» »

PQI ram moduli

PQI ram moduli

Shatzy ::

Pozna kdo to firmo? Kupujem 512 MB model MDAD-423HA za 11.000 SIT, kar se mi zdi ugodno. Bo RAM lufu z mojo VIA P4X400-8235 plato?
Hvala in LP

OZZY ::

Jaz mislim,da so supertalent pri mlacomu za11500 boljši. sem sprobal pqi pa so sicer za navadno delo ok, za karkoli drugega pa bolj tko tko..pač opravljajo funkcijo ki jim je namenjena...Zanavijat pa niso bogve kaj..
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

RAM Supertalent?!?! A me zajbavaš? A se mu res tko reče? Drgač pa jst RAMA ne mislm navijat. Trenutno ga ma 512, ampak se mi zdi da mi ne dela u redu, ko recimo montiram film al pa v Photoshopu slike shopam. Je še kkšna druga opcija v tem cenovnem rangu, recimo do 15.000?

Dr Evil ::

Corsair pri Jae za 15800.

boštjan ::

Shatzy,če ne misliš navijat,je brezveze metat več denarja skozi okno.kupi tega PQI al pa onega super talent in to je to
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

humanoid ::

Jaz imam en modul, PQI 400MHz 256MB in se BP navije iz 200 do 220 FSB razmerje 1:1.
Če ti to kaj pomaga... ni pa rečeno, da se bosta dva modula enako navijala.

OK, RAM sem kupil, ga vtaknil v režo in potem ko se mi je računalnik postavil,ga je na enkrat zmanjkal in se je resetiral. In ne enkrat, temveč kar ene prakrat. Potem sem ga vzel ven in problem je izginil. Se da narest kej druzga kokr zamenat RAM?

Meni se je dogajalo popolnoma enako.Potem sem pqi RAM zamenjal za corsair in zadeva deluje brezhibno.

Zgleda je ta RAM precej nekompatibilen.

OZZY ::

odvisno kake si ieml nastavitve v biosu za cas latenco. Ta ram je deklariran kot cas 3-3-3-8 ali celo 3-4-4-8. Lahko se zgodi, da mu cas 2.5 dela probleme....

A memtest si probal pognat?? Da ram ni slušajno defekten.

Drugač pa probaj reet biosa, ko inštaliraš ram..včasih pomaga.
Go with the flow.

Meni je delal probleme tudi pri optimal nastavitvah,tak da ne verjamem v preobremenjenost.

Jo ozzy mal bolj počas prosm. Kje pa lahko jst nastavlam latenco? A se nastavla za vsak RAM slot posebi al za use skupi? In kaj je to reet bios? Kej za na kruh namazat?

OK, zdej sem PQI ja zamenju za Corsaira, in se je zadeva ponovila. Notr mam pa drgač tkole:

enga 256 Kingstona
enga 256 Elixir
in pa zdej še 512 corsair, ampak če so vsi trije notr se računalnik resetera sam od sebe še preden se pojav logon screen.

Zdej mam notr samo corsaira in zadeva dela brez problema. A je možno da se 3 različne znamke ne prenesejo med sabo??

No, zdej sem jih prerazporedil, in sicer je 512 corsair na prvem slotu, na drugem kingston, elixirja pa sem vzel ven, ker se drugače računalnik resetira. Torej verjetno Elixir povzroča komplikacije, ne? Nej ga zamenjam za kingstona ali corsaira?

Geo ::

Mene pa zanima kje se da dobit te PQI rame full so dobri! Men nikol se niso nic srali lepo delajo drgac mam pa timinge nastimane na "Agressive" nevem tocno kolko so drgac pa dela cist gladko, sm pa ze mel tudi nastimano na "F1" pa je tud delalo cist stabilno...
SHIT!!! I did it again...

mzidy ::

JAE8-)

mare87 ::

Sem testiral že dva PQI-ja in sicer 256 MB PC 3200 in pa 512. Obadva končata svojo OC pot pri nekje 218 MHz 2.5, 3, 3, 7, 2.6v. Tak, da so za normalno delo čist ok. Z CAS 2 pa ne delajo radi nad 200 MHz..

SavoS ::

@mare87 kaj pa če bi jim dal recimo voltažo 2,9 v ??

Jaz svoje VM rame gonim na 3 3 3 11 na 238 na 2,9v.....original so pa 2,5 3 3 8 pc 3200
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

mare87 ::

Nič ne pomaga voltaža tem čipom. Pri 512 MB je blo celo več erorjev v memtestu #5 iz 2.6v na 2.9v.

SavoS ::

OK HVALA
Sem namreč tud jaz mislo to kupiti.......:(
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

AtaStrumf ::

Jaz sem tudi mislil, da so PQI cool, ker sem imel enga 256 pri tamalmu in sem bil čist zadovoljen in pol ob teh cenah nabavim še enga samo da je 512 pa se je mašina po dveh tednih začela nekaj usuvat, pa sem zalaufal Memtest in so bili errorji v prvi sekundi ko je bil samo 512 MB modul noter oz. če sta bila oba je trajal mal dlje. Sem poklical v JAE pa so mi brez kompliciranja zamenjal, samo niso imeli novga PQI-ja pa sem doplačal za Cosair-ja. Prvo kar sem naredil je bil 2,5 urni memtest in Corsair je bil cool, tako da sedaj dela vse OK. Glede na to da so me v JAE vprašali samo če sem naredil Memtest in pol takoj zamenjal predvidevam, da so imeli eno slabo serijo in ful reklamacij. Upam, da gre res samo za slabo serijo, ker so mi drugače PQI prav pri srcu.

Ni slaba serija, pač pa komplicirana kompatibilnost rama. Js mam 2x512PQI in sta čist ql(za ta denar):D

Ka SuperPI test se pozna kej pri ramih?
Ker pol bi probo dat na 2.5-3-3-8:D (zdej je 3-4-4-8:( )

Crimson_Shadow ::

Najverjetneje da, ker jaz na takih nastavitvah (3-4-4-8) dobim obupen score (51 sek za 1MB test v SuperPi) za XP-M na 2400Mhz (12x200) z NF7-S v2.0 plato.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
40131251 (16715) gfighter
»

SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )

10311091 (7000) GaS
»

Racunalnik vrze blue screen - overclock???

341580 (1285) Pyr0Beast
»

Kolko v. na patriotih?

371752 (1222) Pyr0Beast
»

DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61135839 (20257) Tilen

Več podobnih tem