» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
16 / 73
»»

amacar ::

Ne

ElvirT ::

Torej se najnižje cene za nov IPhone 5S vrtijo okrog 500$ ali jaz pač ne znam poiskati cenejše variante?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ElvirT ()

garfy ::

jaz ne vem zakaj tako komplicirate, se odpelješ do meje in izbere na amazon.de naj pošlje poštno ležeče v avstrijo, jaz to delam že več kot eno leto brez problema

bluefish ::

Ja, če živiš pri meji.

St235 ::

iz Ljubljani si v avstriji dobri uri, iz koopra v dveh. Strošek cc 10-15EUR. Pač vračunaš v ceno izdelka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

cen1 ::

Osebno sem prvič bil primoran uporabit stran cheaper and more preko amazon.de in v 1-2 dneh pride pošiljka. Plačal bom dodatnih 10€ ampak če stvar res potrebuješ se splača. Če gre vse OK bom še kaj pokomentiral. Do sedaj vse lepo obvestili preko maila kaj so dobili, kje je, kdaj poslali itd

St235 je izjavil:

iz Ljubljani si v avstriji dobri uri, iz koopra v dveh. Strošek cc 10-15EUR. Pač vračunaš v ceno izdelka.
Eh, nekaj časa nazaj sem naročal eno zadevo in me je strošek posrednika prišel 5EUR. Pač, pri vožnji je treba poleg goriva upoštevati še porabljen čas,... Skratka, kakor za koga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

MarkoMan ::

Prvič kupujem iz Amazona, pa me je malo presenetila pošta. Vseskozi so cene napisane brez pošte, skoraj sem že vnesel kreditno kartico, ko je na vrhu, v reklami za viso amazon pisal 80eu višji znesek, kot pri seštevku artiklov. Padel sem na foro zastojn pošiljanja. Kdaj napiše se za pošto?

Če lahko kdo pogleda prosim, koliko pride pošta za artikle http://www.amazon.de/gp/product/B00BLW9... in http://www.amazon.de/gp/product/B0028RA...

A amazon pošilja na pošto v avtriji? da bi se zapelal v celovec in dvignil na pošti.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Tadrugega ne pošiljajo v slovenijo, taprvi pa pride s poštnino (32.5€) vred 190€

gazibo ::

Ali amazon.de zmeraj posilja pakete da ni treba podpisat ob prevzemu ? Prebiram ta thread in mi ja kapnilo da mi nikoli ni treba nic podpisat, nobenih paketov, ki jih prejmem od Amazona. Pa vec ali manj posiljajo samo preko poste slovenija

Se mi samo zdi ali...?

Alamar ::

MarkoMan je izjavil:

Prvič kupujem iz Amazona, pa me je malo presenetila pošta. Vseskozi so cene napisane brez pošte, skoraj sem že vnesel kreditno kartico, ko je na vrhu, v reklami za viso amazon pisal 80eu višji znesek, kot pri seštevku artiklov. Padel sem na foro zastojn pošiljanja. Kdaj napiše se za pošto?

Če lahko kdo pogleda prosim, koliko pride pošta za artikle http://www.amazon.de/gp/product/B00BLW9... in http://www.amazon.de/gp/product/B0028RA...

A amazon pošilja na pošto v avtriji? da bi se zapelal v celovec in dvignil na pošti.
Za vsak artikel lahko pogledaš poštnino tako, da dodaš artikel v voziček in v vozičku klikneš na dol obrnejo puščico "Voraussichtliche Versandkosten und Steuern". Tam ti bo pokazalo poštne stroške za tvoj naslov in ali sploh pošiljajo na ta naslov.

Pol je res draga poštnina. Ima kdo izkušnjo pošiljanja v avstrijo od Amazmona? je potrebno kej označit? Koliko so še dodatni stroški za poštnino? a je vseeno katera pošta?

je tkole vredu?

Ime in priimek
POSTLAGERND
Postamt 9170 Ferlach
Österreich

roli ::

gazibo je izjavil:

Ali amazon.de zmeraj posilja pakete da ni treba podpisat ob prevzemu ? Prebiram ta thread in mi ja kapnilo da mi nikoli ni treba nic podpisat, nobenih paketov, ki jih prejmem od Amazona. Pa vec ali manj posiljajo samo preko poste slovenija

Se mi samo zdi ali...?

