Forum » Loža » Nakup preko Amazon-a.
Nakup preko Amazon-a.
Temo vidijo: vsi

RejZoR ::
Amerika ja, to sem naročal iz UK, zato me je mal presenetilo. Kakorkoli že, pol sem naročil v GBP valuti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ajnstajn` ::
Mi lahko pove kdo tisto nemško stran, na katero lahko naročiš in tista pošilja potem naprej v slo ? (je že blo omenjeno pa ne najdem več)
//

bsslo ::
Če to prav razumem, lahko vrneš izdelek tudi, če je z njim vse v redu in ti ni všeč? Stroške pa plača prodajalec v kolikor v tvoji državi ni naslova kamor lahko pošlješ?
Ali to velja tudi, če naročiš iz Amazon.de ? Eno stvar bi imel za vrniti pa se mučim s Google prevajalnikom, da bi to našel...
Ali to velja tudi, če naročiš iz Amazon.de ? Eno stvar bi imel za vrniti pa se mučim s Google prevajalnikom, da bi to našel...
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome...
Delivery and handling charges for returning unwanted, damaged or defective, or materially different items to a Seller's International return address, should be borne by the Seller. If a local return address cannot be provided, the Seller can provide a prepaid method of return delivery or refund the return delivery costs to the original payment method used to purchase the order.
In pa tole:
Sellers are only required to refund standard postage charges for items delivered outside the UK

Tydek ::
Pozdravljeni mene pa zanima kako je, če kupim iz amazon UK s poštnino + carino. Hočem kupiti sledeče stvari.
- http://www.amazon.co.uk/Samson-SAPS01-S...
- http://www.amazon.co.uk/TECHNICA-ATR250...
-http://www.amazon.co.uk/Stagg-MIS-0822-...
Mikrofon želim kupiti ta, ker je res eden boljših za to ceno. Ampak je res neverjetna razlika, če pogledam amazon ali pa UK. Je razlika pri mikrofonu 40€. Mi lahko malo več poveste koliko pride vse skupaj, če naročim. Hvala za pomoč in lep pozdrav.
- http://www.amazon.co.uk/Samson-SAPS01-S...
- http://www.amazon.co.uk/TECHNICA-ATR250...
-http://www.amazon.co.uk/Stagg-MIS-0822-...
Mikrofon želim kupiti ta, ker je res eden boljših za to ceno. Ampak je res neverjetna razlika, če pogledam amazon ali pa UK. Je razlika pri mikrofonu 40€. Mi lahko malo več poveste koliko pride vse skupaj, če naročim. Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Okapi ::
Nerodno je vprašal - njega zanima, koliko je dajatev iz ameriškega Amazona, kjer je ta mikrofon veliko cenejši. Na hitro je tako, da kolikor je dolarjev, toliko te bo prišlo tudi v evrih. Če si hočeš natančno izračunati, boš pa dodatno plačal še 22% davka na ameriško ceno s poštnino vred, in mogoče še 6-7 evrov za carinsko/poštne stroške.
O.
O.

Malo sem čudno vprašal. Mene je predvsem zanimalo kje bi ceneje prišlo. Hvala za odgovor 22% davka, nisem vedel. Če naročim preko UK-amazon koliko pride pa potem poštnina? Najbrž ni zastonj poštnina. Ti to zračuna potem v košarici ali je to že izračunano, če si prijavljen.

