connection Manually -> next -> Connect using a broadband connection that requires a username and password -> next -> vpišeš pač ime ISP-ja, recimo SIOL -> next -> vpišeš svoje podatke -> next -> finish Ko to narediš z desno tipko klkineš na novo ustvarjeno povezavo ter: Propertis -> Networking -> Internet Protocols (TCP/IP) -> properties -> in daš na avtomatsko, da vse naslove sam pridobi, daš OK, potem pa greš na jeziček Advanced -> Windows Firewall -> Settings (če imaš drug firewall tega disable-aj.)
Spodaj imaš možnost ICS (Internet Connection Sharing), če se nekdo drug priklopi na tvoj računalnik in hoče na net, moraš to pač omogočiti, v SP1 je bila tukaj luknja, ko si to omogočil je bil NetBIOS port kar lepo odprt, pri SP2 pa ne vem, nisem testiral.

Sedaj je vse skonfigurirano in bi teoretično moralo vse brez problema delat.

Še opozorilo: Če imaš več network adapterjev, moraš v vse vpisati tisti DNS, če ne se ti bo računalnik "počasi" zaganjal. Jaz imam še en virtualni adapter in če ni DNS not vpisan, tisti od SIOLa, se potem zelo počasi boota, pride v winse, potem pa stoji in stoji, šele čez minutko ali dve začne nalagati naprej.

Upam, da sem pomagal.

LP

MEDENA ::

edino MARVEL še dobro deluje .......uporab tisto mrežno režico

eDDi ::

marvell mi pa počasi dela... nvidia pa sploh ne.

jaooo.. k bi vedu, ne bi tolko dnarja za tako plato dal.

RC14 ::

eDDi:
Ja kaj pa kupuješ takšno plato, kupil bi ELITE plato za 18k pa bi blo ok!:D :D.

Ja, če nikakor ne dela uredu, pejt v trgovino, pa naj ti jo zamenjajo sej imaš 8 dni časa.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WinXp share internet-obup

Oddelek: Omrežja in internet
351988 (1474) boštjan
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401759 (1331) mte
»

Adsl povezava

Oddelek: Programska oprema
171622 (1268) zvitorepec
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222188 (1962) TribesMan
»

pocasni zagon winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
312361 (1816) Lunik

Več podobnih tem