Mislim da je odvisno kaj naročiš. Malo več vredne elektronske naprave pošiljajo ponavadi kar preko UPSa. Iz Britanskega sem naročil enkrat malo dražje slušalke in so prišle preko UPSa. Pred kratkim sem na Nemškem naročil laptop in je tudi prišel preko UPSa. Manj vredne stvari pa so vedno prišle preko pošte. Third party sellerji pa čisto odvisno. Ti ponavadi uporabljajo cenejše načine pošiljanja.
http://www.r00li.com

korenje3 ::

mene pa zanima, če je možno kupovati na amazon brez kreditne kartice z bančnim nakazilom?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

roli ::

korenje3 je izjavil:

mene pa zanima, če je možno kupovati na amazon brez kreditne kartice z bančnim nakazilom?

Ne da bi jaz vedel. Oziroma sigurno ne za Nemški amazon (razen, če si prebivalec Nemčije).

Drugače imaš pa dobro rešitev za take primere tukaj:
http://www.smartpaycard.net/si/default....
http://www.r00li.com

Evo če koga zanima, sem naročil od Amazona.de na ležečo pošto v celovec in za kar pošilja Amazon preko navadne pošte ni bil problem. Zataknilo se je pri 3 trgovcu, ki je pošiljal preko DPDja. Kar pa tudi ni bil problem, le 20km vn iz Celovco do njihove filalije se je potrebno zapeljati...

Heisenberg ::

MarkoMan je izjavil:

Evo če koga zanima, sem naročil od Amazona.de na ležečo pošto v celovec in za kar pošilja Amazon preko navadne pošte ni bil problem. Zataknilo se je pri 3 trgovcu, ki je pošiljal preko DPDja. Kar pa tudi ni bil problem, le 20km vn iz Celovco do njihove filalije se je potrebno zapeljati...

Prosim pojasni postopek na pošti v avstriji - ali si samo navedel naslov pošte in svoj ime in priimek ali si moral dejansko PRED TEM še na pošto in kaj urediti, ali pošta kaj računa dodatno ? HVALA

Pri na kupu amazon sem napisal Ime priimek - POSTLAGERND , ter naslov od poste, v mojem primeru sem napisal Postfiliale und BAWAG P.S.K. 9073 Keutschacher Straße 122 9073 Klagenfurt-Viktring.

Na posti ni problema. Prides tja, paket prosim, in das osebno. Js sm jih mogu opozorit, da mam se en paket (eden je prišel 3 dneve kasneje) ... in ti jih dajo + 1eu po kom moraš plačati.

Kar je pa DPD pošiljal, je bilo pa tko, da mi je prodajalec poslal tracking link, in ko sem videl, da pošte niso mogli dostaviti (DPD ni partner od austria post), sem kontaktiral DPD, kjer ti povejo da lahk pri njih prevzames. Kasneje sem izvedel, da ima DPD tudi pisarno v celovcu in se bi lahko zmenil, da tm prevzamem (si prihranis 30km v eno stran)

slovenec_89 ::

LP!

Preko amazona nameravam drug teden kupiti za okoli 700€ (multimedijskega) materiala.
Zanima me, če se bo vse to kaj carinili, ali ker gre znotraj EU ni carine?

Hvala vam za odgovore.

gazibo ::

kaj misls ?

slovenec_89 ::

Mislim, da ja.

Gregex ::

Znotraj EU ni carine.

PikM5 ::

Odlocam se o nakupu iz UK amazona. Kdaj v postopku je zapisana postnina? Ker ko pridem do postopka Pay kjer vpisem kreditno kartico se ni nic, prav tako mi do tega koraka ni ponujena moznost zamenjave valute, ker nevem po kaksnem menjalnem tecaju menjajo ? v €. V glavnem zanima me če grem skozi korak pay na naslednjega Confirm se ne bom nic placal oziroma kupil?

