» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
12 / 71
»»

49106 ::

Ja za ceno bossa v sloveniji, si tam privoscis prado, gucci, dolce gabbano :)

predstavljam si pa takole:

Gres z majhnim kuferjem in malo oblacili. Kupis oblacila luksuznih blagovnih znamk, etikete odstranis. En laptop, ipad, iphone in omega :)

GeForce ::

Pozdravljeni, zanima me nekaj v zvezi z Amazonom. In sicer sem kupil sredi januarja neko zadevo iz ene trgovine, ki prodaja preko Amazona (torej ne direkt od Amazona), in sedaj tega še vedno ni. Predviden datum dostave je bil 12.2, počakam do 15.2, in kontaktiram prodajalca. Pravi da bi moralo sedaj že priti, ampak če sem za to, da počakam še en teden, in če ne pride mi vrnejo denar ali ponovno pošljejo. Seveda ni problema, počakam še nekaj časa, in do danes še ni prišlo. Sicer sem sedaj še enkrat kontaktiral prodajalca, a me vseeno zanima, kako je kaj z vračilom denarja če gre za kakšen na*eg? Sicer se ne gre za kakšne velike vsote (25€), ampak vseeno nebi rad kar podaril denarja :D

Aja, je bilo pa plačano preko PayPala. A je mogoče tudi kakšen rok od dneva naročila pa naprimer 30dni za "reklamacijo"?

Red_Mamba ::

Na PayPal-u mas 45 dni casa da vlozis dispute
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Furbo ::

V kateri državi pa je prodajalec?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Okapi ::

Težave pri Amazonu je najlažje reševati z Amazonom, tudi če so samo 'posredniki'.

GeForce ::

No naročeno je bilo 22.1, tako da nekaj dni časa še imam, čeprav sedaj sem se dogovoril da še enkrat pošlje. Je pa prodajalec iz US.
Je tudi za reševenje preko Amazona kakšen rok?

Če ni poslal preko kakšne hitre dostavne službe, precej prezgodaj paničariš.

oo7 ::

Pred 3 dnevi sem nekaj naročil preko amazon.UK in sem dobil autopotrditev,da je naročeno.No danes pa sem pogledal email pa so mi napisali : Our sellers strive to minimise cancelled orders. We're sorry for any inconvenience this has caused. We would like to confirm that you have not been charged for this order.

Zdaj pa ne razumem čisto dobro ali mi pravijo,da mi niso zaračunali ali,da se moram pozanimati,da mi slučajno niso zaračunali?:|

Pa kje drugače lahko to pogledam,če ti z mastercarda šele čez en mesec odrtgajo denar:|

Potrjujejo ti, da ti niso nič zaračunali. Sicer ti pa sprotne podatke lahko dajo na banki, kjer so ti izdali kartico.

O.

Okapi je izjavil:

Potrjujejo ti, da ti niso nič zaračunali. Sicer ti pa sprotne podatke lahko dajo na banki, kjer so ti izdali kartico.

O.

Hvala :)

St235 ::

oo7 je izjavil:

Pred 3 dnevi sem nekaj naročil preko amazon.UK in sem dobil autopotrditev,da je naročeno.No danes pa sem pogledal email pa so mi napisali : Our sellers strive to minimise cancelled orders. We're sorry for any inconvenience this has caused. We would like to confirm that you have not been charged for this order.

Zdaj pa ne razumem čisto dobro ali mi pravijo,da mi niso zaračunali ali,da se moram pozanimati,da mi slučajno niso zaračunali?:|

Pa kje drugače lahko to pogledam,če ti z mastercarda šele čez en mesec odrtgajo denar:|

Izdelka iz nekega razloga ni možno poslat zato te obveščajo, da so preklicali naročilo in da ti niso nič računal. Stavnje na MC lahko vidiš preko spletne banke oziroma direktno na banki. Pozoren bodi, da je kljub temu, da so naročilo preklicali možno, da je še vedno vidna rezervacija sredstev.