Hayabusa ::
Ko si prijavljen dodaš izdelke v košarico in greš v "nakup", ceno pokaže v drugem ali tretjem koraku nakupa (tik pred koncem, ko izbereš naslov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

Problem je, da sploh nočejo poslati bodisi zaradi pošte ali kaj podobnega. We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. Sem probal še Ljubljano, če bi šlo pa tudi noče sprejeti. Hmm?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tydek ()

Hayabusa ::
Potem je cela država na "no shipping" listi.
Lahko naročiš preko borderlinx, cheaperandmore ali mailboxde za Nemčijo.
Lahko naročiš preko borderlinx, cheaperandmore ali mailboxde za Nemčijo.

jukoz ::
Zdravo!
Rabil bi eno razjasnitev:
Na amazon.co.uk sem naročil eno tehnično zadevo (ker mi amazon.de ni hotel poslat). Stvar se je prodajala preko amazona, vendar sam prodajalec ni amazon ampak neka firma v ameriki. No, ker do sedaj nisem imel problemov s tem sem veselo naročil, danes me pa ob prejemu razveseli obvestilo da moram plačati carino + 3,05 EUR pošti.
Sedaj pa ne vem, a naj naredim pritožbo na amazon da so mi narobe poslali in da sem moral plačati carino al kaj?
Vsak nasvet je dobrodošel, hvala v naprej
Rabil bi eno razjasnitev:
Na amazon.co.uk sem naročil eno tehnično zadevo (ker mi amazon.de ni hotel poslat). Stvar se je prodajala preko amazona, vendar sam prodajalec ni amazon ampak neka firma v ameriki. No, ker do sedaj nisem imel problemov s tem sem veselo naročil, danes me pa ob prejemu razveseli obvestilo da moram plačati carino + 3,05 EUR pošti.
Sedaj pa ne vem, a naj naredim pritožbo na amazon da so mi narobe poslali in da sem moral plačati carino al kaj?
Vsak nasvet je dobrodošel, hvala v naprej

Furbo ::
Če si naročil iz Amerike, se pač plača carina. Pa četudi je šlo naročilo preko .uk
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

hmm23 ::
Še vedno ni možne brezplačne dostave v Slovenijo, niti za izdelke, kjer piše free shipping?

Pesimist ::
Kako sploh ves ce neko zadevo prodaja amazon, oseba ali trgovina? Vse je tak nepregledno.

santa245 ::
Pozdravljeni, imel bi naslednje vprašanje. Danes sem iz amazon.com, torej iz zda prejel čevlje, ki pa po barvi ne ustrezajo tistim, ki sem jih dejansko naročil. Cena je bila okoli 60 evrov plus okoli 18 evrov stroškov carinskega postopka, carine in ddv... Kakšna je situacija s stroški v primeru da bi omenjen izdelek vrnil, ali bi mi povrnili tudi teh 18 evrov ali bi bil upravičen le do povrnitve vrednosti izdelka? Kako bi bilo v primeru če bi zahteval menjavo pri istem ponudniku za model iste vrednosti, le druge barve? Kdo bi potem nosil in katere stroške?

Najbolj preprosto je, če te čevlje poskusiš pri nas prodati. Druga možnost je, da zahtevaš zamenjavo - stare pošlješ nazaj "v popravilo" in na carini prijaviš začasni izvoz. Ko boš dobil nove, ti ne bo treba plačati uvoznih dajatev. Poštne stroške za vračilo boš najverjetneje moral nositi sam, lahko pa se poskusiš s prodajalcem zmeniti, da jih krije. Uvoznih dajatev v primeru vračila ti prodajalec sigurno ne bo vrnil.
O.
O.

santa245 ::
A ima kdo že izkušnje z menjavo na ta način da prijaviš začasni izvoz, koliko časa traja, so kakšni dodatni stroški, kje se opravi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: santa245 ()

Predvsem po mojem ne smeš reči, da gre za menjavo. Reči moraš, da gre za popravilo.
Sicer ti bodo pa vse povedali na:
Carinski urad Ljubljana
Izpostava Pošta Ljubljana
Cesta v Mestni log 81
1000 Ljubljana
T:(01) 476 7500 H.C.
E:posta.culj(at)gov.si
Sicer ti bodo pa vse povedali na:
Carinski urad Ljubljana
Izpostava Pošta Ljubljana
Cesta v Mestni log 81
1000 Ljubljana
T:(01) 476 7500 H.C.
E:posta.culj(at)gov.si

bastadu ::
Ne vem, če je bilo tole tukaj že kje omenjeno, ampak preko Amazona bi naročil eno stvar na podjetje, v račun sem vnesel veljavno davčno številko in njihov sistem me je že potrdil, da mi sedaj 'kao' ne računa davka. Težava je, ker je cifra za plačilo na koncu ista, če kupujem kot fizična oseba ali pa kot pravna. Ker kolikor sem na podjetje kupoval v drugih trgovinah po EU mi z vpisano davčno davka niso zaračunali ... V čem je fora?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()

mitja73 ::