Okapi ::

Menjalni tečaj od Amazona te ne zanima. Plačaj v funtih - menjavo bo naredila banka, kjer imaš kreditno kartico, po ugodnejšen tečaju. Ko prideš do koraka, kjer moraš klikniti "Buy now", vidiš končno ceno, s poštnino vred.

Če slučajno prideš predaleč in zadevo dokončno kupiš, lahko nakup takoj storniraš in ne plačaš nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Furbo ::

slovenec_89 je izjavil:

LP!

Preko amazona nameravam drug teden kupiti za okoli 700€ (multimedijskega) materiala.
Zanima me, če se bo vse to kaj carinili, ali ker gre znotraj EU ni carine?

Hvala vam za odgovore.

Večina se zapodi na amazon.COM in tam BOŠ plačal.

Na amazon.de ali .co.uk in podobnih znotraj EU pač ne..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pithlit ::

Saj je napisal "znotraj EU" no...
Life is as complicated as we make it...

DarwiN ::

PikM5 je izjavil:

Odlocam se o nakupu iz UK amazona. Kdaj v postopku je zapisana postnina?

Izdelek dodaš v košarico, klikneš "edit basket", potem pa klikneš tole:
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

xseki ::

kaj za amazon rabiš kreditno kartico ?

Lahko tudi samo gift carde uporabis.

betmen ::

Kupil sem knjigo na amazon.co.uk in v parih urah so mi pobrali dol iz vise... Ok sve lepo in prav, po parih dneh pišem, kdaj bodo poslali, pa pravijo da as soon as possible... caki mal, a je to en dan al en tedn al mesc? Ja mi napiše da je nek problem in da bodo skenslal naročilo in da naročim ponovno in da bom dobil zasojn dostavo... OK, kaj pa z denarjem? Pa pravjo da ne vzamejo denarja dokler ne pošljejo paketa. IN jim pošljem file od spletne banke, da vidijo da so mi pobral dol znesek, in da ga hočem nazaj in mi spet trdijo da to taraja 7-10 dni da poberejo, da preverjajo če je kartica ukradena bla bla bla... Skratka keri idioti, dva tedna mi je šlo u luft in denarja še ni

A bojo sploh vrnil? kam še moram pisat?

Furbo ::

Če kdo, potem Amazon vse vrne brez problema. Na visi so ti morda naredili samo rezervacijo, ne pa trgali.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

an3333 ::

ne vem, meni je amazon vedno pobral denar šele ko so poslali (mogoče prej vzamejo kak e da vidijo a je ok kartica), ampak ti itak to upoštevajo pol v končni znesek

refundi so bli pa zmeri zrhihtani v par dneh

RejZoR ::

A kdo ve v čem je fora da Amazon.com praktično ničesar ne pošilja v EU (oz mogoče samo k nam). Prav tečno ko so določene stvari samo na .com Amazonu in pol ne moreš jebeno nič.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

AFAIK v glavnem zaradi tovarniških garancij, ki veljajo samo v ZDA, in Amazon noče imeti opravka s tečnimi Evropejci, ki mu vračajo robo.

Sicer pa sigurno obstaja kakšna storitev za prepošiljanje robe (če že sam ne poznaš nobenega v ZDA, ki bi ti Amazonov paket odnesel na pošto).

O.

an3333 ::

k plačaš vse carine pa to sranje dvomim da kaj profitiraš napram evropskim

bolj ne štekam zakaj .co.uk ne pošilja kindlov v slo?

OK.d ::

Saj pošilja preko C&M:)
LPOK.d

garfy ::

moje izkušnje so zelo pozitivne, večina robe je cenejša kot v trgovini, zapeljem se do meje, dam POSTLAGERN naslov in poanta je da če ti kak izdelek ni všeč, ga vrneš v paketu, ni treba nič napisat zakaj, niti da ga vračaš, samo zapakiraš v isti paket ki ima kodo in pošta ga vrne amazonu zastonj.....

free postage pa moraš pazit ker to velja velikokrat samo za švabe, za avstrijce pa moraš plačat poštnino
ampak to vidiš na strani pred buy

in če ti izdelek ni všeč ka lahko pošlješ nazaj imaš mislim da 90 dni........