@M-Power: kaj si pa hotel narociti? mogoce ti lahko jaz preposljem ce nujno rabis

Eno igro za PS3.Sem že naročil pri drugem prodajalcu pri Amazon.UK zdaj menda bo.Hvala vseeno:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

oo7 je izjavil:

Eno igro za PS3.Sem že naročil pri drugem prodajalcu pri Amazon.UK zdaj menda bo.Hvala vseeno:)

np, ce ne bo slo skozi mas pa se vedno mojo opcijo ;)

jonystar ::

Mene zanima zakva je na Amazone.de in co.uk drugačna izbira, ker mal gledam oblačila in sem najdu ene par kosov, ki jih nek majo nekje pa ne. Zanima me pa tut zakva je na co.uk tale polover cenejši kokr na .de link
Pa ne se jezit, če je preveč butast vprašanje, ampak še nism nikol naročou iz amazona in mi je pač mal nelogično, glede na to, da gre za eno firmo.

Sta v bistvu čisto ločeni štacuni, z različno ponudbo in cenami, pa še DDV je v Nemčiji drugačen kot v VB. Imaš tudi italijanski Amazon.

O.

Pa tudi okusi folka so drugacni po drzavah, sploh pa ves da so zenske zbircne glede tega in se prilagajajo kupcem :)

kriko1 ::

Pozdravljeni!

Prvič sem naročal prek amazon-a (amazon.de), natančneje SSD disk.
Kar ugodno sem dobil all-in one samsung 840 250GiB. Disk je bil včeraj odposlan in sedaj pod moja naročila opazim tole:
http://dl.dropbox.com/u/58460666/amazon...

Kot razumem so zbrkali - all-in one kit je bil cenejši kot basic (pa še cenejši kot sedaj basic model), ampak to najbrž ni moj problem? Jaz sem naročil po tisti aktualni ceni, šlo je vse skozi in je odposlano. Je imel še kdo podobne težave?

Aja pa spodaj je akcija da dobiš zraven AC3, kar ne natanko drži, ker na uradni strani piše da je samo za PRO različico. Rahlo ga sračkajo.

RejZoR ::

Ok, zdej sem pa mal zbegan.

Neki sem naročil preko Amazona in je šlo čez tko kot vedno, nakoncu se zahvalijo za nakup in to je to. Danes pa grem slučajn neki gledat v order history in vidim, da piše "Your payment revision required", spodaj pa piše, da bo dostavljeno od tega do tega datuma. Kaj zdej, bo dostavljeno al je kej narobe?
Drugič sem samo naročil in je to bilo to, nisem nič preverjal order history panela če se je to tud pojavilo pri drugih naročilih. Sem pa druga naročila vedno dobil kot je bilo napisano. Hm.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Najbolj sigurno boš vedel, če pišeš na Amazonov helpdesk.

O.

Po besedah Amazon podpore je banka zavrnila transakcijo, čeprav bi moralo bit na voljo še dost sredstev. Je pa res da sem nakazilo naredil ravno na dan obračuna Mastercarda, kar je verjetno zajebalo vse skupaj.

Je pa podpora Amazona res super. Sem dal Live Chat in sem v parih minutah vse izvedel. Ponavad moraš pošiljat na mail pa pol traja celo večnost da kaj izveš. Fajn tole.

bluefish ::

Ja, Amazon ima dejansko učinkovit Live Chat.
V preteklosti sem namreč na ta način že kontaktiral EA in Adobe in je bil problem rešen šele po dveh pogovorih z različnima predstavnikoma.

Amazonos support je super kar se tega tiče. Dobro je tudi vedet, da jih lahko preko Skype brezplačno pokličeš.

