» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
14 / 71
»»

St235 ::

Ni nunjno, za nekaere izdelke (sploh če jih prodaja posrednik) tega ne naredijo. Treba pač pri končni ceni preverit ali je DDV že zaračunan ali ne. Če ne ga pač plačaš na meji. glede na vrednost izdelka se lahko obračuna tudi carina. Nimam pa pojma kakšna carina je na preše.

Okapi ::

V resnici za večino stvari tega ne naredijo. Izjema so samo Kindli in roba, ki jo dostavi FedEx.

O.

gregor ::

znorel bom s tem amaazonom, že več kot uro iščem kako se odda reklamacija....

sem pred časom kupil 3 solarne svetilke in po 2 mescih je 1 "crknila"
sedaj pa ne vem kako poslat reklamacijo

sem probal opcijo return a me ne spusti dalje, pravi da ni možno
sem hotel kontaktirat prodajalca a ne vem kako pridem do podatkov prodajalca...

berem njihovo pomoč in vedno manj mi je jasno :(

ali morda kdo ve kako se to naredi?

hvala

LP

Red_Mamba ::

prodajalca kontaktiras prek zgodovine svojih nakupov?
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

ni možno, nimam te opcije

sicer je napisano

"Sold by Amazon EU S.a.r.L. "

vendar nikjer ni za kliknit

lp

sedaj sem našel ta link:

https://www.amazon.co.uk/gp/help/custom...

bom probal oddat pritožbo...

LP

dobil sem odgovor iz amazona :)

Hello,

I'm sorry to hear about the problem you've had with your one of your 'The Solar Centre Curve Solar Motion Light'. I've now placed a new order, for the same item and it'll be sent as soon as possible to the same address.

We'll let you know by e-mail when the order is sent out to confirm the date, contents and method of delivery.

To see the availability time and an estimate of the dispatch date of your replacement order, please visit Your Account on our home page:

www.amazon.co.uk/your-account

I'm afraid 'The Solar Centre Curve Solar Motion Light' isn't in stock at the moment so we can't send it straight away. As soon as we receive more stock we'll send your item to you. If you'd prefer to cancel the replacement order and receive a refund, let us know by replying to this e-mail.

You can also reach us by chat or phone from this link:

http://www.amazon.co.uk/contact-us

Customer Service can be reached by phone and chat 7 days a week 06.00 to midnight, local UK time.

If you need to call us, we can be reached on Freephone (within the UK) 0800 496 1081. International customers can reach us on +44 207 084 7911.

When sending a replacement for an defective item, we usually request that you return the original. However, as the cost of returning this parcel will be prohibitively expensive, please keep the original item with our compliments. Perhaps you'd like to donate it to a charity, if you feel it would be appropriate to do so. There'll be no additional charge for the replacement order.

I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.

Warmest regards,
Dinesh A

moj odgovor:

Hello

Thank you very much for your kind answer.
Yes, please send me replacement. I see on this item web page that it is on
stock; so I hope you can send me soon :)

Thank you again.

Kind regards

in njihov :)

Hello,

I'm glad to hear that my colleague, Dinesh , was able to assist you with the replacement, and I'll be sure to forward your message.

We want to provide a service that customers will remember, and we really appreciate receiving such a nice compliment.

We look forward to seeing you again soon.

Warmest regards,
Pelagio

torej zaenkrat vse ok

Ajnstajn` ::

Mene pa zanima, kako je z 30 dnevnim rokom glede vračila artikla na amazon.de
Poštnino za nazaj moraš kriti sam ?
//

Da. Pa preveri, kakšni so roki, ker niso enaki kot pri nas.

O.

garfy ::

ohh, amazon kupovanje je enostavno, jaz sem obseden z njim, v bistvu daš adreso čez mejo v avstriji, in je poštnina in reklamacija vedno zastonj, za artikle ki imajo zastonj poštnino nad 20 eur nakupa

kupujem samo na amazon.de, ker je do avstrije zastonj poštnina, če reklamiraš kaj, samo greš na pošto in pošlješ nazaj, BREZ PLAČANJA, AMAZON krije stroške

če še koga kaj zanima naj mi pove, do sedaj kar nekaj kupil in reklamiral eno fitness naravo, ki ni pasala na vrata....

drugače pa jih pochataj in ti bodo vse zrihtal

Sergio4 ::

naslov v avstriji? kam pa potem dostavijo?

Furbo ::

Verjetno poštno ležeče na najbližjo .at pošto.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

kaj to pomeni poštno ležeče ?

to pomeni da izdelek pustijo na pošti v avstriji in potem greš izdelek tja iskat ?
//

Ja.

