» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
13 / 71
»»

Okapi ::

Za take primere imajo customer service.;)

O.

erkgheoruugh ::

No evo prvo poročilo komunikacije z Amazonom. Sranje od sranja.

V glavnem naredili so napako in mi pomotoma refundirali Kindla, ki sem ga naročil. Imam dve opciji. Pošljem Kindla nazaj in dobim novega. Great. Stroške bo pa plačal kdo. Trikrat lahko ugibate.

Obdržim Kindla in mi kreditno artico bremenijo še enkrat v vrednosti refunda. Even more great. Zaradi njihove napake. Opcije, da gift kartice ne vnovčim očitno ni.

St235 ::

Si probla poklicat na customer support?

Jaz bi jim definitivno zatežil, darefunda nisi zahteval in da te ne zanima če so oni zajebal.

Ne razumem pa zakaj bi kindla nazaj pošiljal. Kindla si kupil in tudi plačal.

Problem je v tem, da imaš sedaj gift card, ki ti ne pripada.

Kot jaz razumem si kupil kidnla za 90$, ki si ga tudi dobil. Potem ti je pa amazon poslal giftcard za 90$ kot refund in to je bila napaka. Kindla pošiljat nazaj nima nobene logike, saj je bil plačan. Kar lahko narediš je da blokiraš kartco, da ti ne morejo nabit na njo še 90$.

Predvsem pa pokliči customer support. iz mojih izkušenj so izjemno koperativni in se da vse zmenit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ne Ne. Jaz sem normalno naročil Kindla pred kakim mesecem, ga dobil in ga uporabljam. Včeraj pa pride na moj naslov gift card (v fizični obliki) v vrednosti Kindla (brez ostalih stroškov).
Po kontaktiranju customer servisa oni priznajo napako (očitno je nekdo pomotoma moje naročilo označil za vračilo in sprožil postopek vračila denarja),in pričakujejo Kindla nazaj. Ponujajo mi brezplačno zamenjavo (samo za Kindle), ali pa obržim Kindle, in gift card, še enkrat pa mi bremenijo KK v vrednosti Kindla.

Magic1 ::

A ne morejo preprosto gift card deaktivirat? Pogledajo če je bil uporabljen, če ni preprosto obklukajo, kot da je in to je to... Ne se pustit zajebavat, seveda ti bodo poskusil v štartu poturit extra gift card(za katerega boš plačal).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

opeter ::

Jaz bi se v tem primeru odločil za tole, če že ni opcije preklica:
... ali pa obržim Kindle, in gift card, še enkrat pa mi bremenijo KK v vrednosti Kindla.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter je izjavil:

Jaz bi se v tem primeru odločil za tole, če že ni opcije preklica:
... ali pa obržim Kindle, in gift card, še enkrat pa mi bremenijo KK v vrednosti Kindla.

Ja sej, to je po liniji najmanjšega odpora. Problem je, kaj naj počnem s takim dobropisom na ameriškem Amazonu. Pa še Kindle je šel za darilo in je registriran na drug račun, tako da kartice še za nakup knjig ne morem uporabit.

Zakaj? KEr je amazon naredil napako?

Definitivno pokliči customer service in jim tudi pojasni, da si ti v slovenij iz giftcardom kaj dosti ne moreš pomagat, ker obstaja kup omejitev. Refunda nisi naročil in je samo in le njihova napaka, ki jo morajo odpravit. Opozori jih še, da si banko opozoril na morebitno zlorabo kartice.

Vsekakor pa pokliči, ker se da po telefonu dosti več zmenit kot po emailih. Kartico iz amazonovega profila pa predvidevam, da si že odstranil.

Sej ni še tako kritično . V mailu so me vljudno vprašali za avtorizacijo ponovne bremenitve moje KK, kar bom seveda zavrnil.

Bomo videli kako bo šla zgodba naprej. Očitno bo treba res poklicat. A obstaja kaka cenejša številka za mednarodne klice?

Kliči iz stacionarne številke, ali skypa za drobiž. Iz mobilnega je drago.
Magic

erkgheoruugh je izjavil:

Sej ni še tako kritično . V mailu so me vljudno vprašali za avtorizacijo ponovne bremenitve moje KK, kar bom seveda zavrnil.

Bomo videli kako bo šla zgodba naprej. Očitno bo treba res poklicat. A obstaja kaka cenejša številka za mednarodne klice?

