» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
4 / 64
»»

coldman ::

Jaz sem pa po naročilu dveh stvari naročil še eno malenkost, ki pa je potem nisem mogel "combine-at" v osnovno naročilo. Sedaj je poštnina 5x višja od cene artikla, prodajalec pa ni amazon. Ali mislite, da odobrijo preklic naročila? Prodajalec nima napisanega return policy-a.

mchaber ::

Mene zanima če se še mantre glede regij. Če kupim na .com dvd regije 1, bo to igralo na večini novejših DVD predvajalnikov ?
.

Tarzan ::

Obvestilo o oddanem paketu s strani Amazona.co.uk dobil ob 17h popoldne, pred poldnevom naslednji dan mi je UPS že telefoniral, če lahko pripelje robo. Ne vem kako je to možno, ker take brzine nisem bil deležen še nikjer nikoli, lahko da so precej pozno poslali obvestilo o oddani pošiljki. Drug del pošiljke sem dobil v 4 dneh po prejemu obvestila, je pa res, da sem tu bil obveščen v petek ob 23h ponoči, da je bil paket oddan, paket pa se je postavljen na poštni nabiralnik pojavil v torek zjutraj.

Kar se tiče Amazona v angliji sem do zdaj še vedno bil prijetno presenečen (TOK-TOK). Enkrat se mi je sicer zgodilo, da so mi iz amerike poslali robo, notri pa je bil račun nekoga iz Denverja, ki je naročil traparije, ki jih jaz sam ne bi niti mogel naročiti od tam. Seveda se je pošiljka zaradi carinjenja potem na carini ustavila in sem moral pojasniti strokovnjakom na carinski pošti, da knjige ki izgledajo kot knjige (in to konkretno debele), niso fotoaparati z dodatki, ampak knjige. Naslednji dan sem vse knjige pri sebi, prav tako pa račun neznanca, z njegovimi osebnimi podatki. Upam, da mojega računa ni prejel kdo pri Alkajdi. ;)

kuglvinkl ::

Oi,

ohišje hočem naročt na nemškem amazonu in mi pravi, da tega ne pošiljajo v to državo (Slovenijo). Je kakšen workaround?
Your focus determines your reallity

letmein ::

Kontaktiraj prodajalca/ trgovino, ki prodaja omenjeno ohšije, ponavadi se da zmenit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: letmein ()

coldman ::

Je imel že kdo podoben primer: Dvakrat sem na amazon.co.uk naročil malce večjo stvar. Plačilo je bilo izvedeno, paket poslan. Sem spremljal preko dhl.de dober teden, kako je paket potoval preko raznih postaj. Na koncu je postal tudi "delivered", kmalu za tem pa dobim mail, da je bil paket vrnjen in da bo denar vrnjen nazaj (za prvo naročilo je bil že vrnjen skupaj s poštnino).

Ali jim logistika dela težava? Da bi se paket dvakrat poškodoval je malo verjetno, drugič je bil uporabljen drug naslov, nihče ni zavrnil paketa...

Steinkauz ::

Je imel že kdo podoben primer: Dvakrat sem na amazon.co.uk naročil malce večjo stvar. Plačilo je bilo izvedeno, paket poslan. Sem spremljal preko dhl.de dober teden, kako je paket potoval preko raznih postaj. Na koncu je postal tudi "delivered", kmalu za tem pa dobim mail, da je bil paket vrnjen in da bo denar vrnjen nazaj (za prvo naročilo je bil že vrnjen skupaj s poštnino).

Ali jim logistika dela težava? Da bi se paket dvakrat poškodoval je malo verjetno, drugič je bil uporabljen drug naslov, nihče ni zavrnil paketa...


HA men je blo čist isto

Picero ::

Ali je mogoce kdo preko Amazona kupoval za podjetje, ki je zavezanec za placilo DDV. Kupil bi par stvari iz Anglije ali Nemcije in je pri teh zadevah obicajno, da podjetje placa ceno brez davka (VAT, Mwst...) in naredi potem obdavcitev sama. Ima kdo izkusnje s tem?

Nasel sem sicer neko spletno stran: http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome... cisto spodaj "VAT refunds for VAT registered customers", ampak me zanimajo cisto prakticne izkusnje.

gansta ::

Hmm, imam par vprašanj.

1. preko česa plačujete na amazonu, ker ne podpira paypal, preko bančnega nakazila, ala "klik"...?
2. zakaj pribijajo VAT, ali je VAT samo izven evropske unije, če naročiš iz anlgije ga seveda ni, ne?

lp, hvala

kuglvinkl ::

AD1: VISA
Your focus determines your reallity

gansta ::

jebe*u jaz imam pa mastercard :S

JayKay ::

a) plačilna sredstva so vse večje kreditne kartice (tudi mastercard)
b) VAT ali slovensko DDV je pač treba plačat_ Če zadevo naročiš za dostavo v UK plačaš 17,5% VAT, če pa v Slovenijo pa 20%.

gansta ::

Hvala, torej bo šlo tudi z master cardom. Se pravi, pri vsaki stvari, ki jo gledam prištejem še 20%+ poštnino...?

