Forum » Pomoč in nasveti » sestavljanje kompa
sestavljanje kompa
kingkong ::
sestavil sem komp z naslednjimi komponentami: abit KV7 MB, AMD sempron 2800+, HD hitachi 80GB in ostala krama.
ko zaženem komp (nisem še inštaliru win xp in ostalih stvari) se najprej odpravim v bios, da bi pač nastavil boot zaporedje. čez nekaj čas se enostavno komp izklopi. pomislil sem, da se je pregrel procesor (lahko da sem ga slabo namestil ali kaj podobnega) zato zaženem čez nekaj časa ponovno komp. moram povedati, da je potrebno kar nekajkrat pritisniti za zagon (sumim, da ima prste vmes slab napajalnik) in ko pridem do biosa ista pesem. spremljal sem tudi temp procesorja in je normalna. kakšen nasvet kako rešiti problem oz kaj bi lahko bilo krivo?
ko zaženem komp (nisem še inštaliru win xp in ostalih stvari) se najprej odpravim v bios, da bi pač nastavil boot zaporedje. čez nekaj čas se enostavno komp izklopi. pomislil sem, da se je pregrel procesor (lahko da sem ga slabo namestil ali kaj podobnega) zato zaženem čez nekaj časa ponovno komp. moram povedati, da je potrebno kar nekajkrat pritisniti za zagon (sumim, da ima prste vmes slab napajalnik) in ko pridem do biosa ista pesem. spremljal sem tudi temp procesorja in je normalna. kakšen nasvet kako rešiti problem oz kaj bi lahko bilo krivo?
Myth ::
Preveri če so vsi kabli kot morajo bit , pravilno in lepo not vtakjeni... pa ne mislim IDE kablov Poglej tudi , če nisi ki pozabil kaj priklučit, AMD-ji imajo (če se ne motim, al pa so P4?? ) imajo še posebej en kabl (2*2 kvadratn) ki pride nekje blizu procesora... Malo pogledaj to...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
priključu sem vse kot je treba. samo nikoli se mi še ni zgodilo kaj podobnega (že prej sem sestavil nekaj kompov). še kakšna ideja?
Myth ::
Pasta na procesorju mogoče? Pa ne mi govorit da si vse lepo priklučil, raje preveri še enkrat, to sem jaz tudi govoril, pol pa sn dobo kište nazaj da sn mogo še "enkrat" sestavit, kr ni delala. Lahko da je tudi kaj ohišje krivo... Vem, ker so (nepovemkje) imeli enkrat problem z enimi glupimi ohišji.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
mkonci ::
Tudi jaz sem ga sam sestavil, pa nikakor ni hotel zagnat, ko sem stvari začel bolj temeljito pregledovati, sem opazil, da nisem procesot pritisnil do konca v podnožje. Pri meni je bilo TO!!!
Law_Enforcer ::
Mogoče kratki stik med ohišjem in dnom matične plošče? Preveri, če so distančniki dovolj dolgi.
ugotovil sem, da je potrebno flešat bios, problem je v tem, da mi ga noče ker prej crkne komp. a je možno, da je skurjen procesor?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8195 (5644) | m0LN4r |
» | Računalnik se prižge, a ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 5450 (4631) | m0LN4r |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17824 (13947) | G_mAn |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5020 (3148) | Riff |
» | Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5494 (4210) | Timmah |