Klic preko Sype je zastonj. Telefonska customer supporta je 1-866-321-8851

Številko samo vpišeš v skype in je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Evo še poročilo. Stvar sem rešil z Amazonovim klicnim centrom, tako da hvala Lakotniku za nasvet. Preko maila bi me samo pošiljali naokrog in uturjavali neke kvazi rešite meni v škodo. Tako pa smo zrihtali, da so skenslali gift card. Ne vem zakaj niso mogli že prej tega naredit glede na moje odgovore preko maila.
V glavnem moja izkušnja potrjuje tisto pravilo, da res ni zastonj kosila.

RejZoR ::

Live Chat je tud fajn. Pišeš namesto govoriš, se pa vse odvija v realtime, tko da nič ne čakaš na odgovore.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Magic1 je izjavil:

A ne morejo preprosto gift card deaktivirat? Pogledajo če je bil uporabljen, če ni preprosto obklukajo, kot da je in to je to... Ne se pustit zajebavat, seveda ti bodo poskusil v štartu poturit extra gift card(za katerega boš plačal).
Magic

Magic1 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ja lej sej meni se zdi tudi logično, sam preko maila so se pač naredili malo neumne kao, da to ni opcija.

slovenec_89 ::

LP!

Ima par vprašanj.

Preko Amazona bi nabavil par stvari (delov za računalnik). Vsega skupaj bi prišlo za cca 500€, nebi pa vsega vzel pri istem prodajalcu. Gledam tudi, da izbiram le izdelke označene z "Free Shippment".
Sedaj me pa zanima, če bom jaz moral plačat še kakšne druge stroške, carino, ddv, ali samo po ceni, ki je navedena na Amazone.com? Večina izdelkov pa bi bilo poslanih iz Amerike.

Hvala za odgovore!

bluefish ::

DDV na ceno izdelkov + poštnino (ta iz US ni zastonj, omenjeno namreč velja le za notranji promet), zraven pa še carinski stroški.

Ok, hvala, potem ne pridem nič ceneje skozi, kot če bi kupoval v Sloveniji.
Kaj pa če naročam preko Amazon.de, torej iz Evrope?
Tale npr., z free shipping?
http://www.amazon.de/Zotac-NVIDIA-GeFor...
Se tudi tu obračunava DDV in carino?

Zgodovina sprememb…

flbroker ::

DDV je odvisen od države. V UK so cene brez davka, za Nemčijo nevem. V vsakem primeru pa boš plačal poštnino ker Slovenija ni kvalificirana za brezplačno dostavo ker spada mislim da v tretji rang evropskih držav. Carine itak ni. Če pa ti bo vsak posebej zaračunal poštnino preveri če se ti sploh splača. Pač v taki državi živiš, druge ni. Na koncu košarice prede plačaš ti vrže ven celoten znesek tako da preveri, sej te nič ne stane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flbroker ()

Ne, če naročaš iz EU, nimaš nobenih dodatnih stroškov. Ni pa poštnina v Slovenijo brezplačna (to velja samo za po Nemčiji in Avstriji).

O.

flbroker je izjavil:

DDV je odvisen od države. V UK so cene brez davka, za Nemčijo nevem. V vsakem primeru pa boš plačal poštnino ker Slovenija ni kvalificirana za brezplačno dostavo ker spada mislim da v tretji rang evropskih držav. Carine itak ni. Če pa ti bo vsak posebej zaračunal poštnino preveri če se ti sploh splača. Pač v taki državi živiš, druge ni. Na koncu košarice prede plačaš ti vrže ven celoten znesek tako da preveri, sej te nič ne stane.

od kje tebi ideja da so cene v UK brez davka?
https://www.gov.uk/vat/overview

tomaz- ::

slovenec_89 je izjavil:

Si ti poizkusil dat v košarico tole zadevo, ali samo bereš "Kostenlose Lieferung" ?. Ker tale shipment IMHO zate ni free..

cen1 ::

Kje je najboljše naročit za Slovenijo? uk, de, it? V čem je sploh razlika?

tomaz- je izjavil:

slovenec_89 je izjavil:

Si ti poizkusil dat v košarico tole zadevo, ali samo bereš "Kostenlose Lieferung" ?. Ker tale shipment IMHO zate ni free..

Dal sem v košarico a je cena ista. Kdaj naj bi se spremenila cena, da bi bila všteta še poštnina?

bluefish ::

Ko se prijaviš.

BlaY0 ::

Hmm, šele zdaj sem opazil, da Amazon (vsi evropski) pri končnem računu upošteva slovenski DDV. A je to že dolgo tako?

r3dkv1c4 ::

BlaY0 je izjavil:

Hmm, šele zdaj sem opazil, da Amazon (vsi evropski) pri končnem računu upošteva slovenski DDV. A je to že dolgo tako?

oh to pa ne drži....sam veliko kupujem preko .de in je naveden 19% davek!!!

