» »

Mpeg na DVD 120 min

Mpeg na DVD 120 min

odklop ::

Pozdravljeni!
Z mini DV digitalne kamere sem na disk zajel cca 110 min videa, zanima me kako sedaj zapect to datoteko na DVD . Se pravi na DVD se lahko zapece 120 min videa, meni pa to ne uspe. Prosim za nasvet! Mpeg datoteka je velika cca 27 GB. (kakovost videa bi rad obdržal takšno kakršna je)! Kako je treba pretvorit video?
Hvala za pomoč!

laguna ::

Kot se meni dozdeva, ta dvoja datoteka ni mpeg2 datoteka ampak avi datoteka (DV). Specifikacija za mpeg2 oz. dvd je do 8000 kbit/s oz max 10.000kbit/s torej 1kbayt/sec. Da bi na DVD spravil 110 minut materiala bi moral spremeniti avi (DV) datoteko dolžine 27 GB na dolžino 4.4 GB, torej moreš kodirat npr. z bitno hitrostjo 5300 kbit/s (video) in npr. 256 kbit/s avdio. Lahko kodiraš ali v mpeg2 ali v katerikoli avi, seveda s kodekom ki ga imaš naloženega na računalnik. Glede na kvaliteto in dolžino fila bi po mojem z xvid ali divx5.2 ob kvaliteti kodiranja 2 pass in bitni hitrosti 5300 kbit/s dobil kvaliteto, katero po mojem ne bi ločil od originala!!!! Pri kodiranju v DVD oz. mpeg 2 pa bi bil po mojem tudi dober rezultal, vendar slabši kot pri xvid oz. divx.

Zato če hočeš gledad samo na računalniku ali pa imaš doma divx predvajalnik kodiraj svojo datoteko v xvid oz. divx5.2. Vendar pozor, nekateri predvajalniki ne omogočajo filov daljših od 1 oz. 2 gbajta, zato boš moral npr. z virtual dub razrezat file na max 2 GB (govorim za philipsov samostojne divx predvajalnike).

Če pa imaš recimo samo dvd predvajalnik (samostojni) pa ti je najboljše da kodiraš s TMPEgenc v mpeg2 (kvcd) - na forumu se nahaja tema, kako spremeniti divx v kvcd (lahko tudi DV če imaš nameščen kodek, torej vsi avi file), saj je tu kakovost pri recimo 5300 kbits zelo dobra, recimo dosti boljša kot pri kodiranju direktno v DVD, vendar slabša kot pri kodiranju v xvid oz divx5.2.

Upam da ti bodo ti namigi kaj pomagali.

LP
lagunaaaa

odklop ::

Laguna - najlepša ti hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1429503 (9499) gruntfürmich
»

iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO kartico

Oddelek: Zvok in slika
141816 (1608) lalan
»

Deinterlace pri zajemanju videa

212186 (1715) AtaStrumf
»

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

203324 (2545) CaqKa
»

Video obdelava..prosim pomoc!

151600 (1252) Spock83

Več podobnih tem