pri nas pa samo komplikacije, večina trgovin pa itak ne moreš vrnit, kot je recimo Big Bang.....mimo vrste gre amapak selekcija je majhna

roCkY ::

Verjetno je že Xx omenjeno na forumu a vseeno me zanima kako je v praksi zadnje čase.
Sem čist frišen na Amzonu. Prek ebaya pa je kar nekaj pozitivnih izkušinej (cca. 150 nakupov) iz praktično cele "kugle".
Koliko v povprečju pek Amazona traja dostava iz DE? Poslano naj bi bilo pek DPD. Trekinga ni. Sedaj je že v 3 tednu pa paketa od nikoder. Zadnji datum, ki je bil podan sicr še ni potekel.
Kar kupujem na ebayu iz DE je ponavadi prek DHL v četrtek/petek dostavljeno, če je naročeno med vikendom. Tudi če ni prek DHL ni dosti razlike.
Tokrat pa sem vzel prek amazona ker je bilo nekih 40€ ugodeje. Kar je pri ceni 600€ že kar soliden% razlike. Poslano pa naj bi bilo takoj naslednji dan.

Če je bilo poslano preko DPD je ful čudno, da ne bi bilo trackinga.

roCkY ::

Evo pa imam rekord iz DE. 40 dni od naročila...

CyberAD ::

Če bi preko ameriškega amazona naročil grafično kartico, ki tam pride $340 (kar je direkt pretvorba €270), koliko bi me dejansko stalo? So še dodatni davki, carine ipd? Ker sam tisti strošek pošiljanja, ki ga navajajo, je tako minimalen, da je skoraj zanemarljiv.
Kako pa je z garancijo? A je mogoče pri kakšnem slovenskem pooblaščenem serviserju uveljavljati? Ali je dejansko treba potem stvar nazaj v US pošiljat?

Ameriški Amazon ne pošilja sem. Če bi, bi na ceno grafične ter poštnine plačal še 22% DDV in stroške carine.
Glede garancije je odvisno od podjetja. Mnogi imajo regionalno garancijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

CyberAD ::

Hvala za expresni odgovor. Potem bom pa zgleda moral iskati najcenejšo EU varianto.
Lepo Američanom - višji standard imajo, pa še bistveno cenejšo elektroniko (in bencin).

Uporabi idealo.de ali geizhals.at.

Zoran7 ::

Vprasanje za amazon.de: zanima me, kako je s postnino in paketi ce prodajalec ni amazon.de ampak third party, izberes pa si opcijo "VERSAND DURCH AMAZON.DE".

Imam npr. narocene 4 artikle od 4 razlicnih prodajalcev (eden je tudi amazon.de) - pri vseh imam izbrano opcijo "Versand durch amazon.de". Dobim en paket, ali vec paketov ter kako je s postnino, je tisto tocno kar pise pod "Voraussichtliche Versandkosten" ali me se cakajo kaksna presenecenja?

M.B. ::

@CyberAD: mislim da na amazon.com ni cene z davkom, zato ker v ameriki sales tax plačaš ob nakupu, ker je odvisen od tvoje zvezne države/mesta. Zato dobiš ceno z davkom komaj ko daš stvar v košaro, kjer je tvoj naslov.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

ne glede na to, je DDV vseeno bistveno nižji kot v EU, ponekod celo 0. Tista z višjim standardom in cenami pa ni kontarja vredna.

ne glede na to, je DDV vseeno bistveno nižji kot v EU, ponekod celo 0.
Za hrano niti ne, imaš v nekaterih zveznih državah tudi čisto primerljivo z našimi 8,5%.

O.

Ko bo elektronika (in bencin) nekaj za na kruh namazat boš imel prav.

Tudi za klimatske naprave za domačo rabo je pri nas nižji DDV kot ponekod v ZDA, ali recimo za medicinsko opremo ter sploh za vse druge stvari, za katere pri nas velja znižana stopnja.

O.
««
16 / 73
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8126005 (5579) carlosk1966
»

Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7413248 (8540) Gregex
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
377260 (3544) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8438688 (21808) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510992 (10078) Robert

Več podobnih tem