» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
17 / 70
»»

janjaweed85 ::

zdravo mene pa zanima če amazon.co.uk pošilja računalniške komponente v slovenijo??

RejZoR ::

Načeloma ja, je pa odvisno od artikla do artikla. Najbolj problematičen je amazon.com, ki v slovenijo ne pošilja praktično ničesar. Pri UK in DE se mi je redko zgodilo, da česa nisem mogu dobit v Slovenijo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

zanimivo, jaz imam največ težav pri pošiljanju ravno z amazon.de

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

mtosev ::

večina stuff pri amazon.com ima shipping only within the US. dvdji, blurayi, cdji, knjige so pa izjema
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

janjaweed85 ::

zakaj vsi omenjate amazon.com če sem pa lepo vprašal za amazon.co.uk.kar naj bi pomenilo UK (velika britanija)..mislim...ddddddd

erkgheoruugh ::

Tudi amazon uk ima vedno več izdelkov, ki jih ne prodaja sam, ampak druge firme preko njega in v veliko primerih te ne pošiljajo v SLO. Itak ti to piše že pri opisu izdelka. Če pa ne, pa takrat, ko daš checkout in izbereš SLO naslov za dostavo. Pač je treba preveriti za vsak izdelek posebej.
Take so vsaj moje izkušnje iz zadnjega časa. In če že pametuješ drugim, ne vem zakaj nisi že sam preveril.

janjaweed85 je izjavil:

zakaj vsi omenjate amazon.com če sem pa lepo vprašal za amazon.co.uk.kar naj bi pomenilo UK (velika britanija)..mislim...ddddddd

zakaj sprašuješ na forumu in se po vrhu še napihuješ tja v tri, če pa ti vzame 10s da pogledaš ali nek specifičen izdelek pošiljajo v RS?

Invictus ::

RejZoR je izjavil:

Načeloma ja, je pa odvisno od artikla do artikla. Najbolj problematičen je amazon.com, ki v slovenijo ne pošilja praktično ničesar. Pri UK in DE se mi je redko zgodilo, da česa nisem mogu dobit v Slovenijo.

Pošiljajo knjige, tako da ne zavajaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Glede na to, da je amazon praktično začel s prodajo knjig in da te še vedno predstavljajo pomemben del njihovega poslovanje je besedna zveza "ne pošiljajo praktično ničesar v Slovenijo" precej neumna.

MrStein ::

RejZoR je izjavil:

Kar nekaj stvari ne pošiljajo. Oziroma je bolj odvisno od trgovine. Isti artikel ene pošiljajo, druge ne, tretja pa ja, ampak s "smešno" poštnino (beri: predrago).

korenje3 je izjavil:

mene pa zanima, če je možno kupovati na amazon brez kreditne kartice z bančnim nakazilom?

xseki je izjavil:

kaj za amazon rabiš kreditno kartico ?

Nekje letos so uvedli možnost plačevanja z bančno kartico (Maestro), to pa ima res vsak. (skoraj vsak, da ne bo kdo dlakocepil).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Nisem še plačeval preko maestra (ker jo niti nimam:)). A deluje to z vsemi maestro karticami ali samo z ameriškimi? Sprašujem, ker sem že naletel na takšno omejitev.

Jaz sem plačal s slovenskim.
Banka izdajatelj včasih kaj "mučka"*, ampak (če ne danes pa jutri) bi že morale vse delovati.

Plačilo je vedno (vsaj upam) z geslom: 3D Secure finta.
(ne spomnim pa se, ali je na Amazonu to dovolj enkrat vpisati in potem je "one click")

* - v smislu porodnih težav

PS: Dvomim, da v Ameriki sploh poznajo Maestro...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Si ziher da gre tud s slovenskimi? Nazadnje ko sem gledal ni bilo možno. Recimo Amazon UK je sprejemal samo Maestro kartice iz ozemlja UK.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

100%.

Nakup na Amazon.it, robo dobil, na bančnem izpisku je tudi: Amazon.it Retail,www.amazon.it,LUX s pravim zneskom
Banka Sparkasse.
Motiti se je človeško.

gidooo ::

Je kakšna možnost za Amazon prime, z slovensko kartico in nemškim naslovom, ki potem naprej pošilja v Slovenijo?

Okapi ::

Bi rekel, da lahko. Jaz sem Prime (ali pa je bilo nekaj podobnega) uporabil na japonskem Amazonu in ni bilo težav - japonski naslov od prijatelja in slovenska kartica.

prime brez težav deluje na tuji naslov in našo kartico. Preizkušeno na ameriškem prime, dva meseca nazaj.

