» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
29 / 73
»»

Boobiz ::

najbrž je papir zgolj formalnost v primeru, da je potreben. ni mi jasno zakaj bi iz drugega razloga paket ostal na letališču. ker je itak treba podpisat, tako da bi najbrž bilo zabeleženo da je dostavljen, pa še amazon bi najbrž sporočil da so paket prejel.
I'm drunk, what's your excuse?

mtosev ::

če kupim nekaj na amazon.de oz sellerja, a bo paket shippan iz EUja ali iz ZDA, ker mislim, da je seller iz ZDA?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

LeQuack ::

mtosev je izjavil:

če kupim nekaj na amazon.de oz sellerja, a bo paket shippan iz EUja ali iz ZDA, ker mislim, da je seller iz ZDA?

Če je iz drugje kot Nemčije to tudi zraven piše.

Sicer pa Amazon je v nekaterih primerih ukinil ljudem račun, ker so preveč izdelkov vračali. Sicer nikjer nimajo javno objavljene te cifre koliko izdelkov lahko vrneš preden te odpišejo. Mogoče ni toliko absolutno cifra kot razmerje med vrednostmi dejanskih nakupov, ki jih nisi vrnil, ter tistimi ki si jih. Tukaj je nekaj na to temo:
https://www.techwalls.com/amazon-ban-re...

Tako da po eni strani je fajn da lahko vrneš brez problem oz. da so dokaj neproblematični s tem, ampak je treba vedet da ima njihova dobra volja neko mejo. In ko ti enkrat ukinejo račun ti tudi prepovejo, da novega narediš oz. da uporabljaš alternativni račun.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

OK.d ::

markic222 je izjavil:

Pravkar odprl narocilo iz amazon.de, med katerimi je bil tudi procesor i7 7700k in embalaza od procesorja je bila prazna :O. Nobenega procesorja notri :(. Samo karton in navodila v embalazi, ostali predmeti v narocilu so bili ok. Prvic se mi je kaj takega zgodilo iz strani Amazona, pa sem ze kar veliko tam narocal. Sem pa ze v kontaktu z supportom, kjer so mi prijazno ponudili refund ali ponovno posiljanje predmeta.

Seveda, ker so vedeli da s težo paketa-prazen karton, nekaj ni bilo v redu.;)
LPOK.d

kolk časa ste vi čakali, da ste dobili paket katerega ste naročili od sellerja na amazon de? poslan je bil 27.1

zmaugy ::

Ravnokar sem poskušal kupiti glasbo preko amazona in mp3 glasbe še vedno ne prodajo k nam - ne preko amazon.com in ne preko amazon.de.
Je že komu to uspelo s slovensko kreditno kartico?
Ne razumem teh tipov, itunes nimajo problemov prodat glasbo v slovenijo.

Furbo ::

Jaz sem si odprl še en račun na amazon.com, sicer za nekatere ebooke/igre, ki jih niso hoteli prodati k nam.
Naslov sem si dal sedež googla in uporabil drugo kartico kot tisto, ki jo imam sicer registrirano.

Delovalo je. Za muziko pa ne vem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mtosev je izjavil:

kolk časa ste vi čakali, da ste dobili paket katerega ste naročili od sellerja na amazon de? poslan je bil 27.1
a bi rabil paket že biti pri meni? prvič sem nekaj naročil na amazon de

mtosev je izjavil:

mtosev je izjavil:

Načeloma pride hitreje, ampak včasih pa si tudi vzamejo čas. sploh če piše da so poslali preko Asendia potem se boš načakal, ker so najpočasnejši dostavljalec.
Quack !

svecka ::

jaz sem 1 teden pred boćičem naročil eno pipo za 200EUR (100EUR dražje v Slol) iz nemškega amazona z extra hitro pošiljko, ki naj bi prišla v 2-3 dneh (poštnina cca 30EUR). Ker je pošiljka prišla po božiču, sem čist popenil in se pritožil, da še nisem dobil paketa do božiča (je bil darilo), kljub temu, da sem plačal extra za hitro dostavo (drugače v roku 7 dni). Kmalu zatem sem dobil odgovor od Amazona, da mi bodo vrnili celotno poštnino nazaj (30EUR).