Se splača kupit novo grafično kartico preko amazona , piše da je free shipping.
Pogosto je tisto brezplačno pošiljanje samo v ZDA (amazon.com) ali v Nemčijo (amazon.de).........

dr.Akula ::
Je že kdo naročal iz angleškega Amazona in mu je dalo tole poudbo:
Če naredim convert tega zneska na drugi strani pride končni znesek skoraj 5€ nižji, kot tisto kar je zračunal Amazon. Imajo res take ogromne razlike?
Torej je edino smiselno, da tam kliknem "No, thanks" in bo konverzijo potem naredila moja banka?
Če naredim convert tega zneska na drugi strani pride končni znesek skoraj 5€ nižji, kot tisto kar je zračunal Amazon. Imajo res take ogromne razlike?
Torej je edino smiselno, da tam kliknem "No, thanks" in bo konverzijo potem naredila moja banka?
ni podatka

Vrocipes ::
Tako je, konverzijo naj dela tvoja banka. Ker boš drugače tole precej preplačal. Isto zadevo ima tudi paypal, in je rahlo skrita. Privzeto ti za kreditne kartice dela paypal konverzijo, kar se spet da in je tudi priporočljivo, da spremeniš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vrocipes ()

Tako je, konverzijo naj dela tvoja banka. Ker boš drugače tole precej preplačal. Isto zadevo ima tudi paypal, in je rahlo skrita. Privzeto ti za kreditne kartice dela paypal konverzijo, kar se spet da in je tudi priporočljivo, da spremeniš.
Hvala, za Paypal že poznam in imam nastavljeno. Pri Amazonu me je samo presenetilo, da je taka razlika med njihovim in "uradnim" menjalnim tečajem.
ni podatka

St235 ::
Fora je v temu, da imamo v sloveniji (ja državi kjer je vse tako v kurcu, da nič ne more bit dobrega) dejansko poštimane stvari glede palečvanja v tujih valutah in nam banke ne zaračunavajo posebnih provizij za pretvorbe valut oziroma za plačevanje v drugih valutah.
Zato za nekoga s slovensko kartico te storitve niti pod razno niso ugodne. Po drugi strani pa si na primer US banke privoščijo zaračunat tudi 5% provizije na plačila v drueem kot $. Takrat pa še kako prav pride , da je lahko bremenitve vedno v tvoji valuti.
Zato za nekoga s slovensko kartico te storitve niti pod razno niso ugodne. Po drugi strani pa si na primer US banke privoščijo zaračunat tudi 5% provizije na plačila v drueem kot $. Takrat pa še kako prav pride , da je lahko bremenitve vedno v tvoji valuti.

first_line ::
Eno tako pečico bi nabavu:
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Pr...
To/podobno da je 'fiksen' pokrov, ugodna cena pa velik pripomočkov zraven...
Če je kdo prijavljen na Amazonu, a bi mi lahko pogledal ptt? Imam račun, a se morem peljat 200km stran da najdem geslo/up. :(
Pritty pleaseee.
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Pr...
To/podobno da je 'fiksen' pokrov, ugodna cena pa velik pripomočkov zraven...
Če je kdo prijavljen na Amazonu, a bi mi lahko pogledal ptt? Imam račun, a se morem peljat 200km stran da najdem geslo/up. :(
Pritty pleaseee.

