» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
72 / 72
»
»»

Baltazar: ::

kixs je izjavil:

Kaj se razburjas?

Pa kaj vam ni jasno! Ali lahko potem odgovoriš na preprosto vprašanje! Ali DHL pride potem iskat ta paket na pošto!

kixs :: danes, 14:18:13
Seveda ne. Paket gre naprej s Posto Slovenija. Ce gre nazaj v DE, bo v Nemciji itak prevzel DHL ali DP.

A zdaj vidim, da bi moral napisati:

1. zapakiras izdelek nazaj v skatlo
2. zalepis gor nalepko za vracilo
3. gres na bliznjo Posto Slovenije
4. oddas paket na salterju

Ti pa očitno res nimaš OS.
Vprašanje ni bilo postavljeno tebi! Sploh ne vem kaj se oglašaš, če ne znaš prebrat predhodnih komentarjev, da boš drugič lahko sledil temi.

Legon ::

Baltazar: je izjavil:

telexdell je izjavil:

beta1 je izjavil:

PROSIM PREBERITE:

Pošta Slovenije je DHL partner !!!

Ko dobite Amazon.de return label, ga nalepite na ovojnico ali paket (ne rabi bit od Amazona, lastna kuverta ali skatla), vzamete paket, greste na bilokatero poslovalnico Pošte Slovenije in odpošljete. Povejte poštnemu delavcu, da je za DHL.

To je to.
Tak že jaz pošiljam od kar pomnim.

Ne vem kaj drugi čarate in kličete okrog.

Pojma nimam čigav partner je kdo. Niti mi ni treba vedeti. Če piše da je stik neka firma, pol ja pač stik tista firma ne pa kr ena. Če pa mi po klicu na firmo za stik rečejo, da naj nesem paket tja pa tja pol je pa čisto na meni, ali ga bom nesel ali pa ne. DHL je registriran za dostavo od vrat do vrat in ne od pošte do pošte...

Točno to!
A je res bilo tako težko razložit kot je to razložil beta1! Sedaj vem in ne bom več spraševal. Toda vsi tega ne vemo kako je prvič in nek normalen način je, da se lepo razloži, ne pa kot nek prilagojen program napisat nesi na pošto in ne kompliciraj LOL!

To jokanje ima samo en problem. DHL v sloveniji ne obstaja. Obstaja pa DHL Express, ki nima nic z vso zadevo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

telexdell je izjavil:

beta1 je izjavil:

PROSIM PREBERITE:

Pošta Slovenije je DHL partner !!!

Ko dobite Amazon.de return label, ga nalepite na ovojnico ali paket (ne rabi bit od Amazona, lastna kuverta ali skatla), vzamete paket, greste na bilokatero poslovalnico Pošte Slovenije in odpošljete. Povejte poštnemu delavcu, da je za DHL.

To je to.
Tak že jaz pošiljam od kar pomnim.

Ne vem kaj drugi čarate in kličete okrog.

Pojma nimam čigav partner je kdo. Niti mi ni treba vedeti. Če piše da je stik neka firma, pol ja pač stik tista firma ne pa kr ena. Če pa mi po klicu na firmo za stik rečejo, da naj nesem paket tja pa tja pol je pa čisto na meni, ali ga bom nesel ali pa ne. DHL je registriran za dostavo od vrat do vrat in ne od pošte do pošte...

Točno to!
A je res bilo tako težko razložit kot je to razložil beta1! Sedaj vem in ne bom več spraševal. Toda vsi tega ne vemo kako je prvič in nek normalen način je, da se lepo razloži, ne pa kot nek prilagojen program napisat nesi na pošto in ne kompliciraj LOL!

To jokanje ima samo en problem. DHL v sloveniji ne obstaja. Obstaja pa DHL Express, ki nima nic z vso zadevo.

To tvoje jokanje ima samo en problem! Da ti pojma nimaš kaj govoriš!
Sedaj se je našel še en pametnjakovič. Pa kje najdete vse te paciente na tem forumu?!
https://www.dhl.com/si-sl/home/o-nas.ht...

