» »

Zobozdravnik

Zobozdravnik

Keyser Soze ::

Danes mi je med žvečenjem sosedovega peciva izpadla plomba.:|
In ker nimam osebnega zobozdravnika si moram sedaj pač poiskati enega, da bo oskrbel moje nebodigatreba luknjasto zobovje.

Poznate kakšnega dobrega zobozdravnika v Ljubljani? Takšnega ki nima mazohističnih nagenj in dela z veseljem in ne po sili razmer.

P.S.: Je bil že kdo kdaj pri zobarju, ki uporablja namesto klasične mehanike(svedri) laser? In kako se obnese?

STASI ::

Če si študent ti priporočam zobarja, v Rožni v študentksem naselju, Dr. Bregarja (imel sem že 4 stomatologe pred njemu in je res dober).
Če pa nisi pa Dr.Simončiča (sam ne vem če ima koncesijo) na Zaloški. Drugače je pa tudi en ne koncesionar, ki je pa tudi zelo v redu na Dunajski v stavbi, kjer ima sedež istrabenz.

P.S.: Je bil že kdo kdaj pri zobarju, ki uporablja namesto klasične mehanike(svedri) laser? In kako se obnese?

IMHO je stvar precej draga.

Za luknjavo zobovje baje na Japonski razvijajo zobnopasto, ki bi krpala luknje.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Keyser Soze ::

Ja, ja sem zaenkrat še študent, ampak ne vem če še dolgo.

Pa tisto o luknjastem zoboju je mišljeno bolj tako, da imam sedaj eno luknjo brez plombe. In to je kar konkretna luknja v šestici zgoraj. Takšna za pol tube zobne paste. :D

No se bom pozanimal pa poklical.

Samo vseeno sem še vedno zainteresiran za laser. Ga išče tudi ena kolegica, ki ima hčerko ki se boji zobarja na smrt. Poceni verjamem da ni. Ampak premoženja za eno luknjo pa tudi ne pustiš tam, ali pač?

Gandalfar ::

http://www.24ur.com/bin/experts.php?ese...


Evo, tile majo:
http://www.dent-bozic.si/clanek.primors...

cen sicer nisem nasel. Ampak pomojem jih lahko poklices in povprasas.

MadMax ::

Gandalf, bi šlo v bodoče taprave linke kreirat, da ne bi bilo treba kopirne paste uporabljat? ;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Keyser Soze ::

Ja za tega dol na primorskem al kje je že vem. Sem dal cel net čez, celo stran od Fotone. A čudno se mi zdi, da je to edini zobozdravnik v Sloveniji za katerega vedo ljudje da uporablja laser. Kaj smo res tako zastareli? Pa da v Ljubljani ne bi bilo nobenega se mi pa tudi čudno zdi.:\

Problem je da je tale Božič malo daleč oz. odročen.

ToniT ::

Pri nas na Ptuju delajo tri zobozdravnice z laserjem. Vendar je uporaba laserja pogojena z vrsto luknje v zobu - ni zmeraj uporaben (zelo laično povedano). Laser se uporablja samo za zdravljenje zob (ne pa za delanje plomb). Zadeva je baje v redu in tudi pacienti so zadovoljni (jaz še tega nisem sprobal, čeprav to dela moja zobozdravnica) - je pa storitev samoplačniška - cena? - sitnica, bi rekel sir Oliver (cca 1800 SIT po kanalu zoba - prva seja).

sinko999 ::

Jaz pa bi rad tudi mel zobozdravnika v Mariboru ki je dober ker študij se bliža koncu :8) .
Ni? ni ve?no !

gzibret ::

A ve kdo za kakega zobozdravnika v Ljubljani, ki ni preveč drag. Že 1 leto nisem bil na kontroli, pa bi rad šel, vendar ne k tistemu, kjer sem bil lani, ker me je obral do kosti.

Trodent: pregled + čiščenje kamna = cca 25.000 SIT ;( ;((
Vse je za neki dobr!

BlackHole ::

Laser se uporablja samo za zdravljenje zob (ne pa za delanje plomb

Sicer ne vem, kaj ti smatraš pod "delanje plomb", ampak tule je copy/paste:
Laser za dentalno prakso ( Er:yag in Nd:yag - Fotona d.d.), že uveljavljen v svetu in eden od redkih v Sloveniji, je že od leta 1996 na voljo tudi Vam. Z njim lahko prepariramo zob za zalivko brez vrtanja s svedrom, ker zob "vrta" laserski žarek od tukaj.
LP Marko

ToniT ::

Jaz sem samo napisal to, kar so mi povedali pri zobozdravniku. Z laserjem ti začnejo vrtati takrat, ko pridejo do mehkih tkiv (takrat ko začne boleti pri navadnem vrtanju). Laser je pa enak, kot tisti, ki ga predstavlja dent-božič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToniT ()

BigWhale ::

Hitrovrteci se svedri so boljsi od laserja, naredijo lepse luknje. Najnovejse metode 'vrtanja' pa so z 'ozonom'.

http://www.wired.com/news/medtech/0,128...