Ne se pustit tem lenuhom UPS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

markic222 ::

Danes sem koncno dobil i7 procesor, ki je prejsni teden prisel v prazni embalazi. Veselo odpiram paket (in snemam) in glej ga zlomka, zopet prazna embalaza. Tokrat je sel bolj oster mail na amazon... Kako je to mozno da dvakrat posljejo prazno embalazo procesorja :(

Zgleda so poštarji gamerji.
Quack !

LeQuack je izjavil:

mtosev je izjavil:

mtosev je izjavil:

Načeloma pride hitreje, ampak včasih pa si tudi vzamejo čas. sploh če piše da so poslali preko Asendia potem se boš načakal, ker so najpočasnejši dostavljalec.
kje pa piše prek koga so poslali? drugače mi piše, da bi rabil paket prispeti do jutri 10.2

mailer ::

Tudi jaz sem pri odpiranju paketa postopek snemal ravno zaradi primera, če bi bil v paketu kamen ali pa bi bil prazen. Očitno bo treba to prakticirat sedaj redno. Je pa posnetek odličen dokaz, ki pa naj vključuje tudi rezanje selotejpa. Tako bo dejansko videti kaj se dogaja. Vprašanje pa kje je do kraje prišlo, če si dobil ti paket zapakiran v originalu in prelepljen z amazonovim lepilnim trakom je do kraje prišlo v njihovem distribucijskem centru.

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

markic222 ::

Ma original od Amazona embalaza zapakirana (trganje na trakec). In od intela original zapakirana. Sem jim ponudil da jim posljem video pa jih ne zanima. Edina opcija je refund, item so pa odstranili iz strani oziroma ga Amazon.de do nadaljnega ne bo prodajal, samo preko third party. Ne vem kako to, da ne opazijo, da je embalaza prazna, sej proc bi se mogu videt tud brez odpiranja embalaze. Cista malomarnost da to 2x naredijo...

Ponudili so mi da imam pri naslednjem narocilu zastonj expedited shipment, to je pa vsa kompenzacija za dva tedna cakanja v prazno -_-.

Zgodovina sprememb…

mailer ::

Video nekam naloži na internet in jim pošlji še link, da bodo res videli da je to to. Škodit ne more.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Dr_M ::

A tem lenuhom, ki delajo po 10-14h na dan za 800e?
Sej ne da bi jih zagovarjal, ker je en moj paket vozil 3 dni naokoli, ampak vseeno je ta tvoja izjava skrajno neumna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ganon ::

Spet ena dobra izkušnja. Naročil sem dve precej debeli knjigi, vsaka ima skoraj 500 strani. Prispeli sta v preveliki škatli, v katero je bil dodan kos zmečkanega papirja. Zapakirano po liniji najmanjšega odpora. Ker sta po škatli veselo plesali, sta bili poškodovani. Takoj sem paket nesel nazaj na pošto, kjer so mi zaračunali 25 evrov. Kontaktiral sem (nemški) Amazon, razložil situacijo in dobil zelo hiter odgovor, da se mi opravičujejo, da naj pošljem sliko potrdila o oddaji pošiljke in da mi bodo vrnili 25 evrov. Ker sem želel zamenjavo, mi je uslužbenka zagotovila, da bo sporočila sodelavcem, da naj knjigi zapakirajo kot se spodobi in naj ju pošljejo ekspresno, seveda zastonj. No, paket je že na poti.