Toliko o tem kaj je DHL! Lahko pa še nadaljujem. In če to počneš prvič pač ne veš.
Zato obstaja TA forum, da si izmenjujemo informacije in pomagamo na nek normalen način ne pa podjebavanje in pametovanje eden drugega. OK razumem, da ste nekateri to počeli že neštetokrat in da to znate že v miže. Nekateri pa to počnemo v prvo in nam traja mal dalj časa da dojamemo. Nobeden pa še ni prišel učen na svet.

kixs je izjavil:

Kaj se razburjas?

Pa kaj vam ni jasno! Ali lahko potem odgovoriš na preprosto vprašanje! Ali DHL pride potem iskat ta paket na pošto!

kixs :: danes, 14:18:13
Seveda ne. Paket gre naprej s Posto Slovenija. Ce gre nazaj v DE, bo v Nemciji itak prevzel DHL ali DP.

A zdaj vidim, da bi moral napisati:

1. zapakiras izdelek nazaj v skatlo
2. zalepis gor nalepko za vracilo
3. gres na bliznjo Posto Slovenije
4. oddas paket na salterju

Spet očitno pretežko vprašanje za določene uporabnike foruma. Res ne razumem, da se vedno prbašejo zraven določeni, ki odgovarjajo popolnoma nekaj drugega, kar vprašaš in potem še žalijo! Potem se pa sprašujejo zakaj se razburjaš LOL.
Preprost odgovor bi bil:
Ni potrebno klicat DHL, temveč lahko odneseš na pošto, ker so oni odgovorni za pošiljanje paketov preko DHL.

Ali kot je napisal beta1:
"Pošta Slovenije je DHL partner !!!

Ko dobite Amazon.de return label, ga nalepite na ovojnico ali paket (ne rabi bit od Amazona, lastna kuverta ali skatla), vzamete paket, greste na bilokatero poslovalnico Pošte Slovenije in odpošljete. Povejte poštnemu delavcu, da je za DHL."

Tisto kar pa je bilo pisano vmes je pa en kup sranja, ki ne odgovarja na moje vprašanje.

A je tako težko? Očitno je.

Zgodovina sprememb…

Kripto mesi ::

Tega tvojega dolgega kozlanja ne bo noben bral. Ker se ocitno ne spoznas, ti je 5 ljudi lepo napisalo, da nesi na posto, ti pa trobil svoje dalje. In ocitno se ne predas in budališ dalje.

Okapi ::

Pa poštarjem ni treba nič razlagati, da je za DHL, ker ni. Je za Pošto Slovenije, ki paket dostavi v Nemčijo.

Kripto mesi je izjavil:

Tega tvojega dolgega kozlanja ne bo noben bral. Ker se ocitno ne spoznas, ti je 5 ljudi lepo napisalo, da nesi na posto, ti pa trobil svoje dalje. In ocitno se ne predas in budališ dalje.

Ja toliko kozlanja kot ga ti naserješ na tem forumu je težko nasrat:))
Nisem jaz kriv, če teh 5 ljudi:)) ne zna odgovorit na eno preprosto vprašanje.
Očitno taki trolli kot ti ne znate prenehat in trolate dalje. Jaz bi že zdavnaj prenehal pa se vedno najde nek pacient kot si ti in trola dalje. Ko boste enkrat pokapirali, da odgovorite samo tisto, kar se vas vpraša in ne trolate o drugih stvareh, potem bo ta forum veliko boljši.

Okapi je izjavil:

Pa poštarjem ni treba nič razlagati, da je za DHL, ker ni. Je za Pošto Slovenije, ki paket dostavi v Nemčijo.

Ne pa ni. Glede na vse dosedanje trolanje je več kot očitno, da je za DHL, ki ga pošta slovenije dostavi v Nemčijo.;)

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Že drugi odgovor si imel, da odnesi na pošto.
Ti si tisti, ki ni razumel enostavnega odgovora.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

Že drugi odgovor si imel, da odnesi na pošto.
Ti si tisti, ki ni razumel enostavnega odgovora.

Tebi še vedno ni jasno! LOL
A gremo še enkrat od začetka!