Trenutno je v sloveniji en tak aparat, nekje na koroskem. (Ce je moj vir kolikor toliko tocen :) )

K0K0 ::

Mogoče kdo ve zakaj zobarji tako neradi dajo anestezijo?

nevone ::

Tule pravijo da je to kul.

Citat iz linka:
Contrary to popular belief, dentist are caring professional people who do not want to hurt their patients!

Očitno v Sloveniji nekatere zobozdravnike preganja kakšna stara vraža, da anestetiki vplivajo na bog ve kaj. Gotovo nekaj tehtnega.

:)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

iskra ::

Jaz sem se konec septembra kot študent vpisal pri dr. Bredi Brumen na Aškerčevi. Imel sem dva popolnoma odprta zoba - na enemu mi je počla plomba, na drugem so mi jo zaradi bolečin urgentno vrgli ven. V glavnem, dr. Brumnova je prejšnji petek zaključila s čiščenjem in polnjenjem kanalov obeh zob. Nikdar nisem bil še tako zadovoljen :D

Če pa imaš čas, ti lahko zrihtam kako bodočo zobozdravnico, ki za prakso popravlja zobe na medicinski fakulteti. Stvar pa gre kar počasi, ker si na "poskusnih zajčkih" nabirajo izkušnje. Za varnost skrbita dva asistenta, ki ves čas gledata pod prste. Stvar je popolnoma brezplačna, dobiš lokalno anastezijo, ... Svašta. Cimer je bil že večkrat tam, ker je njegova punca (ena od bodočih dohtarc) študentka tam. :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iskra ()

Mercier ::

Modri_zob:
Mogoče kdo ve zakaj zobarji tako neradi dajo anestezijo?


Moja laična razlaga:

1. Košta dinar.

2. Lahko prikrije simptome.

3. Mater, pa ja ne boli tko hudo, no!

4. Košta dinar.

Funpace ::

Anestezija je neglede na majhno stevilo nesrecnih primerov, vseeno zahteven postopek, ki ga vecina anesteziologov odsvetuje, ce ni res potrebna. Ponavadi ti pove, da ima clovek omejeno kolicino anestezij, ki jih lahko prejme v zivljenju. Pametne jo je prihraniti za pomembne operacije (a se res tak bojite igel pri zobarjih :\ ). Se vedno se lahko zgodi (zelo redko) da se ne zbudis (R.I.P.).

Sicer sem jo ze vsaj dvakrat dobil (svetoven obcutek - postajas odsoten, omoticen, vedno bolj slabo slisis). Zbudis se kot da se ni nic zgodilo... :P

gzibret ::

V bistvu te anestezija (splošna) tako zelo utrofi, da izgubiš zavest. Podoben efekt, kot če bi se ga "do mrtvega" napil. Včasih, če anestezist malo pretirava, tudi prenehaš dihati.

V glavnem - nevarna stvar je tole. Poleg tega pa veselo pobija male sive celice.
Vse je za neki dobr!

Maximus ::

Eni ste pa res smešni. Sej ne dajo splošne anastezije. Anastetik dajo lokalno.

LP!

Tear_DR0P ::

mal momljaš potem, je hecno občutek, ko ti otrpne ličnica in pol jezika
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

K0K0 ::

Tuki gre za lokalno anestezijo, ki pomoje ni tko škodljiva kot ona pri kateri zaspiš. Pa itak jo morš sam plačat tko da pomoje sam uživajo da te lohka mal matrajo.

3. Mater, pa ja ne boli tko hudo, no!

Nevem mogoče sem res jest bolj občutljiv na zobeh sam jest v življenju še nisem čutil bolečine ki bi bila primerljiva z tem kar doživiš pri zobarju. .

Tear_DR0P ::

modri zob, a maš ti tud bluetooth vgrajen, tko kot jst?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iskra ::

Modri_zob: meni se je zagnojil en zob - najverjetneje je bil slabo zapolnjen, ko sem dobil plombo na njem. V zobu (korenini), ob živcu se mi je začel nabirat gnoj. Začel me je boleti zob, glava, uho in ko sem kaj govoril, sem čutil kako mi vibrira zob zaradi mojega glasu. Vsak prepih se mi je zdel, kot da so mi polili zob s tekočim dušikom. Bolečine ob tem so nepredstavljive. 24 ur se mi je bolečina stopnjevala, 5 ketonalov je bilo kot bombončki smarties in niso prijeli. V nedeljo ob 8h zjutraj sem se oglasil pri dežurni.