Sem preveril vsaj svoja naročila nazaj do 2010 in preračunal DDV.

Naveden je že! Ko pa naročiš v Slovenijo in se ti izpiše račun pa je obračunan naš. Lahko kar takoj probaš. Izberi si en artikel, ki ga prodaja Amazon (ne kakšen 3rd party) -> ga daj v voziček -> poglej ceno -> pojdi na "kaso" -> izberi naslov v Sloveniji -> poglej ceno! Preračunaj!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 je izjavil:

Naveden je že! Ko pa naročiš v Slovenijo in se ti izpiše račun pa je obračunan naš. Lahko kar takoj probaš. Izberi si en artikel, ki ga prodaja Amazon (ne kakšen 3rd party) -> ga daj v voziček -> poglej ceno -> pojdi na "kaso" -> izberi naslov v Sloveniji -> poglej ceno! Preračunaj!

meni izračuna 19%....drugo je če rukneš na .uk, ali .it, ker imajo različne stopnje davka.
nemčija ima pač 19%, uk ima 20 in prav tako italija.

ne računajo naš ddv.

mn ::

BlaY0 je izjavil:

Jep, nakup na nemškem Amazonu. Na računu je obračunan slovenski 20% DDV in ne nemški 19%.

mn je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Jep, nakup na nemškem Amazonu. Na računu je obračunan slovenski 20% DDV in ne nemški 19%.

skeniraj račun in prilepi!

pod rubriko mwst....kakšna je navedena stopnja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

mn ::

Zwischensumme: EUR 503,36
Verpackung & Versand: EUR 7,50
-----
Summe ohne MwSt.: EUR 510,86
Anzurechnende MwSt.: EUR 102,17
-----
Summe: EUR 613,03
-----
Gesamtsumme: EUR 613,03

mn je izjavil:

Zwischensumme: EUR 503,36
Verpackung & Versand: EUR 7,50
-----
Summe ohne MwSt.: EUR 510,86
Anzurechnende MwSt.: EUR 102,17
-----
Summe: EUR 613,03
-----
Gesamtsumme: EUR 613,03

Prvič vidim kaj takega.Ko pridem domov bom preveril račun od 22.6. pa ti javim.
Sam kupujem brez ddv-ja ampak vseeno je naveden na računu in bom preveril.

Pa saj imaš vse račune/naročila online in lahko takoj preveriš! Če kupuješ na firmo valda da dobiš brez davka in se potem pri nas samoobdavčiš po naši stopnji. Ampak za končne uporabnike mi pa ni jasno zakaj to počnejo, saj bi načeloma morali obračunati davek države, kjer je bil artikel nabavljen.

Prav res, in vprašanje, a je to sploh prav (bi rekel, da ni). Sem ravno preveril - španski Amazon mi je zaračunal 22%, čeprav je pri njih DDV 21%. Kam gre en procent? Morali bi ga nakazati nam, ne da ostane v Španiji.

O.

Pazi foro, sem pogledal papirnat račun in gor piše:

Amazon EU S.a.r.L, 5 Rue Plaetis, L-2338, Luxembourg
Ust-ID: SI16256042
Versandungsland: Deutschland

...skratka, očitno so DDV zavezanec v vsaki EU državi al kaj?

Jap, pri nas so registrirani od 1.4.2006. Zanimivo, da nikoli nisem opazil tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Pazi stvarno;) Angleški, nemški, italijanski španski Amazon, Javari, BuyVip, vse ista slovenska številka.

AMAZON EU S.Á.R.L.
5, RUE PLAETIS, 2338 LUXEMBOURG
Registriran za DDV *: Da
ID za DDV *: SI16256042
Matična številka *: NULL
Šifra dejavnosti *: 47.910 - Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
Tip subjekta *: Pravna oseba
Datum registracije za DDV *: 01.04.2006
Davčni urad *: DU Ljubljana

O.

jernejl ::

Pri prodaji na daljavo obstaja prag, pri katerem se mora podjetje identificirati za DDV v državi, v katero prodaja:

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis...

Zanimivo. A to velja samo za blago, ali tudi za storitve?

O.

aj'ti ::

Na amazon.de naročam prenosnik http://www.amazon.de/gp/product/B009M5D... in badminton lopar http://www.amazon.de/Oliver-Power-P800-....

Prenosnik prodaja amazon.de, badminton lopar pa Onlineracket.