SodVina ::

Pozdravljeni,
Nekako nisem našel v tej temi (skoraj sigurno piše :) )
Ali je kdo vračal izdelek na amazon.de?
Kako se to vrne?
Poslali so mi navodila z nalepkami, ki jih nalepim na paket.

S katero dostavno službo se to naredi(nad 40€ hočejo imet tracking number) in kako se jim potem pošlje dokazila (ker vrnejo do 8,4€ stroškov pošiljanja)

Hvala in lp

Sodvina

SodVina je izjavil:

Pozdravljeni,
Nekako nisem našel v tej temi (skoraj sigurno piše :) )
Ali je kdo vračal izdelek na amazon.de?
Kako se to vrne?
Poslali so mi navodila z nalepkami, ki jih nalepim na paket.

S katero dostavno službo se to naredi(nad 40€ hočejo imet tracking number) in kako se jim potem pošlje dokazila (ker vrnejo do 8,4€ stroškov pošiljanja)

Hvala in lp

Sodvina

Resno ni še nihče vrnil paketa na amazon?

Lp,
SodVina

Jaz sem enkrat menjal (poslal nazaj, dobil novega) en USB ključek.
Samo:
- prodajal je nek trgovec preko Amazon-a, ne pa Amazon direktno
- se ne spomnim, kako sem vrnil. Verjetno kot navadno pismo. Lahko pa pobrskam globlje po spominu, če te zanima.

Po dogovoru (email) so mi dali eno številko, katero sem zraven na paket napisal in poslal preko Pošte Slovenija. Imajo tracking, tako da je to verjetno dovolj.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

Mene pa zanima ali je že kdo kupoval na firmo preko Amazona? Vidim, da omogočajo vnos VAT ID, kar sem že naredil in tudi vidim, da je cena v košarici že brez DDV. Naslov je sicer brez imena firme, verjetno to dodajo naknadno ko sprintajo račun.

tomaz88 ::

@starašola
ja, zelo dolgo nazaj, še preden smo bili v eu, tko da ti ne morem preveč pomagat

@sodvina:
sedaj je že prepozno, ampak za v prihodnje... veliko manj komplikacij bo, če ne vrneš
če se ob prejemu nisi podpisal, samo počakaj par dni več od najkasnejšega predvidenega datuma dostave, ki piše na strani, pojdi na online chat, reci da še vedno nisi nič dobil, če ti ponudijo da še en enak izdelek, reci da je bil namenjan za darilo (oziroma si nujno rabil) in si pač moral kupit nekje drugje in pol boš dobil nazaj denar
če si se podpisal boš pa moral bi malce kreativen in zgruntat nek razlog, ki ti preprečuje, da reč pošlješ nazaj (aja, ne rečt da si dobil prazno škatlo, ker so paketi stehtani in ne bo šlo čez).... kot namig, če ima izdelek baterijo, so pravila glede pošiljanja baterij (še posebej poškodovanih) dost stroga zaradi nevarnosti eksplozije

Tukaj gre za izdelek v vrednosti 200€, ki sem ga dobil in podpisal. Stvar pa ima napako v delovanju. Vsi zgornji predlogi pomojem odpadejo. Ko mi vrnejo denar, bom verjetno naroču enak izdelek iz iste trgovine še enkrat. (No, imel bo drug Imei).

Lp,
Sodvina

Prijaviš se v svoj račun, pod zgodovino najdeš svoje naročilo, poklikaš izdelke za vračilo in zapakiraš ter vrneš. Ne vem, kaj je tle kompliciranja. Sej je tam vse razloženo. Hkrati še oznčiš, da izdelek ne deluje.

Da. Poklikaš in sprintaš nalepke. Zapakiraš in pošlješ. Katera je najcenejša varianta pošiljanja v nemčijo, da imaš tracking? To slednje je bilo v bistvu vprašanje...

tomaz88 ::

ko vrneš lahko že takoj izbereš menjavo namesto refunda

če ne dela potem res nima smisla obdržat, to je smiselno edino za delujoče izdelke, ker tako dobiš in dednar in izdelek

menjalnik ::

Živjo, prvič bi nekaj naročil preko amazona in me zanima, če je nakup enak kot na Ebay(Paypal itd.) ter če so tukaj tudi posamezne trgovine, ki prodajajajo stvari kot na Ebay. Kolikšna je ponavadi poštnina? gledam amazon.co.uk

menjalnik je izjavil:

