» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
70 / 71
»»

Opkow ::

Pobriši piškotke ali probaj v drugem browserju.

vinkop ::

uspel sem edino tako, da sem za vsako domeno .com, .co.uk, .de, .it shranil username in pass...danes sem kar precej brskal po nemškem,angleškem in ameriškim amazonom. Moram reči,da tudi amazon ni več tako poceni, sploh ameriški je drag,( sem mislil, da so ameri najcenejši)..da ne govorim koliko artiklov imajo brez zaloge in skoraj polovica vseha artiklov zahteva dodatno poštnino....amazon uporabljam občasno okoli dve leti, sam še bolj začetniški, ampak sprva sem mislil, da je to trgovina, kjer res vse dobiš po najugodnejših cenah. Očitno sem šele sedaj spoznal, da le no obljubljena trgovina, čeprav sem svoj pixel 8 pro vseeno dobil najceneje preko amazona.

AtaStanko ::

Ni ravno najcenejši, čeprav če imaš možnost prevzema kje ob meji z Italijo, Avstrijo je to dodaten +
Je pa najbolj ziher v primerjavi z raznoraznimi kitajskimi trgovinami kot so ali, GB, BG, Geek in podobno. Raje dam kakšen € več pa še nikoli nobenih problemov, boljša kvaliteta samo malo je treba pobrskat pa še hitri so.

Sine64 ::

A ima še kdo težavo z nakupom preko Amazon.de pa da uporablja mastercard od Intesa San Paolo banko?

Ko vnesem podatke od kartice mi noče poslati potrdila na mobilno banko da bi lahko potrdil.
Čez čas mi enostavno zavrne plačilo na amazonu.

Ko pokličem na banko, mi pravijo da je lahko težava s spletnim brskalnikom, ampak večinoma naročujem preko amazon aplikacije preko Iphone, probal pa tudi na Mozzili, chrome itd....

Kakšna ideja?

darkolord ::

Imaš možnost "Revise payment method" ko narediš naročilo?

Jaz sem imel tak problem, pa sem v naročilu (takoj po izvedenem naročilu) šel pod opcijo menjave načina plačila, še enkrat izbral isti način plačila, in sem potem dobil potrdilo na telefon ...

Sine64 ::

ja, ko mi zavrne plačilo, dam ponovno revise payment ampak se nič ne zgodi...naročilo gre začasno skozi (kao payment updated) potem pa se zgodba ponovi....da je bila kartica zavrnjena in ponovno revise payment. dvakrat sem sicer dobil vsaj sms potrdilo ampak je vrednost 0€. Noče pa mi poslati sporočila v mobilno banko, da bi lahko potrdil naročilo.

Lahko sicer plačam z drugo kartico, ampak želim plačati s kreditno mastercard.

hotig ::

Imam vprašanje za tiste, ki ste kontaktirali Amazon preko chata.

Ko sem po krajšem arheološkem iskanju prišel do te opcije za pomoč, sem prvo raje poslal vprašanje na mail. In sem po približno 2 urah dobil odgovor, naj jih kontaktiram na chat. WTF, jst sem iskal info za določen tiskalnik, pričakoval sem odgovor Yes, No ali I don't know, dobil pa sem link na prijavo v Amazon. OK, sem prišel spet do te opcije za chat in kliknil, nakar se mi odpre novo okno, kjer me nek Akash sprašuje, kako mi lahko pomaga. :) Pa sem še enkrat napisal vprašanje in ga poslal, sedaj pa čakam že cca 2 uri na odgovor. Kaj jim UI ne deluje ali dejansko Akash išče podatke?
Zanima me ali moram bit cel čas prijavljen v Amazon račun, dokler ne dobim odgovora ali pa obstaja kakšna opcija, da spet pridem do tega chata po odjavi (trenutno ne najdem te možnosti, je pa ta chat v novem oknu)? Sicer se mi ne mudi ampak mam zvečer namen ugasnit računalnik :).
Sicer se mi pa zdi tak način kontakta za info povsem neprimeren. Kaj ne morejo na strani ob izdelku dat kak link za vprašanja o določenem izdelku in ti odgovorit na mail? (večina slovenskih spletnih trgovin ima to opcijo :)).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

user-pass ::