O.

se da tako potem tudi plačat po povzetju ?
//

nope, plačilo po povzetju je relikvija, ki obstaja praktično samo znotraj Slovenije.

cortez ::

kakšna relikvija, COD obstaja povsod, sam dražje pride. Amazon, kot svetovno podjetje, ga pač ne ponuja.

cortez ::

Amazon: The Truth Behind the Click

Če vas zanima, od kot pride vaša naročena roba in po kakšni "ceni", pol si poglejte ta BBC Panorama prispevek in vam bo malo bolj jasno, zakaj imajo tako nizke cene.

cortez je izjavil:

kakšna relikvija, COD obstaja povsod, sam dražje pride. Amazon, kot svetovno podjetje, ga pač ne ponuja.

please do tell... kje lahko (z izjemo slovenije) kakoli naročim in bo prišlo na moj naslov s plačilom po povzetju? COD v mednarodnem prometu praktično ne obstaja.

St235 je izjavil:

cortez je izjavil:

please do tell... kje lahko (z izjemo slovenije) kakoli naročim in bo prišlo na moj naslov s plačilom po povzetju? COD v mednarodnem prometu praktično ne obstaja.

a nima hardwareversand.de te možnosti ?
//

COD v mednarodnem prometu praktično ne obstaja.
V mednarodnem manj, v domačem pa ga poznajo povsod. In to ne samo državne pošte, tudi tudi UPS in FedEx ga recimo imata. Tudi "The overwhelming majority of e-shopping transaction in the Middle East are COD."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

garfy je izjavil:

ohh, amazon kupovanje je enostavno, jaz sem obseden z njim, v bistvu daš adreso čez mejo v avstriji, in je poštnina in reklamacija vedno zastonj, za artikle ki imajo zastonj poštnino nad 20 eur nakupa

kupujem samo na amazon.de, ker je do avstrije zastonj poštnina, če reklamiraš kaj, samo greš na pošto in pošlješ nazaj, BREZ PLAČANJA, AMAZON krije stroške

če še koga kaj zanima naj mi pove, do sedaj kar nekaj kupil in reklamiral eno fitness naravo, ki ni pasala na vrata....

drugače pa jih pochataj in ti bodo vse zrihtal

par vprašanj sem ti poslal na Pm, če lahko počekiraš.

kako je pa s tem nabiralnikom v avstrji?
to enostavno daš naslov od pošte, ali kako je s tem ?
//

OK.d ::

cool
LPOK.d

Alamar ::

Hehe, sem slišal danes zjutraj na val202 novico.

roli ::

Jaz sem iz amazona (uk) pred kratkim naročil eno refurbished zadevo. Ko sem jo dobil ni delala in sem prodajalcu poslal sporočilo. Ta mi je na začetku rekel, da moram stroške pošiljanja nazaj kriti jaz. Amazon marketplace pogoji pa pravijo drugače. Ko sem ga na to opozoril mi je preprosto rekel naj star izdelek obdržim in so mi poslali novega. Kot nasvet: včasih si preberite pogoje, da vas ne bo kdo nategnil.
http://www.r00li.com

Na hitro gledam FAQ, pa nikjer ne najdem o stroških vrnitve izdelka?
LPOK.d

roli ::

http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome...

Delivery and handling charges for returning unwanted, damaged or defective, or materially different items to a Seller's International return address, should be borne by the Seller. If a local return address cannot be provided, the Seller can provide a prepaid method of return delivery or refund the return delivery costs to the original payment method used to purchase the order.

In pa tole:
Sellers are only required to refund standard postage charges for items delivered outside the UK
http://www.r00li.com

JackOdpirac ::

Je to normalno, da mi amazon.de nekako 99% željenih stvari na želi poslati v SLO?

npr tegale;
http://www.amazon.de/gp/product/B00DVDL...

hvala

roli je izjavil:

http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome...

Delivery and handling charges for returning unwanted, damaged or defective, or materially different items to a Seller's International return address, should be borne by the Seller. If a local return address cannot be provided, the Seller can provide a prepaid method of return delivery or refund the return delivery costs to the original payment method used to purchase the order.

In pa tole:
Sellers are only required to refund standard postage charges for items delivered outside the UK

tnx
LPOK.d

M.B. ::

@GTAjevc Če noče poslat, lahko še vedno al pošlješ tako kot je blo omenjeno poštno ležeče v avstrijo. Al pa dobiš naslov v Nemčiji/Angliji pa tja pošleš, potem ti pa oni za par € domov dostavijo. Je na strani cenik da si lahko zračunaš kolko bi te kdaj prišlo pa kaj je bolj ugodno. Če se odločiš za Cheaper & Moore bi te glede na cenik standardna dostava 8-10 dni prišla 7.99 €. Plačaš pošiljko po povzetju. Če si v LJ lahko greš tudi osebno po njo kak je pa takrat s ceno pa ne vem.