Živjo, prvič bi nekaj naročil preko amazona in me zanima, če je nakup enak kot na Ebay(Paypal itd.) ter če so tukaj tudi posamezne trgovine, ki prodajajajo stvari kot na Ebay. Kolikšna je ponavadi poštnina? gledam amazon.co.uk

Paypala ni, plačuješ s kreditno k.
Trgovine sicer so, ampak je ponavadi Amazon tisti preko katerega se prodaja. Se pravi namečeš stvari v košaro, plačaš. Vseh stvari ne pošiljajo v Slovenijo.
Poštnina je različna glede na velikost, število elementov, težo... Vidiš jo zadnji korak pred potrditvijo naročila. Upoštevaj, da so cene na netu nekoliko nižje kot potem ko kupiš zaradi razlik v DDV-ju. Da ne boš mislil, da te želi nekdo nategnit.

Alamar ::

Trgovin je ogromno, pač odvisno od tipa izdelka. Za poštnino ne rabiš iti do zadnjega koraka, ampak v vozičku klikneš na desni strani "estimate VAT, postage & packaging" (prej se seveda moraš registrirati na amazon in vpisati naslov, da ti izračuna poštnino in pove ali artikel sploh pošiljajo v SLO).

erkgheoruugh je izjavil:

Paypala ni, plačuješ s kreditno k.

Možno je tudi z navadno bančno (Maestro).

Poštnina se kar spreminja, od trgovine do trgovine. Sam Amazon ima ponavadi najnižje.
Motiti se je človeško.

Vedno je koristno pogledati različne Amazone (nemškega, angleškega, španskega, francoskega, italijanskega), ker so lahko cene (in poštnine) za enak izdelek kar različne.

O.

SumTingWong ::

Malce sem debil. Čekiral sem ebay (com,uk,de) ter amazon (co.uk,de), pa sem na nemškem našel najlepše cene. Neko zelo slabo osnovo nemščine imam, to kar je podobno angleščini. Zdaj "problem" je tak. Dal sem dve stvari (vrednost 20€) v košarico, se prijavil, dal naslov, dal Viso (brez kode) in zdaj je konec. Kako? Na drugih straneh vtipkaš še 3-mestno kodo in nakup je končan, kaj pa tukaj?

"Guten Tag,
vielen Dank für Ihre Amazon.de Marketplace Bestellung bei XX SELLER. Wir werden Sie benachrichtigen, sobald Ihr(e) Artikel versandt wurde(n)."

Prvič kupujem iz Amazona.

Furbo ::

Normalno.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Karlos ::

Na amazon.de sem 28.12 naročil telefon, ki je bil v času nakupa na zalogi.
Tudi sedaj kaže, da je na zalogi.

Ne vem pa zakaj ga še niso poslali. Denar so že trgali iz kartice (pa tudi to je trajalo ca. 3 dni).

Pod mojimi nakupi piše (prevedeno iz nemščine):
Shipping soon
Expected Delivery: We need a little more time to provide you with reliable information. We will notify you by email as soon as we have an expected delivery date.

Ima kdo izkušnje, koliko se zna zavleči, da pošljejo naročene zadeve?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karlos ()

Še nisem slišal, da bi Amazon bremenil kartico ne da bi odposlal. Preveri kak spam folder, da nimaš noter sporočil o poslani pošiljki.

Karlos ::

erkgheoruugh je izjavil:

Še nisem slišal, da bi Amazon bremenil kartico ne da bi odposlal. Preveri kak spam folder, da nimaš noter sporočil o poslani pošiljki.

Če pa to ni naključje, 1h po postu dobim na mail, da so odposlali :D
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

garfy ::

jaz kupujem redno na Amazonu...

VRAČANJE, super enostavno, greš do avstrije in uporabiš isti paket kot so ti poslali izdelek. Avstrijaks pošta pošlje paket nazaj zastonj Amazonu, ni treba plačat

Slovenska pošta definitivno ne

Zato na avstrijo, priporočam da date naslov poštno ležeče v avstriji, in lahko naročiš prav vse kar ti je volja in poštnina je zastonj če naročiš več kot 29 eur vrednosti

Steinkauz ::

Ja če žviš zravn avstrije. But guess what, most of us don't.

Drugač pa jst amazon nucam večinoma za nakup raznih hišnih zadev (noži, posode, ...)
Elektronika je večinoma cenej na kakšni nemški strani.
Cunje/šuhe/ure pa tut večinoma dobiš cenej na ebayu.

