» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
71 / 71
»
»»

s1m0n ::

delavec44 je izjavil:

Chat je res malo skrit ampak potem pa ko AI napišeš I want a human, se mi je človek takoj oglasil in rešil. 2x do sedaj.

Kako napišeš? Če imaš na izbiro samo predloge klikaš skozi preden prideš sploh do kakšnega predloga, da bi želel konktat s človekom.

kloko ::

recmajkemi je izjavil:

Meni se zdi to kršenje uredbe.

Tebi se zdi samo zato, ker nisi prebral/razumel celotne uredbe. Tam nekje pri 27/28 členu si vzami čas in preberi lepo po vrsti.

delavec44 ::

s1m0n je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Chat je res malo skrit ampak potem pa ko AI napišeš I want a human, se mi je človek takoj oglasil in rešil. 2x do sedaj.

Kako napišeš? Če imaš na izbiro samo predloge klikaš skozi preden prideš sploh do kakšnega predloga, da bi želel konktat s človekom.

Ne vem, tam 2x klikneš nekaj in prideš do tega:

Chat with us

Available now
Start chatting now
Why choose chat?
Get where you're going fast
Our messaging assistant quickly figures out what you need help with and fixes it immediately or connects you to a human for help.
Chat at your own pace
Once connected to an associate, you have 24 hours to come and go as you like.

Tukaj napišeš Human.

Deluje na obstoječem kupljenem izdelku ali pri generalnih vprašanjih. Na zadnje sem izbral, da rabim informacije o dostavi za nov izdelek.

Help with something else -> Something else -> Contact us

Zgodovina sprememb…

recmajkemi ::

kloko je izjavil:

recmajkemi je izjavil:

Tebi se zdi samo zato, ker nisi prebral/razumel celotne uredbe. Tam nekje pri 27/28 členu si vzami čas in preberi lepo po vrsti.

Ja prav imaš, do tam nisem prišel,... potem je cel naslov uredbe napačen; Saj lahko dikriminirako na podlagi stalnega bivališča
"posamezne ponudbe lahko podajo le na določenem ozemlju v državi članici."

Brezveze.
Sori k sem zasmetil temo.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Legon ::

recmajkemi je izjavil:

Legon je izjavil:

recmajkemi je izjavil:

Kam se prijavi takšno neupoštevanje EU Uredbe 2018/302?
Amazon je poln tega...

Kje točno uredba določa, da morajo dostavljat izdelek v vse EU države?

Nisem pravnik in morda narobe razumem besedilo same uredbe. Ampak uredba velja v celotni EU, ok to se strinjamo in da recimo Amazon.de prodaja in pošilja v Nemčijo in Avstrijo in če imaš nastavljen slovenski naslov ti sploh ne prikaže cene? V samem naslovu uredbe piše
neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na podlagi državljanstva, kraja prebivališča...

Ebay je poln trgovin, ki niti ne prikažejo izdelkov, če maš slovenski naslov, naj ponudijo ceno za pošiljanje na nemškega in bom že potem ukucal mailbox.de adreso. Pa kogarkoli sem kontaktiral zakaj ne pošiljajo so vsi rekli, da je pač takšen dogovor o razdelitvi trga, da ne smejo pošiljati ven in me napotili na slovenske predstavnike, kjer so pa cene vemo, da višje.

Bo treba kaj vec kot naslov prebrat:
Te uredbe zato ne bi smeli razumeti, kot da določa obveznosti čezmejne dostave blaga v drugo državo članico, če trgovec sicer svojim strankam ne ponuja takšne možnosti dostave.

Dostop do blaga ali storitev

1. Trgovec ne sme uporabljati drugačnih splošnih pogojev za dostop do blaga ali storitev iz razlogov, povezanih s strankinim državljanstvom, krajem prebivališča ali krajem sedeža, ko želi stranka:

(a)

kupiti blago od trgovca in je to blago bodisi dostavljeno na lokacijo v državi članici, v katero trgovec dostavlja v skladu s splošnimi pogoji za dostop, bodisi se to blago prevzame na mestu, o katerem sta se dogovorila trgovec in stranka, v državi članici, v kateri trgovec takšno možnost ponuja v splošnih pogojih za dostop;

Torej - trgovec ima vso pravico izbrat v katere drzave bo dostavljal in to da ne dostavlja v drzavo x ne pomeni krsitve uredbe. Izjema je edino tam kjer dostava predstavlja neznaten del pogodbe. Beri online storitve in digitalna dostava, ce za razliko ni objektivnih razlogov.

Kako tocno je pa Ebay relavanten za debato o Amazonu pa verjetno se sam ne ves.