Ko mi je z mašinco odprla zob, ji je špricnil gnoj po maski in bolečine so v trenutku prenehale. Še dohtarca je rekla, da je moglo hudo bolet. Od takrat dalje (4 mesece nazaj) z veseljem hodim k zobarju, saj hujše bolečine, kot je bil ta ognojek, še nisem doživel.

Vrtanje po zobeh sedaj prenašam kot nadležno piskanje v ušesih tistih 15 minut in nato je mir 14 dni.

Tistih 24 ur (sobota na nedeljo) pa sem se trudil potrpet za učenje, ker sem imel v torek izpit. V glavnem: pojdi lepo k zobarki. Boli itak samo ko dregne ob živec - takrat samo stisneš zobe (metaforično) in gre mimo. Vrtanje po zobu pa je samo čuden občutek in ne bolečina, ker pač tisto ni živo tkivo.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

kriko1 ::

Jaz pa sedaj iščem oralnega kirurga v LJ, pozna kdo kakega (sem v rožni dolini)?
Mora mi odstranit dva modrostna.

Poleg tega bi se rad vpisal k drugemu osebnemu zobozdravniku, ker v Koper iz LJ laufat je malo dolgo. Predlogi iz 2005 še veljajo?

In kaka je razlika med študentskimi, mladostnimi, pa ne vem kakimi... v plačilu? Jaz sem študent, vendar trenutno nimam statusa, pa ne bi rad plačal ker sem normalno dodatno zavarovan (plačujem mesečno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()

harvey ::

@kriko1
Tale model
MARTINOVIČ DR. ŽARKO, SPECIALIST ORALNI KIRURG
HACQUETOVA ULICA 6, 1000 Lj
je nekako pojem v LJ za take posege.

Čakalne dobe na stomatološki kliniki v LJ so ubijalske in lahko še naletiš na kakega študenta, ki ima lahko ravno na tebi prvo vajo "ruvanja". Ne bi ti to svetoval. Pokliči in se dogovori za pregled in bo vse jasno - cena, čakalna doba.

edit:
Glede izbire zobozdravnika bi ti pa zelo težko kaj konkretnega svetoval. Čakalne dobe za "vrtanje" postajajo kar leto in več. Zato obisk v Kopru, če si z njim zadovoljen, le ni tako slaba izbira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

kriko1 ::

Hvala, glede zobarja mislim pa da sem naredil že sranje ker sem rekel da si bom našel zobozdravnika tukaj - crap.

tadea ::

mene pa zanima če obstaja kkšen zobozdravnik ki bi lahko popravil krive zobe, da bi bili lepo poravnani. pa še kolko to stane približno?

zee ::

Obstaja, rece se mu ortodont. Postopek stane 1-2 kEUR.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

flipflop ::

To je pa precej optimistična cena se mi zdi. Pa verjetno je tudi odvisno od primera do primera.

zee ::

Tocno tako. Mislim sicer, da zadeva realno stane prej okrog 3-4 kEUR, vendar se zal ne spomnem, koliko so doma placali za tovrstne storitve.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

sinko999 ::

Zadeva stane 3-5k € postopek traja 1-2 leti in tako se tudi giblje cena, približno na 2 tedna greš da ti menjajo žico, lahko pa se zmeniš da plačaš ko ti menja žico.

LP
Ni? ni ve?no !

Zigi man ::

Kar se tice anastezije jo jaz vedno dobim. Še predno rečem a lahko dobim injekcijo, vedo kaj hocem.
Hodm pa v zobozdravstveni center Babit (www.babit.si). Nimam tezav z zobmi, torej jih nimam tudi z zobozdravniki. Ali je morda obratno?

Mike0 ::

Lep pozdrav!

Zanima me če kdo pozna dobrega privatnika s koncesijo ali pa dobrega privatnika z ne preveč visokimi cenami v Ljubljani. Koga kej priporočate, hvala, LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laser - Zobozdravnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838832 (2436) Jure14
»

Privat zobar vs. na koncesijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6722150 (11219) w0mbat
»

Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517312 (5823) mahoni
»

državni zobozdrvaniki "mesarji"?

Oddelek: Loža
4810458 (7864) RejZoR
»

Kako najhitreje do novega zoba?

Oddelek: Loža
4617604 (16339) MadMax

Več podobnih tem