Mogoče je pa kaj s tem povezano;)
http://fortune.com/2016/12/21/hundreds-...
LPOK.d

integral15 ::

Zdravo imam eno vprasanje. Preko amazon.co.uk sem narocil eno zadevo, zadevo sem placal z kreditno mastercar ampak me zanima zakaj mi ne odsteje denarja iz kartice, recimo ko gledam na NLB kliku ni nikjer prikazan da je bilo zvedeno kaksno placilo niti sms nism dobil da bi bilo kaksno placilo izvedeno (imam tako nastiman). Na strani pod moja narocila je pa vse normalno in napisal je da je bilo placilo izvedeno ??

fireX88 ::

kaj so ti že poslali? ko plačat, ti ne trgajo isti trenutke, meni so tudi dan po naročilu trgali, potem je bila pošiljka šele poslana.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

kloko ::

@integral15: kakšen Mastercard imaš? Navadna Mastercard kartica deluje tako, da ti z računa trgajo le enkrat mesečno za cel mesec nazaj.

L.p., Kloko

janezvalva ::

nlb ne evidentira posameznih transakcij,
ampak ti samo prikažejo tvoj celoten mesečni izdatek za prejšnji mesec.
torej, če si klient nlb, boš izvedel ali je bilo plačilo uspešno izvedeno
šele naslednji mesec.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Vsaka transakcija je takoj zabelezena in ce imas sms obvescanje, si takoj obvescen, ce je transakcija uspesna ali ne.
Pri amazonu pa seveda lahko traja kaksen dan ali dva, da se transakcija izvede.

MrStein ::

To ima celo Sparkasse* takoj na web-u, ko se izvede plačilo z MasterCard.

* - pred leti so imeli update komaj vsakih nekaj dni
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

svecka ::

Dr_M je izjavil:

A tem lenuhom, ki delajo po 10-14h na dan za 800e?
Sej ne da bi jih zagovarjal, ker je en moj paket vozil 3 dni naokoli, ampak vseeno je ta tvoja izjava skrajno neumna.

Sry, sam če hočeš da te nategujejo KO PLAČAŠ EXTRA, kar izvoli, jaz nisem ovca.

Poleg tega je bil izdelek že 2 dni v SLO in tam čakal na dostavo, torej so imeli cela dva dni časa za dostavo pred božičem. Samo se nekaterim ni dalo premaknit riti.

[SkA] ::

Saj si dobil ekstra. Hitreje so ven iz skladišča dali, pa prednostno obravnavo je imel tvoj paket. Težava je, da je pred božičem še miljon takih, kot si bil ti in sistem noben poštni sistem ne teče enako hitro kot izven te sezone. Povečevati kapacitete za tak faktor, kot je povečan promet, je pa verjetno nesmiselno, oz. bi verjetno bilo predrago.

Tako da tvoje razburjanje in strah pred manjvrednostno obravnavo je po mojem neupravičen. Ampak ajde, Amazon da precej na customer care. Ko te imajo dosti, pa preprosto nehajo poslovat s teboj.

Pa itak ti povsod piše, da gre za ocene časov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Sry, sam če hočeš da te nategujejo KO PLAČAŠ EXTRA, kar izvoli, jaz nisem ovca.

Mogoce nisi ovca, ampak brihten pa tudi nisi.

Amazon (de, uk) je iz neznanega razloga nehal prodajati nekatere diske v Slovenijo, do pred par dnevi ni bilo nobenega problema, po novem pa piše: "This item does not ship to Slovenia."
https://www.amazon.de/dp/B00P73B1E4/ref...

Zelo čudno, to je ne glede na velikost (250, 500, 1TB itd.) ali verzijo (EVO, PRO). ISto je s Crucial, medtem ko SanDisk pa so na voljo za pošiljanje.
Očitno imajo slabe izkušnje s pošiljanjem sem ali zakaj to kar naenkrat?
Quack !

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Izdelka ne prodaja amazon ampak EP SALES. Tako so oni tisti, ki določajo kam bodo pošiljali. SanDisk izdelke prodaja kdo drug, ki ima drugačno politiko.