Okapi je izjavil:

Rad bi vrnil neko malenkost - adapterček, nazaj na amazon zaradi nedelovanja. Saj bi ga obdržal samo se mi jih je že toliko nabralo, da nimam kaj z njimi in še ker sem že tri naročil pa nobeden ne dela. Kako pošiljate nazaj. Sem dobil da moram natisnit nek pildek na kuverto, original kuverte nimam več in to preko dhl poslat nazaj? Kaj samo pokličem na dhl in pridejo iskat?

Ne kličeš DHL ampak odneseš na pošto.

V mailu mi piše DHL! A to DHL pride potem na pošto iskat?

Daniel ::

Če bi tako kot vsi ostali, ki ne iščejo problemov ampak rešitve, tam v obvestilu, ki si ga nalepil, kliknil na "Find the nearest DHL store", bi videl, da ti prikaže vse poslovalnice pošte Slovenije, kjer paket oddaš, oni pa že vedo kaj z njim narediti in kako ga bodo odposlali. To, ali ga oni naložijo na poštega goloba ali ga pride kdo iskat ni tvoj problem. Ampak zakaj bi, če lahko zakompliciraš...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Daniel je izjavil:

Če bi tako kot vsi ostali, ki ne iščejo problemov ampak rešitve, tam v obvestilu, ki si ga nalepil, kliknil na "Find the nearest DHL store", bi videl, da ti prikaže vse poslovalnice pošte Slovenije, kjer paket oddaš, oni pa že vedo kaj z njim narediti in kako ga bodo odposlali. To, ali ga oni naložijo na poštega goloba ali ga pride kdo iskat ni tvoj problem. Ampak zakaj bi, če lahko zakompliciraš...

To sem našel šele potem, ko sem začel sam iskat. Najprej pa sem prosil za pomoč tu preko foruma.
Oprostite, ker mi že takoj na začetku ni bilo jasno. Glede na vse informacije, ki sem jih dobil preko maila in ki so napisane v navodilih za vračilo, kjer je bil povsod omenjen DHL. Ja očitno ta forum ni za deljenje takih informacij. Vsi so se pametni rodil in kaj boš ti revček tu kompliciral ČE TI REČEMO NESI NA POŠTO! IN NE SPRAŠUJ VEČ KAKO IN KAJ!

Torej nisi prebral vsega kar so ti poslali za vračilo, takrat, ko klikneš "Print return label". Vem, ker sem nedolgo nazaj sam vračal nekaj kar sem napačno naročil. Spodnji del dokumenta je sicer treba ravno tako izrezati in vstaviti v paket.

Dejansko vse piše, če prebereš.

Daniel je izjavil:

Torej nisi prebral vsega kar so ti poslali za vračilo, takrat, ko klikneš "Print return label". Vem, ker sem nedolgo nazaj sam vračal nekaj kar sem napačno naročil. Spodnji del dokumenta je sicer treba ravno tako izrezati in vstaviti v paket.

Dejansko vse piše, če prebereš.

Kaj nisem prebral vsega, daj razloži!
Sem podal malo više, kaj so mi poslali v mailu. Kaj kdo prebere kakšen post za nazaj!

Še enkrat LOL!

Ta koda spodaj pa je zraven, ki jo moraš dat v paket ja.
Kaj ima to veze s tem, kar sem spraševal!?

Kaj ima tvoje besedičenje veze s tem, kar si spraševal? Dobil si pravilen odgovor.

Če bi pa še znal iti po temi malo nazaj, namesto da sprašuješ že večkrat odgovorjeno, bi ga imel pa še prej.

Ampak ne, Karen bi vse na srebrnem pladnju.

Lonsarg ::

Ja navodila imajo pac genericna za celo EU, nimajo specificni napisano da je DHL Shop v Sloveniji preko partnerjev (naprimer Posta Slovenije).

Ampak saj ko googlas glede DHL oddaje paketa ti najde stran od DHL Slovenija z zemljevidom za tocke za oddajo: https://www.dhl.com/si-sl/home/ecommerc...