JayKay ::

saj ko daš v košarico in nadaljuješ nakup ti na koncu, preden zaključiš, prikaže skupni znesek

PINki ::

Če imam v imenu šumnik, izpiše čudno črko, pa ne vem ali naj dam ime brez šumnika ali pustim z šumnikom. Vprašam zaradi naslova za poslat, pa me zanima ali bo kaka težava?

Okapi ::

Meni je vedno vse OK prišlo brez ČŠŽ, tudi pri imenu na kreditni kartici.

O.

shark_nm ::

Brez strešic daš in je vse ok

waters ::

Ali je že kdo kupoval rabljene knjige ali pa nove preko drugih založb, ki se oglašujejo na Amazonu? Meni eno ki jo rabim nikakor noče spustiti skoz.
Vedno mi napiše: We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below. Learn more

Pa imam naslov 100 % v redu. Predvidevam da pošiljajo samo po USA ali pa UK . Ima kdo kakšno idejo?

Gre za knjigo:
The Economic Structure of Intellectual Property Law by WM Landes (Hardcover - 5 Dec 2003)
Buy new: £40.95 £38.90

20 new from £26.95

7 used from £34.99


In sedaj bi jaz šel na tiste cene nove knjige na & 26.95 Če mi kdo lahko pomaga se priporočam!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waters ()

kuglvinkl ::

Ja, ostane zgolj direct contact.
Your focus determines your reallity

bosslipxx ::

Lp

Na amazon.co.uk sem naročil stvar (prvič), vendar se je po 10 dneh paket vrnil nazaj k njim ker je bila pošiljka kao nedostavljiva(takoj dobil tudi vrnjen denar na MC). Ponovno sem naročil isto na amazon.de in sedaj čakam. Ob št. za sledenje paketa piše, da so paket predali Deutche post DHL. Na SLO pošti sem povprašal, kdo mi bo to dostavil in dobil odgovor, da ne oni ampak DHL.

Če je kdo opravil večje nakupe na amazonu, ali lahko pove, kdo mu je dostavil paket (Slo DHL?) in kako (ali pustijo sporočilo v nabiralniku če te ni doma)???

Hvala za pojasnilo.
slo-fishing.si

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Kot lahko vidiš v zadnih postih, očitno ni tko redko, da se pri german post kr izgubi.
Men je clo pisal, da je bla v nemčiji uspešno dostavljena pošiljka lol :))

bosslipxx ::

Ko sem spremljal prvo pošiljko preko dhl.de je tudi pisalo, da je uspešno dostavljena, vendar ni tistega dne nihče zvonil, prav tako nisem dobil sporočila v nabiralnik, zato me zanima kdo dostavlja.
slo-fishing.si

bosslipxx ::

Da dokončam zgodbo:

Danes mi je pošiljko prinesel poštar, čeprav so mi na mail s pošte odgovorili, da mi ne bodo dostavili oni ampak DHL (oni stric ko mi je odgovoril ful ve zakaj plačo dobiva, tako mimogrede). Pošiljko naročil dne 19.04.2010 s standardno poštnino, dobil 22.04.2010. Me zanima na koliko radarov je šofer priletel, svaka mu čast...:D
slo-fishing.si

Zgodovina sprememb…

Dman ::

Malo pozno odgovarjam, meni so navigon GPS napravo za 200 eur dostavili točno na prag, živim pa v neograjeni hiši, kar pomeni, da bi paket lahko "dvignil" kdorkoli... Ne vem niti kdo je dostavljal, spraševal sem na lokalni pošti pa so rekli, da je to mogoče, če je označeno kot navadna pošta, paket do 2kg, vendar sem že velikokrat naročal preko ebay in amazon, pa so vedno pustili le listek, če ni šlo v poštni nabiralnik. Razen takrat...

Netrunner ::

Preko amazona še nisem kupoval ... pa zdaj bi za mojo boljšo polovico rad naročil en prstan ki stane 15$ ... pa ne morem nikjer ugotovit koliko me bo prišla poštnina !!? Naročil bom iz amazon.com ... tako da mislim da pride iz amerike .. mi zna kdo povedat koliko me bo to stalo vsaj približno ? .. sem že dal v košarico .. pa nikjer ne piše končne cene .. podatkov od kreditne kartice pa nočem vpisat preden vem koliko me bo dejansko stalo ! poslano bo pa od tega ponudnika Silver Insanity
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

JayKay ::

Netrunner ::

super hvala .. sem naročil.. samo mi ni jasno .. po naročilu mi je napisalo "We've sent you an e-mail confirmation." ... je treba naročilo kaj potrdit ? nikjer nisem videl kakega potrditvenega linka ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Dman ::

V bistvu, če hočeš vedeti končno ceno, moraš vtipkati kreditno kartico, pa še vedno pred koncem lahko skenslaš, sicer pa ni šans, da prej dobiš končno ceno. Vsaj jaz ne poznam variante.

BlueBerry ::

Mene zanima, če ima kdo kake izkušnje z nakupom rabljenih knjig glede na to, da je nova 50% dražja ?