Buggy ::

no sej roko na srce, tip se je opravicil za prehitro roko, kar se steje v plus, je pa zanimivo kako se danes najprej isce krivca povsod drugje, za vsako svojo napako oz. nerazumevanje.
Tole je cist druga generacija, ki jo ne razumem :))

fujtajksel ::

Ne morm verjet da v 2024 Amazon(de) preko UPS ni sposoben dostavt paketa v paketomat / na Petrol / pošto ipd. Res ne smem drugič naročit kej pri njih.

darkolord ::

Ne no, bojo še propadli!

roCkY ::

Super, da ne posiljujo s podpisom za vsak paket in naprej s paketomati, Petrolom in podobno pač pa odložijo pred vrata oz. na dogovorjen plac. Sicer ja praktično komplet jata, ki dostavlja seznanjena kje naj pusti. Ko pride kak nov pokliče in ja a si frišen; tkole gre pri nas in zgubiš minuko, da se znebiš robe zame... resda dokler se kaj ne začne dogajat. Upam da ostanemo SLO varna država kar se tega tiče še naprej.

Ja vem mesta in večstanovalske stavbe...

tikitoki ::

Ales je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ponavadi ta tezava nastopi pri izdelkih, ki jih preko Amazona prodajajo druge firme. mislim, da sem sicer videl nekaj primerov, kjer je bil prodajalec Amazon, kar je nenavadno.

Verjetno jih folk ne prijavi. Kar je delno zaradi zelo tezavnega postopka prijave.

Bolj je zato, ker ne kršijo ničesar. Tudi če bi jih prijavili, bi bila prijava zavržena.

Ce ne posljejo na mailbox.de brez dvoma krsijo.

Ales ::

tikitoki je izjavil:

Ales je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ponavadi ta tezava nastopi pri izdelkih, ki jih preko Amazona prodajajo druge firme. mislim, da sem sicer videl nekaj primerov, kjer je bil prodajalec Amazon, kar je nenavadno.

Verjetno jih folk ne prijavi. Kar je delno zaradi zelo tezavnega postopka prijave.

Bolj je zato, ker ne kršijo ničesar. Tudi če bi jih prijavili, bi bila prijava zavržena.

Ce ne posljejo na mailbox.de brez dvoma krsijo.

Kdo ne pošilja na mailbox.de?

bastadu ::

Slišal sem, da recimo Saturn/Mediamarkt zavračajo naročila, ki so naslovljena na mailboxde.com

bastadu je izjavil:

Slišal sem, da recimo Saturn/Mediamarkt zavračajo naročila, ki so naslovljena na mailboxde.com

Kaka pa je ekonomska računica zadaj, da zavrnejo stranke, ki plačajo v naprej?

BuDi79 ::

delavec44 je izjavil:

bastadu je izjavil:

Kaka pa je ekonomska računica zadaj, da zavrnejo stranke, ki plačajo v naprej?
Taka da je en kup pizarij s stranko če hoče vrnit izdelek, še bolj pomembno pa je to, da davčna lahko tavelikim vseeno teži, da so prodal v tujo državo in morajo pravilno odvest ddv za državo kupca. - Posredovanje pač ni dosti drugačna storitev kot pošta sama (podaljšek pošte same)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

bastadu je izjavil:

Mogoče, ampak govora je o Amazonu...

mtosev ::

30.11 sem na Amazon.com naročil uro in še do danes mi jo niso poslali. Je to normalno ali ne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

30.11 sem na Amazon.com naročil uro in še do danes mi jo niso poslali. Je to normalno ali ne?

Ne vemo obljubljenega roka dostave za ta izdelek, tako da ti ne more nihče smiselno odgovoriti. Do kdaj pa naj bi ura prišla?

Piše, da pride 16.12 do 30.12. Mi pa je čudno, da je še do danes niso poslali.

Drmr ::

Je dost normalno ja, kdaj imas estimated delivery? Vcasih posljejo par dni pred obljubljeno dostavo.
Tudi sam cakam na eno narocilo naroceno 1.12 ki se ni bilo odposlano. Estimated delivery 24.12.

kixs ::

Kaj nisi dobil v nekaj dneh?

https://slo-tech.com/forum/t156653/p838...

8 artiklov so mi razdelili v 6 paketov. Jaz bi raje prejel vse v enem paketu.
Nekaj sem že dobil. Na uro pa še čakam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kixs ::

Sej bo prislo... morda je slo cez drugi paketni hub. USA je velika.

Za črni petek traja.

darkolord ::

mtosev je izjavil:

Piše, da pride 16.12 do 30.12. Mi pa je čudno, da je še do danes niso poslali.
Če piše 16.12. potem je niti še niso poslal in jo boš dobil kakšen dan pred rokom.

Djole ::

Meni je pisalo 19.12, potem so spremenili na 18.12, prejel sem pa danes :)

Danes so vzeli denar, tako da pričakujem, da bodo kmalu poslali.

Danes so mi končno poslali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()
««
71 / 71
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27031373 (5793) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124826 (4400) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376954 (3238) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436887 (20007) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510712 (9798) Robert

Več podobnih tem