Naročil sem preko Amazon.UK in poslali so mi z USA.In zdaj so mi s pošte poslali,da rabijo potrdilo na carini.Jaz sem pa sem od naročikla in plačila e-mail že zbrisal.
Se,da kako dobit ta račun nazaj?Drugač pa nej pošljejo nazaj pa naj vrnejo denar,ko jih je... naročil sem pri Amazon.UK on pa pošiljajo z Amerike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Magic1 ::

Probaj se zmenit, da ti povrene razliko stroškov carine, se mi zdi da bi bila najlažja/najcenejša varjanta za oba. To da se vrača njega stane poštnine in časa, ko bo izdelek lutal, tebe pa časa, da dobiš od drugje.
Magic

oo7 je izjavil:

Naročil sem preko Amazon.UK in poslali so mi z USA.In zdaj so mi s pošte poslali,da rabijo potrdilo na carini.Jaz sem pa sem od naročikla in plačila e-mail že zbrisal.
Se,da kako dobit ta račun nazaj?Drugač pa nej pošljejo nazaj pa naj vrnejo denar,ko jih je... naročil sem pri Amazon.UK on pa pošiljajo z Amerike.

na amazonu imaš arhiv vseh naročil, kjer si lahko natisneš potrdilo o plačilu za carino. Glede DDV pa probaj malo pritisnit na pošiljatelja, da ti prizna popust, ker si naročal preko co.uk. Dost verjetno sicer, da je jasno pisalo v oglasu, da pošiljajo iz ZDA.

tony1 ::

oo7 je izjavil:

Najprej: tudi sam sem se takole že zafrknil na Amazon.co.uk, pa mi je prodajalec lepo pokazal drobni tisk, kjer piše, da pošiljajo iz ZDA. (Na Amazonu je zadnje čase cel kup 3rd party prodajalcev, kjer se na prvi pogled nikakor ne vidi, če gre za Amazaon ali ne).

Drugič pa: tudi, če boš stvar prevzel in nato vrnil, to naše carine verjetno (?) ne zanima kaj dosti. V tem primeru je bolje, da sploh ne plačaš carine in bodo stvar sami poslali nazaj na stroške pošiljatelja.

Tretjič: ne kompliciraj in plačaj tistih nekaj fičnikov.

opeter ::

Kak, da ne? Saj vidiš, če kupiš od Amazona ali katerega drugega prodajalca (oz. iz Amazon Marketplace) ...

Primer enega izdelka:
 film prodaja tudi amazon.de

film prodaja tudi amazon.de

Sicer pa je vedno tak. Če piše pri dotičnem prodajalcu, da bo "izdelek poslal Amazon", potem veš, da poštnina ne bo znatno višja kot jo ima po tarifi Amazon. Pa še v tem primeru se zna zgodit, da izdelek na tvojo lokacijo sploh ne bodo poslali ...

Versand durch Amazon

Versand durch Amazon

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

flbroker ::

Meni ne gre v glavo kako lahko Amazon procesira kartico brez CVV2 in varnostne kode?

Ima pač dogovor z izdajatelji kartic, nič posebnega.

Sem našel na Amazonu račun.Danes sem ga poslal na pošto v Ljubljano oni ga pa bodo naprej na carino.Če bo vredu dobim paket,če ne pa spet obvestilo.

mrTwelveTrees ::

sem nov na amazonu, kako je s tem, artikle iz amazon.com ne dostavljajo v slovenijo ?

Nekaj dostavljajo, nekaj pa ne. Odvisno od robe in trgovine (na Amazonu ne prodaja samo Amazon).

O.

r3dkv1c4 ::

flbroker je izjavil:

Meni ne gre v glavo kako lahko Amazon procesira kartico brez CVV2 in varnostne kode?

ob 1. nakupu si jo vnesel potem pa oni vedo da je ok....manj dela.

mrTwelveTrees je izjavil:

sem nov na amazonu, kako je s tem, artikle iz amazon.com ne dostavljajo v slovenijo ?

vse dostavijo na doma brez problema....

se mi zdi da je po ceni najcenejši(v večini primerov) amazon.de

je pa res da poštnina ni najcenejša....ampak se pa držijo tistega kar napišejo..

oo7 je izjavil:

ponavadi ne plačaš nič, ker je carinski strošek vštet v ceno...je pa res da te ponavadi kličejo iz carine za davčno številko zaradi evidence......vsaj moje izkušnje so take.

to ni nič za ustrašit se...tako da mirno kri in lepo posluj še naprej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Ne preveč upoštevati zgornjih "nasvetov", ker so bolj ali manj vsi napačni.;((

O.