Pa ni samo Posta Slovenije, tudi na nekaterih bencinskih se da oddat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Kripto mesi ::

To je to, ko se ti na avtocesti vsi peljejo v nasprotno smer, mater so vsi drugi bedaki!
Malo samorefleksije ne bi skodilo pri nekaterih snezinkicah.

Lonsarg je izjavil:

Ja navodila imajo pac genericna za celo EU, nimajo specificni napisano da je DHL Shop v Sloveniji preko partnerjev (naprimer Posta Slovenije).

Ampak saj ko googlas glede DHL oddaje paketa ti najde stran od DHL Slovenija z zemljevidom za tocke za oddajo: https://www.dhl.com/si-sl/home/ecommerc...

Ja samo določenim je to težko razložit na nek normalen način. Ne, morajo dve strani pametovat o vsem drugem kot pa normalno razložit v enem stavku. Moje enostavno vprašanje je bilo zakaj nest na pošto, če pa v vseh navodilih piše, da oddaj preko DHLa. Samo očitno za večino pretežko vprašanje. No jaz to lahko v nedogled:)) Prav z veseljem, da vidim kdo vse se bo še pofočkal:))

Ce imas zabitega sogovornika mu najprej das navodila za tlebane. Ce je prenumen, da bi jih razumel, si pa naredis kokice in uzivas v meltdownu.

Ce bi dejanko bil pismen in bi prebral link, ki si ga sam podal bi hitro ugotovil, da je DHL v Sloveniji prisoten samo z speficinimi storitvma (recimo prej omenjeni express) ampak potem bi zamudili celo stran slaboumnega nabijanja.

Lonsarg je izjavil:

Ja samo določenim je to težko razložit na nek normalen način. Ne, morajo dve strani pametovat o vsem drugem kot pa normalno razložit v enem stavku. Moje enostavno vprašanje je bilo zakaj nest na pošto, če pa v vseh navodilih piše, da oddaj preko DHLa. Samo očitno za večino pretežko vprašanje. No jaz to lahko v nedogled:)) Prav z veseljem, da vidim kdo vse se bo še pofočkal:))

Zato ker DHL teh storitev v sloveniji ne opravlja in ti to crno belo pise na linku ki si ga dal, ocitno pa ne tudi prebral.

Zgodovina sprememb…

Legon je izjavil:

Ce imas zabitega sogovornika mu najprej das navodila za tlebane. Ce je prenumen, da bi jih razumel, si pa naredis kokice in uzivas v meltdownu.

Ce bi dejanko bil pismen in bi prebral link, ki si ga sam podal bi hitro ugotovil, da je DHL v Sloveniji prisoten samo z speficinimi storitvma (recimo prej omenjeni express) ampak potem bi zamudili celo stran slaboumnega nabijanja.

Lonsarg je izjavil:

Zato ker DHL teh storitev v sloveniji ne opravlja in ti to crno belo pise na linku ki si ga dal, ocitno pa ne tudi prebral.

To si se res dobro opisal. Če si zabit si zabit, pa še nepismen zraven, kaj moreš:))
Pa kje se najdete:))
Če bi dobro prebral kaj piše v teh linkih(aja sorry si nepismen sem pozabil:))) ne bi pisal takih neumnost. Poleg tega, da so tudi drugi uporabniki napisali kakšne storitve in kje jih ponuja DHL.

Grem še eno rudo kokic pripravit.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Hitro vprašanje. Prek UPSa dobim Amazonov paket pa me zanima, če v Sloveniji dostavlja ups ali pošta?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Okapi ::

UPS

Danes je prvič, da sem dobil paket preko Ekspress One, brez enega izdelka. Moral bi biti dostavljen že v petek, pa sem dobil le obvestilo, da so poskušali dostaviti (kar itak niso, ampak mi to ne dela nekega problema, ker razumem, da se ne bo vozil nekam za eno stranko). No danes pa pripelje in je paket ob strani prav lepo strgan par cm. Sem ga celega poslikal pred odpiranjem in prav res, notri je manjkal en artikel in ironično ravno ključavnica na zajli :) Baterije so pa pustili, ker niso šle čez luknjo. Javil na Amazon in čez par dni dobim drugo. Nobenega problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

OK.d ::

Je pa tudi sam Amazon kriv, ker včasih tako slabo zapakira artikle.
LPOK.d

Ja bolj se jim splača občasno kaj poslati dvakrat, kot pa izboljšati tist slab karton in še slabši selotejp.