Prodajalec ima 99% zanesljivost in pa koliko pride potem poštnina, če ti to pošlje nekdo fizično ali ?

JayKay ::

poštnina je navedena zraven knjige. če pa je prodajalaecfizična oseba pa tudi piše. konec koncev je tak vseeno, saj kupuješ preko amazona.

BlueBerry ::

Kaj pa, ko hočem naročit rabljeno knjigo pa napiše:

We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below. Learn more

To pomeni, da ta fizična oseba ne podpira dostave v SLO, ubistvu nisem našel nobene, ki bi jo po čem to lahko najdem, da ne probavam vsake, če je sploh kaka ?


Hvala
LP

sloxl8 ::

1. Poskusi isto knjigo poiskati na amazon.de, amazon.co.uk, amazon.com.
2. Preveri, v katere države pošiljajo. Ena možnost je poštno ležeče (če je to v Avstrijo ali Italijo ob meji), druga pa znanci iz tujine, ki ti paket nato po navadni pošti pošljejo v SLO.

BlueBerry ::

Imajo Nemci vendar skoraj še enkrat dražje, žal :S

Hvala vseeno.

NazgulRR ::

poglej, če je knjiga na www.bookdepository.co.uk. Zastonj poštnina po celem svetu.

BlueBerry ::

Je hvala vredu stran, je nekoliko dražja vendar OK!

lp

BlueBerry ::

Sedaj sem na Amazon naročil knjigo pa sem jo nekje našel ceneje pa me zanima, če lahko skenslam naročilo na Amazoon, gumb sem že našel vendar me skrbi, če mi bodo vrnili denar ?

Plačal sem s kartico Visa, če ima kdo kake izkušnje naj prosim pove, če vrnejo in koliko ?

DigitalMind ::

Mene pa zanima sledeče. A je kje kakšna možnost v nastavitvah iskalnika na Amazonu, da mi pokaže samo artikle, ki imajo international shipping?

Hvala za odgovor.

kuglvinkl ::

Ja, tut men gre na žice, da mi ponujajo stvari, ki jih ne morem naročit.
Your focus determines your reallity

Steinkauz ::

Jst sm jim pisal, če bi dal lahko kakšen filter, ki ti filtrira tiste, ki ti ne bodo poslal, ne pa da prideš v checkout pa naslov, pol pa 3/4 ne pošiljamo k vam ;((
Also ko dodaš kreditno ti č, š, ž v ? spremeni.
Sm jim še to napisal naj zrihtajo.
Odgovor:
I'm sorry to say that right now we don't carry any such feature of filtering the items that can be shipped to a particular country. However thanks for your comments about your concern of filtering option and character coding. We'll consider your feedback as we plan further improvements.

Pomoje še neki cajta ne bo

kuglvinkl ::

Ja, kot kaže...
Your focus determines your reallity

DigitalMind ::

Hm, zanimivo. Samo to da nimajo filtra za tako pomembne zadeve, je res čudno.
Kaj pa eBay? Je tam kakšen tak filter? Ima kdo izkušnje z naročanjem preko ebaya?

In še zadnje vprašanje... če npr. naročim micro SD kartico iz Amerike (ker so seveda 3x cenejše kot pri nas), kolko bi mogu plačat
carino? Se da to kje preverit, vprašat?

Jan987 ::

Do mislim da 22EUR skupaj poštnino se ne plača nobene carine in davka, sicer pa mislim da na elektroniko carine tako ali tako ni, tako da za večje zneske plačaš le davek.

roli ::

Glede na izkušnje kolikor sem naročal iz kitajske (dealextreme in hobbyking - vse od elektronskih gadgetov pa do modelov letal) je največji problem DDV. DDV je 20%, sama carina in carinski postopek pa je potem par EURov. Tako, da največja skrb je po mojem mnenju DDV.
http://www.r00li.com

wisky ::

Zanima me katera dostavna služba vozi pakete in koliko je poštnina? Imam eno vprašanje, pa me zanima preden potrdim naročilo mi piše da lahko pričakujem artikel v 7-21dneh, pa me zanima kako dolgo ste vi čakali na paket,če je bil artikel na zalogi?

St235 ::

7-21 dni pomeni, da izdelka ni na zalogi v njihovih skladiščih. Čakal ga boš predvidoma 7-21 dni.

Sama pošta iz amazona UK pride v treh-štirih dneh, če je izdelek na zalogi.

alpha1 ::

.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alpha1 ()

wisky ::

Samo pod artiklom piše da je na zalogi?

St235 ::

daj, link. Možno, da gre za zunanjega prodajalca in ne za sam amazon.

wisky ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wisky ()

Drekcpekc ::

Živjo, mene pa zanima, če se lahko prek amazon.co.uk, da naročat s paysafecard? katere so še druge možnosti plačila? Pa še zanima me, če piše zraven izdelka free shipping, a to pomeni da ni treba plačati nič razen cene izdelka?

hvala

Zgodovina sprememb…

««
4 / 64
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
25723181 (1647) DejchSLO
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8123058 (2632) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376424 (2708) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8434294 (17414) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510254 (9340) Robert

Več podobnih tem