» »

Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?

Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?

jerneju ::

Kateri jezik se najbolj splača učiti - glede na delodajalce?

OwcA ::

Java, C++ ali PHP.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Fizikalko ::

Na dolgi rok - Java.

Slide ::

jz bom pa tko reku, da več jezikov znaš bolje je... saj tko da sintakso poznaš.. sej logika je pa enaka... tko da potem ko prideš kam v firmo, da se pohvališ kaj znaš :D ... Drugač pa več al man iščejo programerje k znajo delat v Visual Studiu .NET, PHP, ASP, Java...
forever 200 MPH ...

Phoebus ::

Kaka java joj.
C++, pa nauči se objektno programirat pa uporabljat pointerje....

Fury ::

Odvisno kaj hoces delat... prvo to povej.
Al ti je kerkol delo ql? :) (upam da nisi tako naiven)

demoness ::

Eh, sej ko znaš ene dva ali tri, znaš vse. Poglabljaš se pa po potrebi. Bolj kot predhodno poglabljanje je važna prilagodljivost, da hitro zaplavaš, če te vržejo v vodo.
Čisto kot stvar okusa je pa meni všeč C++ in Delphi za splošne namene in PHP za web. Za trening programerske discipline pa ANSI C.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

alum ::

s komercialnega stalisca je trenutno najboljsa nalozba C#...je namrec izredno popularen zaradi mocnega razvijalskega orodja (VS .NET) in zaradi hitrosti...

Fury ::

Demoness zakaj pa ne C++ kot trening programerske discipline? Men se zdi velik bolj primeren, recimo.

thor984 ::

Write in C (Parody of "Let it Be")
When I find my code in tons of trouble,
Friends and colleagues come to me,
Speaking words of wisdom:
"Write in C."


As the deadline fast approaches,
And bugs are all that I can see,
Somewhere, someone whispers:
"Write in C."


Write in C, Write in C,
Write in C, oh, Write in C.
COBOL's dead and buried,
Write in C.


I used to write a lot of FORTRAN,
For science it worked flawlessly.
Try using it for graphics!
Write in C.


If you've just spent nearly 30 hours,
Debugging some assembly,
Soon you will be glad to
Write in C.


Write in C, Write in C,
Write in C, yeah, Write in C.
BASIC's not the answer.
Write in C.


Write in C, Write in C
Write in C, oh, Write in C.
Pascal won't quite cut it.
Write in C.

NoUse4AName ::

Java mi je vedno šla na živce ker ni pametnih orodij za programiranje v javi. Vse je veliko slabse (in veliko počasnejše) kot pa VS.net
Ko sem se pred par meseci lotil enega projekta v javi sem porabil 30% casa samo ubadanje z netbeans.
C# in .net je trentno precej popularno (se vedno je samo delcek popularnosti jave) in raste hitro.

BigWhale ::

Haskell

;>

kopernik ::

No, moje mnenje je, da so nekatera razvojna okolja v Javi bolj napredna kot VS. Pred leti npr. VS-jev editor za refactoring še slišal ni (ne vem, kakšno je stanje danes), medtem, ko je bilo to v Javanskih orodjih že neka norma. Seveda je odvisno, kaj je zate pametno orodje oz. kaj te moti pri javanskih orodjih - pomanjkanje čarovnikov, zmogljivost editorja, hitrost, ... (NetBeans ni neko merilo kakovosti, če vzameš VS za C# moraš potem primerjati z IntelliJ IDEA ali Eclipsom za Javo).

Poleg tega ni nepomembno to, da je veliko orodij zastonj, med njimi tudi NetBeans in Eclipse, ki so dovolj zmogljiva za profesionalno rabo v podjetjih, ki razvijajo programsko opremo. Težko bi rekel isto za C#.

Avtorju teme predlagam, naj si izbere katerikoli jezik od naštetih (Java, C#, C++, php, dodali bi še Delphi, ki je pri naših podjetjih kar popularen), ker je za vsakega mogoče dobiti precej služb. Višina plače pa je v povprečju bolj odvisna od znanja kot od vrste jezika.

NoUse4AName ::

Mene ne zanima dolg seznam features. Jas hočem osnovno funkcionalnost ki deluje dobro.
Eclipsov gui designer plugin sploh ne dela, netbeansov ti zraven nameče milijon svojih razredov (prenosljivost my ass). Zasedejo 80+ rama in za en navaden editor + code completion zasedejo ogromno procesorskega casa (seveda če so pisani v javi).
Če preprosto premaknem direktorij z source codo ali naredim karkoli z datotekami zunaj orodja, mi netbeans projekta več ne zna prevest.

kopernik ::

GUI designer ? To mislim, da ne spada pod osnovno funkcionalnost. Osnovna funkcionalnost je zelo zmogljiv editor (z refactoring-om), podpora buildanju projekta, dober nadzor nad datotekami projetka. Kar je več, je že dodatna funkcionalnost. Po mojem mnenju. Sicer pa že v splošnem velja, da Java na desktopu ni preveč uspešna, zato so tudi orodja bolj švoh. Toda, če si pripravljen plačati, obstaja precej izbere, tudi za GUI design. Na žalost ni moč dobiti dobrih zastonjskih orodij prav za vsako področje razvoja programske opreme.

Code completion: v večini orodjih lahko nastaviš čas, ki je potreben za popup (jaz ga imam na 150 ms, kar mi je včasih še prehitro). Poraba (CPU in ram) je sledeča: s pol giga rama in P4 1,6 GHz mi Eclipse deluje normalno hitro, ob tem da imam običajno pognano vsaj eno instanco app serverja za testiranje. Seveda že narava javanskih programov (potreben JVM) narekuje večjo porabo spomina; trenutno mi instanca eclipsa porabi cca 40 mega (iz izkušenj vem, da lahko naraste tudi na 130 mega, odvisno od števila editorjev, pognanega debugerja, itd.), kar pa ni tako zelo hudo.

Upravljanje s projektom pa je najbolj priporočljivo izvajati z ant-om (kar je nekaj takega kot make za C ali nant za C#, v Eclipsu in Idei je dobro podprt), saj je tako projekt neodvisen od razvojnega okolja, kar je še posebej pomembno pri skupinskem razvoju, kjer vsak programer uporablja IDE po svojem okusu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

NoUse4AName ::

"dober nadzor nad datotekami projetka" problem ki sem ga imel z netbeans ne odseva dobre luči nad to osnovno funkcionalnostjo.
Res je. Java za desktop sucks. Samo če se učiš programiranja ne boš začel z enterprise programiranjem. Še en razlog zakaj je boljše začet z .net ali čim drugim.

kopernik ::

Dobro, on sprašuje za poglabljanje, ker bi to rabil za profesionalno rabo v morebitni službi. Še enkrat, NetBeans ni sinonim za kakovostno razvojno okolje (no, z novo verzijo so ga najverjetneje porihtali, nisem še nič preveril). Za učenje jezika pa mislim, da GUI designer ni potreben, saj je priporočljivo, da se naučiš programiranja GUI-a "na roko".

Tr0n ::

NoUse4AName: Kaj tocno te pri vodenju datotek projekta pri NetBeans 4.1 moti? Skopiras v src/build dir in se ti refresha avtomatsko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programski jezik

Oddelek: Programiranje
303471 (2842) noraguta
»

programiranje v jave

Oddelek: Programiranje
61275 (1123) infiniteLoop
»

Velike dileme s programskimi jeziki

Oddelek: Programiranje
413193 (1933) roli
»

.NET vs Java

Oddelek: Programiranje
362101 (1680) noraguta

Več podobnih tem