MrStein ::

Še komu login na amazon.de nagaja?

Vpišem email, geslo, prepišem črke iz meglene slike, pa napiše, da naj kontaktiram support. Kjer se že nekaj minut mučijo z zadevo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Potem so vprašali po zadnjih 4 števkah MasterCard in se je odklenilo.

PS: Zakaj zgornji stavek ni pripelo prejšnjemu sporočilu? V drugi temi sem po dveh letih napisal nekaj novega, pa je združilo z zadnjim sporočilom (tistim 2 leti starim).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

stratosD ::

ima kdo izkušnje z naročanjem preko amazon.de če se izdelek pošlje iz UK?
Je še dodaten DDV ali ne? na supportu so mi odgovorili takole:

"Hello,

Thank you for your message.

There should not be any custom fees if you order, but please note that this may depend on the delivery location. If the order is being delivered within Germany, it should not be an issue. Unfortunately, I am unsure about the specific WAT fees and would recommend checking with your local customs authorities for more details.

If you need any further assistance, then please don't hesitate to get in touch. Kind regards, Julie"

Ales ::

WAT the fuck, Julie... :D

To je zelo slab odgovor uporabniške podpore. DDV bi moral biti že vštet, ne piše to morda že ob ceni izdelka? Si preklikal čisto do checkouta, je tam morda naveden MwSt.?

Se pravi, izdelka ne prodaja Amazon in ne pošilja se iz Amazonovega skladišča, temveč direktno od prodajalca?

stratosD ::

ko grem do Checkouta se mi znesek artikla zmanjša za cca 3% in zraven je 20eur shippinga, nič drugega..

Še tole iz Delivery Policies - Google translate
"Artikel je poslan iz Združenega kraljestva.
Našim strankam iz EU nudimo lokalni povratni naslov v vaši državi. Za pošiljanje nazaj na ta lokalni naslov morate plačati.
Prvotna poštnina se povrne v skladu s pravili Amazona.
Vračila kupnine nameravamo obdelati v 2 dneh po vrnitvi v evropsko skladišče."

Pa pe Tax Information - ta se mi bere bolj yebenissimo za my case:|
Tax Information

"Sales tax is not separately calculated and collected in connection with items ordered from Motorradbekleidung direkt through the Amazon.com site unless explicitly indicated as such in the ordering process. Items ordered from Motorradbekleidung direkt may be subject to tax in certain states, based on the state to which the order is delivered. If an item is subject to sales tax, in accordance with state tax laws, the tax is generally calculated on the total selling price of each individual item, including delivery and handling charges, gift-wrapping charges and other service charges, less any applicable discounts. If tax is separately calculated and collected in connection with items ordered from Motorradbekleidung direkt through the Amazon.com site, the tax amounts that appear during the ordering process are estimated - the actual tax that will be charged to your credit card will be calculated at the time your order is processed and will appear in your order confirmation notification."

Se pravi - šele ko dobiš Order confirmation boš videl kok vse skup košta - in ti bojo kar chargali dol s kartice....
Al se motim?

Vse na amazon.de delam seveda prijavljen s svojimi podatki - tako da se vidi v katero državo se bi poslalo...

Ijus ::

oy.

dej jaz bi rabil mal pomoči.

ne morem se logirat v amazon.
ko vnesem e-mail pa pol password mi sporoči da moram kontaktirat support.
ko pa hočem kontaktirat njihov support ala live text chat... me pa spet vrne na log-in stran kjer se spet ne morem logirat.
koji loop je to ej?

dej...

rabil bi pridet do njihovega supporta brez logiranja. kao da nimam še accounta.
da jih vprašam kaj točno oziroma kaj sploh je, da se ne morem logirat.

kje imajo na njihovi strani live chat al pa e-mail naslov?
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Jaz sem jih na telefon poklical.
Glej zgoraj.
Motiti se je človeško.
««
72 / 72
»
»»