Forum » Loža » .si domena
.si domena
acheron ::
Živjo, zanima me nekaj glede registracije .si domen. Zdi se mi, da bo registracija za fizične oseba omogočena komaj nekje septembra, jaz pa z domeno ne morem čakati tako dolgo saj mi jo lahko kdo zasede. Sedaj me pa zanima, če se kot poslovni subjekt smatra tudi s.p. katerega lahko dobim za nekje 5 čukov ( gzs) ali mora bit d.o.o. ali kaj podobnega.
lp,
gregec
lp,
gregec
Ales ::
Poslovni subjekt je seveda tudi s.p., kaj pa drugega. Ampak če bi rad sodeloval pri registraciji že 4.4. ob 10h, ko se sprosti, si prepozen.
Sploh pa upam da se zavedaš, da 5k SIT niso vsi stroški, ki jih z s.p.-jem imaš. Da ne omenjamo rednih obveznosti firme do države oz. davkarije... Bolj se ti splača domeno zdaj registrirati preko kake firme, ki ne bo porabila vseh 20 možnih registracij domen zase, potem pa preneseš domeno uradno nase, ko bo to možno.
Sploh pa upam da se zavedaš, da 5k SIT niso vsi stroški, ki jih z s.p.-jem imaš. Da ne omenjamo rednih obveznosti firme do države oz. davkarije... Bolj se ti splača domeno zdaj registrirati preko kake firme, ki ne bo porabila vseh 20 možnih registracij domen zase, potem pa preneseš domeno uradno nase, ko bo to možno.
acheron ::
jah sej vem use to, ampak iščem vse možne načine da bi dobil imeno, sem tud že podjetje iskal in še dalej iščem
Bob Rock ::
zdi se mi, da se bo junija sprostilo za vse uporabnike, ne pa septembra.
[edit] bedarije govorim...je kr prav septembra [/edit]
[edit] bedarije govorim...je kr prav septembra [/edit]
- spremenil: Bob Rock ()
BluPhenix ::
Glede SP.
Stroški niso samo 5k ampak so približno 16k, zaradi obvezne članarine za obrtno zbornico.
Če si že nekje zaposlen oziroma če si študent lahko odpreš popoldanski SP, s katerim lahko počneš vse kot z navadnim, vendar ne plačuješ dajatev državi. Za ta tip SPja so stroški 16k na mesec.
Si se pa že prepričal da domena ni že zasedena, ker v tem rimeru jo podjetje ohrani in si more izbrati le registrarja (ni mi je treba ponovno registrirati, torej nebo prosta)
Stroški niso samo 5k ampak so približno 16k, zaradi obvezne članarine za obrtno zbornico.
Če si že nekje zaposlen oziroma če si študent lahko odpreš popoldanski SP, s katerim lahko počneš vse kot z navadnim, vendar ne plačuješ dajatev državi. Za ta tip SPja so stroški 16k na mesec.
Si se pa že prepričal da domena ni že zasedena, ker v tem rimeru jo podjetje ohrani in si more izbrati le registrarja (ni mi je treba ponovno registrirati, torej nebo prosta)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 23627 (19297) | Soprano |
» | Vrednost domeneOddelek: Izdelava spletišč | 4124 (3154) | KoMar- |
» | Prodaja domeneOddelek: Izdelava spletišč | 3080 (3080) | HardFu |
» | .si domenaOddelek: Omrežja in internet | 2013 (1715) | reber |
» | Končno .si domene tudi za navadne smrtnike! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7097 (5754) | Soprano |