Če naročim v Slovenijo, plačam vse skupaj 670 €. Če ga naročim poštno ležeče na Strass in Steiermark me pride 638 €. Kolikor sem razbral je potrebno pošti v Avstriji plačat 15€, da ti prevzame paket od dostavne službe. Kako naj ugotovim kako bodo pošiljali paket (preko pošte ali paketne službe)? Pošiljali naj bi oboje skupaj (če je izvedljivo).

A si probal eno čist bolno foro? POSLAL EMAIL/POKLICAL NA AMAZON IN VPRAŠAL!

aj'ti ::

Poslal email ampak bo trajalo... predvidevam.

Tvoj nasvet je pa drugače res lifesaver. Zanimajo me izkušnje tistih, ki so dejansko naročali več stvari na poštno ležeče iz amazona.

oo7 ::

Včeraj sem nekaj naročil preko Amazona pa sem dobil danes sporočilo če hočem zamenjati E-mail ali nekaj podobnega. Naročal sem preko nemškega amazona.de pa ne razumem čisto dobro sporočila, ker ne znam Nemško google prevajalnik pa tudi čudno razloži. Mi zna kdo točno povedati zakaj se tukaj gre?

Wichtiger Hinweis: Wenn Sie dieser E-Mail antworten, wird Amazon.de Ihre E-Mail-Adresse mit einer von Amazon bereitgestellten Adresse ersetzen, um Ihre Identität zu schützen, und die Nachricht in Ihrem Namen weiterleiten. Um einen möglichen Betrug zu verhindern, setzt Amazon.de Filtertechniken ein. Nachrichten, die diesen Filter nicht passieren, werden nicht weitergeleitet. Amazon.de behält Kopien aller über diesen Service gesendeten und empfangenen E-Mails, einschließlich der Nachricht, die Sie hier eingeben. Amazon.de wird diese Kopien insbesondere zur Klärung von eingereichten A-bis-z-Garantie-Anträgen heranziehen. Indem Sie diesen Dienst nutzen, erklären Sie sich mit diesem Vorgehen einverstanden.

Ajrina ::

Uporabi translete v ang. Je bistveno boljši :)

Important Note: If you reply to this email, Amazon.de will replace your e-mail address with an address provided by Amazon to protect your identity and pass the message on your behalf. To prevent possible fraud, Amazon.de uses filtering techniques. Messages that do not pass this filter will not be forwarded. Amazon.de keeps copies of all sent and received e-mails about this service, including the message that you enter here. Amazon.de will use these copies in particular to clarify submitted A-to-z Guarantee claims. By using this service, you consent to this procedure.

Točno tako, Slovenščina je zeloooo zaj*** jezik. Poleg tega nas je tako malo, da se niti ne splača nobenemu matrat. Pač danes moraš znat en razširjen jezik in potem google prevaja kar solidno v le tega.
Magic

B-king ::

Hej ... Potrebujem pomoč!

Iz Amazona.com mislim naročilti neko stvar (majhno prešo) ki je na amazonu označena z ceno 400$, kar je približno 303 EUR. Zanima me, katere stroške in koliko EUR je se potrebno prištet k tej ceni, predno dobim paket na dom.

hvala za pomoč

Ajoj, tisočkrat je bilo to že povedano.;(( 22% DDV-ja boš plačal (na ceno skupaj s poštnino) in še nekaj drobiža ostalih stroškov. Koliko je poštnine, izveš na Amazonu, če sploh pošiljajo to v Evropo.

O.

B-king ::

Okapi je izjavil:

Ajoj, tisočkrat je bilo to že povedano.;(( 22% DDV-ja boš plačal (na ceno skupaj s poštnino) in še nekaj drobiža ostalih stroškov. Koliko je poštnine, izveš na Amazonu, če sploh pošiljajo to v Evropo.

O.

Ok torej je končna cena enaka ceni predmeta plus ceni poštnine plus 22% davek. Kako je pa z carino?
A je carino potreno plačat in če je, koliko to znaša?

l.p

Carine ni.

frudi ::

Cena, ki ti jo prikaže Amazon na čisto zadnjem koraku pred potrditvijo nakupa, je praktično končna, vključno s poštnino in vsemi uvoznimi dajatvami (ddv, morebitna carina, stroški postopka). Morebiti se lahko zgodi, da se Amazon pri oceni stroškov ušteje za kak € ali dva, kar ti par tednov po nakupu bodisi trgajo s kreditne ali pa vrnejo nanjo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
««
13 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27031705 (6125) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124934 (4508) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376990 (3274) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8437017 (20137) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510729 (9815) Robert

Več podobnih tem