» »

PC se ne zažene

PC se ne zažene

Go-ahead ::

Ob vklopu PC mi na prednji strani zasvetijo rdeča in zelena luč in ostanejo prižgane vse do izklopa, ne zažene se niti BIOS, monitor ostane mrtev. A se komu sanja kaj je šlo rakom žvižgat?

mkonci ::

Jaz ti svetujem takole, iz računalnika poberi ven vse komponente, ki jih ne potrebuješ za osnovno delovanje (to so modem, lan, zvočna, tv...). Potem ponovno poskusi zagnati rač, če se zažene, boš vedel, da imaš eno komponento fuč, od tistih, ki je zunaj. Če se ne zažene, zaženi ponovno, in glej ali se zavrtijo ventilatorji na procesorju in grafični, če ne je problem velik.
Ostane ti da mal pogledaš, če je okoli kakšne komponente kaj črnega ali če je napihnjen kak kondenzator.
Ker praviš da ti svetita lučki, potem je izključeno, da se ti je prekurila varovalka v napajalniku.

Če še ne gre, še vedno ostane serviser, on ti bo gotovo pomagal!:8)

Pa veliko uspeha:))

fakinx ::

Hm, če monitor ostane mrtev je skoraj zagotovo problem v biosu grafične kartice (oz. z grafiko na splošno). Če imaš morda kakšno "rezervno" kartico (pa ne rabi biti 6600GT:D ), jo vtakni notri in poglej, če je problem rešen.
Howgh!!!

Eboran ::

Kaj pa matična plata nič ne piska? Po piskih se da določiti kaj je narobe.

SCEGETLEK ::

pred cajtom sn mel čisto isto težavo.... ko sn vžgal rač. so mi vse ledike zasvetle,zvočnik je 1 sekundo pisko,in rač se ja avtomatsko sam vgasno..... vse komponente sn menjo,razn plate pa procesora,nakoncu sn to 2 neso hkolegu,ki je ugotovil da je plata šla po gobe.... mislim da ti je plata šla deček :)

Go-ahead ::

Prav imaš. Sem jo že zamenjal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

need hardware help!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151435 (1102) Pyr0Beast
»

Problem po menjavi matične plošče

Oddelek: Pomoč in nasveti