Disclaimer: Prvič naročam nekaj z Anglije pa sem Cheaper & Moore uporabo, tako da sam še ne vem kak deluje, je pa kolega že par stvari naročal preko njih.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

borutz ::

so super. ze veckrat narocil predvsem izdelke ki jih niso posiljali v slo.
v vecini primerov je ptt po angliji bila zastonj do ang. skladisca naprej do slo pa placas po njihovem ceniku.

JackOdpirac ::

O hudo. Kul. Ravno kaj takega sem iskal. Tenks mudel

Tist link za amazon.de sem priložil samo zato, da bi izničil možnost, da bi bil z neznanega razloga na kakšni blacklisti na amazon.de :D

ramiz?! ::

Kako na amazonu sploh veš a prodaja fizična oseba/trgovina/amazon sam? Pa še zanima me, ko gledam recimo cd-je (glasbo) pa je na razpolago 300 strani samo od enega izvajalca kako vedeti kater je zdej najbolj kvaliteten itd....
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Matija82 ::

Amazon
"In stock. Dispatched from and sold by Amazon. Gift-wrap available."

Drugi
"Available from these sellers" (priložen je link)

V košarici ti pa tudi piše seller/Verkäufer.

mihaz, zbereš najcenejšega, gledaš da je dober % feedback in da ima neko večje število transakcij (da ni lih 10).

Enkrat sem nekje videl graf nihanja cen za posamezen artikel, zdaj pa tega ne najdem več?
LPOK.d

bluefish ::

Na Amazonu?
Naceloma imata to idalo in geizhals.

Za knjige obstaja Luzme, ki jo tudi sam uporabljam.
Za fizične stvari pa je tukaj primerjava treh strani.

ramiz?! ::

Meni je pa čudno na amazonu.de da je express pošta cca. 15€ cenej kot standart paket? Gledam to prav?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Možno je. Jaz sem na amazon.co.uk naročal natančno tehtnico pa termometer pri dveh različnih prodajalcih. Prišla je pa vsaka stvar kot paket samo v kuverti in tudi poštnina je bla temu primerna.

Tud v slovenski pošti lahko mednarodno pošleš pošiljko lažjo od 2kg določenih dimenzij kot pismo za zelo mali denar.

kmetek ::

mi smo 3 razredna država

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004...

Items: GBP 23.38
Postage & Packing: GBP 9.18
(Order Total: GBP 32.56)
Payment Total: EUR 40,65

naslov, ki ga uporabljam za US nakupe....

Items: GBP 19.16
Postage & Packing: GBP 4.95
Total before VAT: GBP 24.11
VAT: GBP 0.00
(Order Total: GBP 24.11)
Payment Total: EUR 30,10

razumi če hočeš.

frudi ::

Sej ni težko razumet. Kot prvo ni DDV oz. prometnega davka, vsaj v večini zveznih držav ne. In večino naročil ameriških strank verjetno pošljejo iz ameriških distribucijskih centrov, tudi če je zadeva bila naročena na ne .com domeni, zato cenejša poštnina. In se nabere razlika v ceni.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

medenko ::

verjeto je tako.

opeter ::

Imam eno vprašenje. Na nemšekm Amazonu so mi naročilo v vrednosti 84,33 EUR (to je skupaj s poštnino in vsemi davki) razdelili na dva dela in en del so oddali na pošto, drugi del pa pošljejo naslednji teden. Do sedaj je to OK.

Zdaj pa k problemu:
Dne 30. decembra 2013 so mi s kreditne odtegnili 84,33 evrov, kar bi bilo okej. Ampak, da se je pojavil nov znesek, katerega so odtegnili in sicer 40,02 evrov.

Takole izgleda na spletni banki:

Datum izpisa:
02.01.2014 AMAZON SVCS EUR 40,02
30.12.2013 AMAZON SVCS EUR 84,33

Skupaj so torej namesto 84,33 EUR odtegnili 124,35 evrov!

Pisal sem jim že mail in dobil sledeči odgovor:

* * *

Guten Tag,

ich habe die Zahlungsabläufe Ihrer Kreditkarte überprüft und konnte diese Ihrem Kundenkonto zuordnen.