St235 je izjavil:

Izdelka ne prodaja amazon ampak EP SALES. Tako so oni tisti, ki določajo kam bodo pošiljali. SanDisk izdelke prodaja kdo drug, ki ima drugačno politiko.

Facepalm. Govorim prav za Amazon trgovino, ne za 3rd party sellerje.
Quack !

Saj za ceno enako amazonovi, ga ima pa tudi nekaj trgovin pri nas.

Furbo je izjavil:

Saj za ceno enako amazonovi, ga ima pa tudi nekaj trgovin pri nas.

Bolj imam težavo s spodnjim, ki se ga je do pred par dni nazaj tudi dalo naročiti:
https://www.amazon.de/dp/B00LEKTQW8/
Quack !

Zlikovec ::

Mal počakej, včasih se tudi na dnevni bazi spreminjajo pogoji ... mogoče ga v kakšnem skladišču nimajo, ... sam sem opazil podobno za katere artikle, vendar se je kasneje spet pojavila možnost pošiljanja k nam
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Samo še en izmed razlogov, zakaj EU ne deluje. Amazon si nikoli ne bo privoščil, da ne bi v Nemčijo pošiljal, medtem ko smo mi tretjerazredni.
Quack !

Zgodovina sprememb…

Kaj pa imajo američani z EU?
LPOK.d

OK.d je izjavil:

Kaj pa imajo američani z EU?

EU bi morala zahtevati enakovredno obravnavanje članic.
Quack !

Ja itak, še med seboj se ne moremo dogovoriti o prostem trgu blaga med članicami.
LPOK.d

aljosa345 ::

Zdravo mene zanima če kdo zna kolko bi me prisla poštnina za računalnik kerga hočem naročit prek amazona de. Hvala vnaprej!

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06XPDHS2...

Magic1 ::

31,5€
Magic

Hvala za odgovor! Jaz ne razumem glih nemško dobro pa me zanima kako si prišel do tega podatka da bon znal za naprej ?

frudi ::

Daš artikel v nakupovalno košarico, greš na blagajno, izbereš naslov za dostavo in način plačila, nato ti tik pred končnim potrdilom naročila izpiše celoten strošek nakupa, vključno z ločeno postavko za dostavo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Najlepša hvala !

frudi je izjavil:

Daš artikel v nakupovalno košarico, greš na blagajno, izbereš naslov za dostavo in način plačila, nato ti tik pred končnim potrdilom naročila izpiše celoten strošek nakupa, vključno z ločeno postavko za dostavo.

No to je seveda dolg in nepotreben postopek, raje greš v košaro in pod njo (desno zgoraj na ekranu) stisneš naj ti oceni stroške ddv in poštnine, za tisto kar je v njej trenutno.
Pa amazon.de se lahko preklopi tudi na angleščino (vsaj samo trgovino, ne vse).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

mogoče ve kdo če mi amazon.de računa poštnino ko naročim več kot 8 izdelkov? ker ko dam v košarico 8 izdelkov se mi pokaže tista opcija da ti zračuna poštnino ko pa jih dam 12 pa se ne.

Meni se tudi pri 13 pokaže tisto.. morda si dal notri kaj, kar ne dobavljajo v slovenijo.

Ne vse sem precekiral tudi razlicne kombinacije z izdelki pa vedno isto. Kupujem racunalnik po delih pa je tu na amazonu cenej kot pa pri nas me pa malo skrbi glede stanja izdelkov ko prispejo. Ima kdo kaksne izkusnje?

juve91 ::

koliko je tukaj poštnina? https://www.amazon.de/Quantum-Garden-Ra...

juve91 je izjavil:

koliko je tukaj poštnina? https://www.amazon.de/Quantum-Garden-Ra...

Estimated Postage & Packaging
EUR 7,85
Quack !

juve91 ::

Kje pa pise to?
««
29 / 73
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8125987 (5561) carlosk1966
»

Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7413231 (8523) Gregex
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
377257 (3541) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8438668 (21788) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510991 (10077) Robert

Več podobnih tem