Jaz sem veckrat kontaktiral Amazonov support preko chata. Vedno se je vse resilo v mojo korist, brez nepotrebnih vprasanj ali preverjanj. Nazadnje sva z Mohamedom vse resila :)
Ti se logiraj notri in odpri nov chat, itak vidijo vso zgodovino.

hotig ::

Zaključek v zvezi s chatom (mogoče bo komu koristilo). Zvečer sem se odjavil in upal na boljši jutri. Pogruntal sem, da ko se ponovno prijavim in pridem do chata, me vpraša ali želim nadaljevati prejšnji chat (z zgodovino) ali pa začeti novega.

Naslednji dan sem dvema tipoma razlagal in ponavljal vprašanje. Najprej se oglasi prvi, jst ponovim kaj bi rad, pa se že oglasi drugi in mu napišem, naj mi odgovori na prejšnje vprašanje. Pa mi tip citira odgovor, ki sem ga dobil dan prej na mail z usmeritvijo na chat. WTF, pa sej chatamo al kaj, samo ni odgovora :|. Ok, napišem še enkrat vprašanje, tako step by step, da bi ga razumel otrok v vrtcu.
In potem se oglasi punca, Sonia. Hell yeah. V tretje gre rado in ženska roka pa še kak pregovor se je izkazal za resničnega. Me je prosila za par minut, da preveri in sem dobil odgovor na vprašanje, ki sem ga postavil. Ona je pa od mene dobila prijazno zahvalo in 5 zvezdic v oceni.:)

Zdej pa eno novo prašanje za tiste z iskušnjami nakupovanja za black Friday. Napisal so, da se pri njih začne 21.11. Ogledal sem si en printer in sem ga dal na seznam. Danes se je cena znižala za 17% in je že kar ugodna (tudi redna cena je sicer cenejša, kot pri naših trgovcih). Ta nova cena ni nič označena kot kakšna BF ponudba. Ali naj počakam še par dni (bo mogoče še ceneje) ali grem v nakup čem prej, dokler nebo spet višja cena?

user-pass ::

Ne kupuj nobene tehnike pred Black Friday oz Cyber Monday-em. Pa se takrat preveri ceno na Idealo, Geizhals ali Billiger.

bastadu ::

Na Amazonu sem nabavil tedenski Prime subscription za 1€, ker sem imel par zadev, ki so imele cenejše Prime cene ... Sedaj pa vidim, da nimam več free shippinga nad 59€, ampak pri vseh izdelkih, ki so prej sigurno imeli free shipping, je sedaj okoli 12€ poštnine, wtf?

velikBrokoli ::

Skensli prime pa je.

DarwiN ::

Sem imel enako "težavo". Preveri prejšnjo stran te teme.. V bistvu še zdaj točno ne vem, če se potem pri zadnjem koraku naročila upošteva brezplačna dostava.. Kakorkoli, ko se ti izteče Prime, bo spet vse normalno prikazano..

Poskusi it do zadnjega koraka naročila.. Tik pred potrditvijo naročila. Ti odšteje strošek poštnine?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

bastadu ::

Ne, sedaj ne odšteje več ... Zadnje naročilo sem oddal kakšno uro nazaj, takoj po tem, ko sem vklopil Prime in je še normalno odštelo na zadnjem koraku, sedaj pa karkoli pogledam ima še +poštnino ...

bigbada ::

Amazon, mi noče poslati SMS kode za password recovery.
Sem večkrat poskusil in ni šlo. Sedaj je pa zgleda zablokiralo in piše da moram kontaktirati support ampak ni email opcije. Piše samo neka telefonska številka.
Dejansko jih moram poklicati? Je kdo imel podobne izkušnje?

s1m0n ::

Kar pogosta situacija... Sem jih tudi sam par mesecev nazaj kontaktiral za izklopl 2FA (SMS-ov nisem prejemal par mesecev...) pol pa sem dodal preko Google Authenticatorja...

tikitoki ::

user-pass je izjavil:

Jaz sem veckrat kontaktiral Amazonov support preko chata. Vedno se je vse resilo v mojo korist, brez nepotrebnih vprasanj ali preverjanj. Nazadnje sva z Mohamedom vse resila :)
Ti se logiraj notri in odpri nov chat, itak vidijo vso zgodovino.