Okapi je izjavil:

Ne preveč upoštevati zgornjih "nasvetov", ker so bolj ali manj vsi napačni.;((

O.

kaj je napačno???

nejasen si

-vsega ne dostavijo v Slovenijo, ni šans, dosti trgovin sploh ne pošilja k nam
-ali pa so poštnine takšne, da poceni nakup postane predrag
-če je carina všteta v ceno, jo seveda plačaš, ne pa da 'ne plačaš nič', samo bolj komot je

Furbo je izjavil:

-če je carina všteta v ceno, jo seveda plačaš, ne pa da 'ne plačaš nič', samo bolj komot je

po večini primerov se da isti izdelek dobit na drugih domenah amazona, kar posledično pomeni da pošljejo tudi v slo(so izjeme ne rečem nič)

carina je všteta v mpc, ki je objavljena na strani oz. ob izračunu predno oddaš naročilo.....zato posebej ne plačaš nič!!!!

carina je všteta v mpc, ki je objavljena na strani oz. ob izračunu predno oddaš naročilo.....zato posebej ne plačaš nič!!!!
To seveda ni res (razen v redkih izjemah, recimo pri Kindlu). Če naročaš iz EU itak ni ne carine ne DDV, če naročaš od drugod, pa dodatno plačaš 20% DDV in carino (ki je pa praviloma zanemarljivo majhna).

O.

r3dkv1c4 je izjavil:

Furbo je izjavil:

po večini primerov se da isti izdelek dobit na drugih domenah amazona, kar posledično pomeni da pošljejo tudi v slo(so izjeme ne rečem nič)

nikarkor ni všteta v maloprodajno ceno, ampak ti pri nekaterih dražjih izdelkih (diretno vem za kindle, pri knjigah tega na primer nikoli ni) na koncu poleg poštnine zaračunajo tudi DDV. Kot vem je to takrat ko robo pošiljajo z DHL, ki posrbi za carinske postopke. Nikakor pa to ni pravilo, še manj pa je del maloprodajne cene.

Okapi je izjavil:

To seveda ni res (razen v redkih izjemah, recimo pri Kindlu). Če naročaš iz EU itak ni ne carine ne DDV, če naročaš od drugod, pa dodatno plačaš 20% DDV in carino (ki je pa praviloma zanemarljivo majhna).

O.

Če naročaš iz EU carine ni, DDV pa je že vštet in ga plačaš državi iz kjer si kupil zadevo.

awy ::

A magnetov se ne sme pošiljt po pošti (letalo?) ali kaj bi bil razlog da mi zavrača naročilo? :D

erkgheoruugh ::

Če je bil to Amazon.com, je čisto možno da ne pošiljajo izven Amerike. Včasih vem, da je to veljalo za vse izdelke razen knjig in CD/DVD-jev. Potem so dodali še Kindla. Kako je zdaj pa ne vem.

Ne, ubitvu je UK pa mi noče :|

Naroči magnete od kitajcev, oni se ne sekirajo kaj prida.

Tudi iz UK marsikatera štacuna, ki prodaja na Amazonu, ne pošilja k nam. Včasih pomaga, če jim posebej pišeš.

O.

Aja še en namig, solidne magnete najdeš tudi v kakem odsluženem trdem disku...

Hvala za nasvete, samo sem gledala ene cute magnetke s hrčki za enga otroka. Bo treba še mal pointernetat.

erkgheoruugh ::

Danes se mi je zgodila ena čudna stvar. Pa me zanima ali je kdo že imel podoben primer.

V glavnem prejšnji mesec sem naročil navadnega Kindla. Dobil, brez problemov, vse ok, dostava preko UPS-sa.

Danes pa pride pošta z Amazona in notri vošcilnica ter gift card v vrednosti 91 in še nekaj $. Piše samo refund on your order in številka naročila. Zdaj pa ne vem ali je kdo na Amazonu kaj zajebal ali kako naj si to razlagam.
««
12 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27031698 (6118) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124932 (4506) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376990 (3274) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8437015 (20135) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510729 (9815) Robert

Več podobnih tem