Pithlit ::
Ne pošiljajo v slo (vsej meni ne). Bo treba nekaj drugega zmislit.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::
Na cheaperandmore.com poglej pa si izračunaj kolk bi te prišlo stat.
Life is as complicated as we make it...

Bl bl bl, sem našel na ebayu (preko googla, eBay iskanje so neki zjbal). Ptt ?7.99.
Čipendmor se izogibam, raje kontaktiram prodajalca pa mu direkt solde dam, sam pol traja. Posredniki mi ne dišijo, nimam pa z njimi izkušenj.
Sploh za stvar, kjer bo crknil vent pa pregorela žarnica, ko bom hotel celega prašiča not stlačit :Đ.
Zdej rabm sam še neki za štirikotne 30x30 tortilje popečt.
Čipendmor se izogibam, raje kontaktiram prodajalca pa mu direkt solde dam, sam pol traja. Posredniki mi ne dišijo, nimam pa z njimi izkušenj.
Sploh za stvar, kjer bo crknil vent pa pregorela žarnica, ko bom hotel celega prašiča not stlačit :Đ.
Zdej rabm sam še neki za štirikotne 30x30 tortilje popečt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: first_line ()

amacar ::
Oni so ti posredniki samo glede poštnine. Meni so brez problema dostavili dva iphona (skupna vrednost preko 1300€) za 20€, ker iz UK ne pošiljajo v Slo.

Formula 1 ::
Kje pa se nastavi to za paypal ? Jaz nisem našel.

@Formula1
Profile -> My money -> My preapproved payments in tam klikneš "Update" -> klikni "Set Available Funding Sources" -> klikni "Conversion Options" -> Izberi "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
To je to. Tule je še infografika po korakih, ampak je v slabi kvaliteti:
Profile -> My money -> My preapproved payments in tam klikneš "Update" -> klikni "Set Available Funding Sources" -> klikni "Conversion Options" -> Izberi "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
To je to. Tule je še infografika po korakih, ampak je v slabi kvaliteti:
ni podatka

MaticKregar ::
Preko nemškega amazona je punca v soboto naročila čevlje v vrednosti s poštnino 49 eur. Danes sva preklicala naročilo, ki še ni bilo poslano je pa že bilo trgano z računa. Kontaktirala sva amazon, pa so nama rekli, da oni še niso prejeli denarja, da je denar še v oblaku na banki in, da bo nazaj na moj račun nakazan v cca 10 dneh, da pa lahko, če grem na banko ta denar dobim takoj. Je to res?

bluefish ::
Sredstva so verjetno le rezervirana. Vsekakor pa preveri na banki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Čudno da Amazon še ni poslal, navadno so blazno hitri.

r3dkv1c4 ::
Še vedno ni možne brezplačne dostave v Slovenijo, niti za izdelke, kjer piše free shipping?
že sam si si odgovoril na vprašanje....free shipping ti piše na tuji strani, kar pomeni, da pošiljajo zastonj le v to državo....
recimo primer...free shipping na amazon.uk pomeni, da pošiljajo zastonj po angliji in ne v tujino.

ElvirT ::
Lep pozdrav,
mene pa zanima, če drži informacija, da lahko prek ameriškega Amazona dobiš IPhone 5S tudi za 150$ (oz. za kakšno drugo smešno nizko ceno) po kosu, v primeru da kupiš več kosov tega artikla?
Najlepša hvala za odgovor.
mene pa zanima, če drži informacija, da lahko prek ameriškega Amazona dobiš IPhone 5S tudi za 150$ (oz. za kakšno drugo smešno nizko ceno) po kosu, v primeru da kupiš več kosov tega artikla?
Najlepša hvala za odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ElvirT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26011 (5585) | carlosk1966 |
» | Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13251 (8543) | Gregex |
» | Amazon.de nakupOddelek: Loža | 7260 (3544) | mtosev |
» | Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 38696 (21816) | AgiZ |
» | Free shipping na amazon.deOddelek: Pomoč in nasveti | 10995 (10081) | Robert |