Odvisno. Sam sem imel tezavo z uveljavljanjem garancije. Po mojem so resili nekorektno v mojo skodo. Kupil sem prenosnik, ki sem ga zaradi zaradi napake na zaslonu zamenjal za drugega. Nisem uporabil garancije. Temvec moznost vracila, in da ti posljejo novo napravo. Pri cemer bi garancija morala teci od dostave novega prenosnika. Ko je prislo do uveljavljanja garancije, sem jih kontaktiral v roku garancije drugega prenosnika, pa se je zglasoval na datum odstave prvega in mi je gladko rekel, da sicer razume moje stalisce, vendar mu sistem ne dovoli vracila denarja. Na sreco je slovenski servis pravilno uposteval datume in odpravil napako.

DarwiN je izjavil:

Sem imel enako "težavo". Preveri prejšnjo stran te teme.. V bistvu še zdaj točno ne vem, če se potem pri zadnjem koraku naročila upošteva brezplačna dostava.. Kakorkoli, ko se ti izteče Prime, bo spet vse normalno prikazano..

Poskusi it do zadnjega koraka naročila.. Tik pred potrditvijo naročila. Ti odšteje strošek poštnine?

Ce se prav spomnim ste prislo do nekega zakljucka v tej, ali drugi temi.

Meni je delovalo BP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

s1m0n je izjavil:

Kar pogosta situacija... Sem jih tudi sam par mesecev nazaj kontaktiral za izklopl 2FA (SMS-ov nisem prejemal par mesecev...) pol pa sem dodal preko Google Authenticatorja...

s1m0n Kako si rešil potem to? Dejansko si jih poklical po telefonu? Na katero številko? Govorijo angleško ali nemško (amazon.de) ?

Pegart ::

Lahko tudi poskusiš kontaktirati svojega operaterja. Jaz, sicer pri drugi storitvi, tudi nisem prejel verifikacijskega smsa. Samo sporočiti sem jim moral za katero firmo gre in kdaj naj bi smse prejel (ura). Ko sem jim poslal podatke so mi v 24 urah odgovorili, da naj bi bila težava odpravljena. Poskusil ponovno in takoj prejel sms.

Gre za BOB. Torej BOB naj pokličem in jim rečem da nisem dobil amazon SMSa?

Ali je boljše kar direktno amazon poklicati? Kakega support emaila pa ne najdem od amazona... Čudno imajo to...

Ales ::

Na obeh koncih boš moral zrihtat.

Osnovni problem je, da SMS-je blokira tvoj ponudnik telefonije, torej BOB.

Zdaj pa te je blokiral še Amazon, ker si prevečkrat poskusil.

Sem rešil zadevo s klicem na amazon.

Imam eno vprašanje, glede prvega nakupa na amazon.de

Recimo:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...

Vam tudi piše pri tem artiklu:
This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.

V košarico sicer gre dodati...

bigbada je izjavil:

Recimo:

This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.

This version of the product only ships to Germany and Austria.

Hmm, zgleda da ni international verzije te ure na amazonu. Škoda.

recmajkemi ::

Kam se prijavi takšno neupoštevanje EU Uredbe 2018/302?
Amazon je poln tega...
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Pa je nespoštovanje? Saj prodali ti bodo, le dostavo si boš moral zrihtati.