Za "hišne" zadeve glej buyvip (nemški, španski, italijanski), zadeva je od Amazona, izbira znamk je sicer omejena in odvisna, kar je pač na razprodaji, ampak cene so včasih bistveno nižje. Če kupiš za več kot 100 evrov, je poštnina brezplačna.

O.

Ganon ::

Bom kar tukaj vprašal. Rad bi nekaj prodal v tujino. Fizični osebi. Obstaja možnost nakazila denarja direktno na Mastercard kartico? Zelo nerad uporabljam PayPal za te zadeve, ker me oberejo s provizijami. ;((

Verjetno obstaja, vendar preko določenih strani ala amazon, kjer ti seveda poberejo provizijo. Sicer pa ti nihče pri zdravi pameti ne bo nakazoval denarja brez zaščite. Zato se pa uporablja paypal, ki ima dokaj razumno provizijo za direktna plačila brez posrednika.

Prek paypala lahko nakažeš tudi kot osebno nakazilo, ne kot kupnino, in afaik za to ni nobene provizije. Je pa to načeloma prepovedano početi za robo, ki jo prodajaš, in kupec ni zavarovan, tako da je od kupca odvisno, ali ti hoče tako nakazati denar.

In ne, na kreditno kartico ti ne more nakazati. Lahko ti nakaže na trr, ali pošlje z Western Union, ampak tudi tu je provizija.

O.

Ganon ::

Aja, PayPal je problematičen že zato, ker imam Mastercard in prenos denarja na račun sploh ni možen. ;(( Lahko mi nakaže direktno na TRR?

Okapi je izjavil:

Prek paypala lahko nakažeš tudi kot osebno nakazilo, ne kot kupnino, in afaik za to ni nobene provizije. Je pa to načeloma prepovedano početi za robo, ki jo prodajaš, in kupec ni zavarovan, tako da je od kupca odvisno, ali ti hoče tako nakazati denar.

In ne, na kreditno kartico ti ne more nakazati. Lahko ti nakaže na trr, ali pošlje z Western Union, ampak tudi tu je provizija.

O.
Provizije ni, če pošlje denar s paypal dobroimetja ali bančnega računa. Če plača s kartico preko paypala, je provizija tudi za takšna nakazila. Plus nobene zaščite nima kupec.

Ganon je izjavil:

Aja, PayPal je problematičen že zato, ker imam Mastercard in prenos denarja na račun sploh ni možen. ;(( Lahko mi nakaže direktno na TRR?
Nabaviš viso in dvigneš, ali pa porabiš za nakupe. Preko TRR ti noben pameten kupec ne bo nakazal, ker lahko pobašeš denar in mu pošlješ sirove luknjice...:D

Z Vise pa ne moreš pobasati denar?
Motiti se je človeško.

Terran ::

Prosil bi za nasvet/pomoč

Preko amazon.de želim kupiti nekaj stvari, ki so bistveno ceneje kot v Sloveniji (ali pa jih tukaj sploh ni) in me zanima kako je z dostavo oz. naročilom poštno ležeče v Avstriji (načeloma je v Avstrijo zastonj dostava; v Slovenijo pa še dostavljajo ne vsega)?

Hvala za odgovor, lp

Če piše, da dostavijo v Slovenijo, dobiš po pošti. Če piše, da ne dostavijo, pa ne dostavijo nikakor.
(mogoče so kake izjeme, da pozneje rečejo, da žal ne gre, ampak meni se to še ni zgodilo)
Motiti se je človeško.

Terran ::

Ok, mogoče sem se slabo izrazil. Zanima me, če moram kaj posebej paziti ob izbiri dostave poštno ležeče v Avstrijo; glede na to, da sem dokaj blizu, bi se rad izognil poštnini (ki je v Avstrijo zastonj ali pa je bistveno nižja).

Izrazil si se čisto OK, nekateri pač ne znajo brati>:D
Na nič posebnega ti ni treba pazit.

prepecenc ::

Ima kdo kakšno razlago zakaj so stroški dostave za nakup preko amazon.co.uk v Slovenijo (£6.40 per delivery + £2.10 per kg) precej višji, kot za dostavo v Bosno, Srbijo in Makedonijo ( £5.69 per delivery + £0.59 per kg)?
««
17 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27030393 (4813) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124529 (4103) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376856 (3140) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436385 (19505) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510622 (9708) Robert

Več podobnih tem