Es handelt sich um folgende Bestellung:

Datum: 2.01.2014
Bestellnummer: 305-xxx
Abbuchungsbetrag: EUR 44,31 + EUR 40,02 = EUR 84,33

Wir haben den Betrag im Zwei teil berechnet.

Sie können Ihre Bestellungen über "Mein Konto" auf unserer Startseite (http://www.amazon.de) überprüfen. Melden Sie sich dazu mit Ihrer E-Mail-Adresse und Ihrem Passwort an. Unter "Meine Bestellungen" haben Sie die Möglichkeit alle Bestellungen eines bestimmten Zeitraums oder Jahres aufzurufen. Auf der nächsten Seite werden Ihnen dann die jeweiligen Bestellungen angezeigt.

Bitte überprüfen Sie, ob eine dieser Bestellungen mit dem von Ihnen genannten Zahlungsablauf identisch ist.

Falls Sie mit dieser information nicht zufrieden sind, melden Sie sich uns nochmals.

Weiterhin

Unsere Zahlungsabteilung würde der Sache gerne nachgehen. Sind Sie so nett, uns die betreffenden Kreditkartenabrechnungen zu faxen oder per Post zukommen zu lassen? Schreiben Sie doch noch die Bestellnummer/n (oder Ihre E-Mail-Adresse) dazu, damit wir die Buchungen sofort zuordnen können. Bitte schwärzen Sie einfach alle anderen Transaktionen.

Bitte beachten Sie, dass auf der Abrechnung die vollständige Kreditkartennummer sichtbar ist. Dies ist für eine eindeutige Suche leider notwendig.

Hier Adresse und Faxnummer unserer Zahlungsabteilung:

Amazon.de
Zahlungsabteilung
Im Gewerbepark D 55
93059 Regensburg

Fax: +49 (0)941 / 78 87 84 07

Wir bedanken uns ganz herzlich für Ihre Mühe! Meine Kollegen aus der Zahlungsabteilung werden sich nach Erhalt der Abrechnung bei Ihnen per E-Mail melden. Bitte gewähren Sie uns 3-5 Werktage für die Bearbeitung Ihres Schreibens. In Ausnahmefällen kann die Bearbeitung bis zu zwei Wochen beanspruchen.

Vielen Dank für Ihre Geduld.

Freundliche Grüße
Manoj Rawat

* * *

Zdaj pa me zanima zgornji odebeljen del.

Trenutno je bančna poslovalnica v moji bližini zaprta, zato me zanima, ali kdo ve, če ti lahko banka izda kakšno potrdilo, katero bi lahko poslal Amazonu, da pregledajo, zakaj so mi toliko odtegnili.

Hvala vnaprej za odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

opeter ::

Okej, rešilo se je. Problem je bil pri banki oz. pri prikazu na spletu ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

neon21 ::

Zdravo

Imam eno prošnjo. Ker bi rad iz amazona naročil vabe za ribolov vendar nimam kreditne kartice oz. visa , mastercard itd, bi vprašal , če bi kdo naročil , ki ima možnost plačila na kartico na amazon.de

Denar lahko dam osebno tistemu , ki naroči omenjen izdelek ali kako drugače. Vse se da dogovorit. Če je kdo za me naj kontaktira na ZS ali tukaj spodaj. Drugače sem iz mb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neon21 ()

neon21 ::

Ali pa vprašanje. Ali se lahko naroča na amazon.de z predplačniško visa kartico?

Furbo ::

Lahko ja. Preden se zapodiš, si daj izračunati še stroške dostave, potem tudi vidiš če izbran trgovec sploh pošilja k nam.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

RejZoR ::

Eno vprašanje glede cene na Amazonu.

Gledam izdelek na Amazon.co.uk, ki me skupaj s poštnino pride 137 GBP.

Če to preračunam z Googlom dobim 166 EUR. Če mi preračuna Amazon pa je 172 EUR.

Te dve vrednosti dobivam če preklapljam med GBP in EUR valuto na Amazonu. Ker če gledam po tem se mi bolj splača plačat v GBP, stroškov pri kreditni s konverzijo praktično ni, če pa mi to dela Amazon pa je zasoljenih 6 EUR razlike samo zaradi valute. Al si tle neki narobe interpretiram?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tako kot že 1000x povedano. Vedno je boljše da ti konverzijo dela slovenska banka, ker imamo ugodnješe menjalne tečaje in za razliko od američanov ne poznamo provizij pri nakupu v tuji valuti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()
««
14 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27032156 (6576) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8125037 (4611) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
377009 (3293) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8437130 (20250) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510748 (9834) Robert

Več podobnih tem