Že samo neprikazovanje izdelka, ker imaš .si naslov je v nasprotju z uredbo. Tudi prodaja je onemogočena iz enakega razloga. Pa več kot očitno ne gre za nezmožnost pošiljanja saj so drugi izdelki, ki jih pošiljajo v "istih" skladiščih. Meni to deluje, kot neupoštevanje uredbe...

recmajkemi je izjavil:

Že samo neprikazovanje izdelka, ker imaš .si naslov je v nasprotju z uredbo. Tudi prodaja je onemogočena iz enakega razloga.

Izdelek prikazuje kupcem iz Slovenije in tudi kupiš ga lahko. Naslov za dostavo je nekaj drugega...

Pa več kot očitno ne gre za nezmožnost pošiljanja saj so drugi izdelki, ki jih pošiljajo v "istih" skladiščih. Meni to deluje, kot neupoštevanje uredbe...

Ne vem, zakaj konkretno tega ne pošiljajo. Žal pa se mi zdi, da ne gre za nespoštovanje uredbe, ker nakup ni onemogočen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

https://www.mimovrste.com/prenosni-zvoc...

Tu sem ga našel... ampak je 1x dražji kot na amazon.de, kjer ne gre pošiljati.

jb_j ::

v čemu je keč ?

Poštnina iz Amazona, Basic je brezplačna, pri nakupih nad xx€,

sedaj sem vklopil Amazon Prime,
in je v vseh primerih poštnina, 12€ ...

Legon ::

recmajkemi je izjavil:

Amazon je poln tega...

Kje točno uredba določa, da morajo dostavljat izdelek v vse EU države?

bigbada je izjavil:

Recimo:

Ensotavno, moras uproabiti mailboxde, oz. drugega preposiljatelja paketov. al pa gres isakt v Avstrijo, ce se splaca.

recmajkemi je izjavil:

Amazon je poln tega...

Ne vem, ce so ti dolzni poslati. Mislim, da ne. So pa dolzni poslati na posrednika, ki ti preposlje paket, ta del je zakonsko urejen.

Mislim, da je poglavitni problem v davkih. Ce firma v drugo clanico proda dovolj robe, mora poravnati davke v tej clanici. Tega niso dolzni, in nekateri pripravljen narediti.

Zgodovina sprememb…

Ponavadi ta tezava nastopi pri izdelkih, ki jih preko Amazona prodajajo druge firme. mislim, da sem sicer videl nekaj primerov, kjer je bil prodajalec Amazon, kar je nenavadno.

Verjetno jih folk ne prijavi. Kar je delno zaradi zelo tezavnega postopka prijave.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Jaz sem hotel nekaj kupiti na Amazon.de pa niso pošiljali v Slovenijo in sem vzel na ebayu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tikitoki je izjavil:

Ponavadi ta tezava nastopi pri izdelkih, ki jih preko Amazona prodajajo druge firme. mislim, da sem sicer videl nekaj primerov, kjer je bil prodajalec Amazon, kar je nenavadno.

Verjetno jih folk ne prijavi. Kar je delno zaradi zelo tezavnega postopka prijave.

Bolj je zato, ker ne kršijo ničesar. Tudi če bi jih prijavili, bi bila prijava zavržena.

Imam hitro vprašanje. Na Amazon.com sem kupil nekaj in so mi takoj vzeli denar za DDV pa me zanima, če bo ta paket šel tukaj preko carine? Že več kot leto dni nisem nič naročal iz ameriškega Amazona in sem že pozabil kako je s carino

Legon ::

Praviloma v takih priemrih Amazon poskrbi za carinske postopke. Če se slučajno zatakne, lahko vedno zahtevaš vračilo.

Hvala za hiter odgovor. :D

chucki ::

Ce danes narocim rame, je dostava 31.12.....noro
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

delavec44 ::

Eh, meni so za en disk napisali 2 meseca. Res da je bil relativno poceni ampak toliko pa ne bom čakal.

Jaz sem v soboto naročil prek Amazon.com in že danes je paket pri meni. Hitro.

s1m0n ::

Prvič imel težavo z dostavo... V paketu je manjkal artikel. Preden prideš dejansko do osebe pri podpori pa tudi izgubiš živce... Drugače pa smo pol takoj rešli nastalo situacijo in sem že dobil denar nazaj za manjkajoč artikel.

Chat je res malo skrit ampak potem pa ko AI napišeš I want a human, se mi je človek takoj oglasil in rešil. 2x do sedaj.

socialec ::

mtosev je izjavil:

Jaz sem v soboto naročil prek Amazon.com in že danes je paket pri meni. Hitro.

pih! v nedeljo zvečer naročeno preko ebaya prispelo že včeraj, cmykk tonerji

Ja, samo Toše je iz Amerike 8-)

Ja. Iz ZDA sem naročil in sem presenečen kako hitro sem dobil paket domov.:D

roCkY ::

Dejanska lokacija paketa je bila ZDA? Vzhodna obala? Teža? Poštnina?

Imam nič prida izkušnje z zadevami od tam. Zelo malo stvari sem naročil na .com do sedaj. DE, ES-včasih je kaka dobra cena domala tedensko. Zadnja zadeva prejšnji mesec iz ZDA je rabila cca 2 tedna. Kar se mi je zdelo povsem OK. Je pa štartalo iz MN.

Thursday, December 5
7:48 AM
Package delivered.
SI, SI SI
7:11 AM
A carrier delay has occurred.
SI, SI SI
7:11 AM
Package is out for delivery.
SI, SI SI
4:04 AM
Package in transit. Flight containing package has departed.
SI, SI SI
Wednesday, December 4
7:15 PM
SI, SI SI
5:29 PM
SI, SI SI
2:57 AM
SI, SI SI
Tuesday, December 3
9:16 PM
SI, SI SI
3:47 PM
Completed customs clearance.
SI, SI SI
12:30 PM
Initiated customs clearance at destination country.
SI, SI SI
Monday, December 2
1:06 PM
Package left the carrier facility.
Us, US US
8:10 AM
Package arrived at a carrier facility.
Us, US US
1:32 AM
Package left an Amazon facility.
Edison, NJ US
Sunday, December 1
2:48 AM
Package arrived at an Amazon facility.
Edison, NJ US
Saturday, November 30
Package left the shipper facility
Times are shown in the local timezone.

Ne vem ceno poštnine, ker so naročilo razdeli med več paketov. Poštnina vsega skupaj je 40USD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Legon je izjavil:

recmajkemi je izjavil:

Amazon je poln tega...

Kje točno uredba določa, da morajo dostavljat izdelek v vse EU države?

Nisem pravnik in morda narobe razumem besedilo same uredbe. Ampak uredba velja v celotni EU, ok to se strinjamo in da recimo Amazon.de prodaja in pošilja v Nemčijo in Avstrijo in če imaš nastavljen slovenski naslov ti sploh ne prikaže cene? V samem naslovu uredbe piše
neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na podlagi državljanstva, kraja prebivališča...

Ebay je poln trgovin, ki niti ne prikažejo izdelkov, če maš slovenski naslov, naj ponudijo ceno za pošiljanje na nemškega in bom že potem ukucal mailbox.de adreso. Pa kogarkoli sem kontaktiral zakaj ne pošiljajo so vsi rekli, da je pač takšen dogovor o razdelitvi trga, da ne smejo pošiljati ven in me napotili na slovenske predstavnike, kjer so pa cene vemo, da višje.
Meni se zdi to kršenje uredbe.

socialec ::

Aja, to pa je mogoče res v redu potem, če je iz Amerike. Potem pa bravo, mtosev :) Ne vem, če sem sploh kdaj naročal iz ameriškega amazona. :-/

Bilo je prevzeto zgodaj zjutraj, skoraj brutalno prezgodaj, če kaj popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()
««
70 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27031351 (5771) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124822 (4396) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376954 (3238) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436880 (20000) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510711 (9797) Robert

Več podobnih tem