» »

NFS-U2 in podo0bne dirke - par začetniških vprašanj...

NFS-U2 in podo0bne dirke - par začetniških vprašanj...

Brane2 ::

Heh, par dni nazaj se mi je utrgalo in sem si ubodu NFS-U2 in soliden volan.

Začelo se je kot poskus razbijanja monotonije med in po delu. Pač Doom-3 sem obrnil, HL-2 že parkrat in rabil sem nekaj novega. Ker sem bil do teh zadev skeptičen,s em si ubodel kar najbolj realno zaddevo, ki som jo našel- v BigBangu sem vzel Logitechov "moma" ali nekaj takega. Stvar ima force feedback in menjalnik, ki pa ne pozna "H"ja in nima sklopke. Po polurnem teženju prodajalcem da hočem sklopko so me prepričali,d a tega na trgu najbrž še ni in da se bom moral sprijazniti s tem, kar je na polici.

No ja. Začel sem skrajno skeptično a po prvih urah vožnje sem navdušen. Če bi cesar vedel kaj sem počel po ulicah Čikaga z ubogo Peugejevo 106tko, bi mi vzel vozniško, mi nabil 5.000 kazenskih točk in me poslal v kamnolom >:D. Skratka, stvar seka, vendar imam nekaj vprašanj.

1. Sedaj imam Logitechov volan "Momo Racing" a me zanima če se da kje dobiti kaj mehansko enako solidnega ali boljšega, vendar s sklopko in bolj realističnim "H" menjalnikom ?

2. NFS-U2 je zelo zabavna stvar in precej nalezljiva, vendar me zanima če se da dobiti tudi kaj enako zanimivega, vendar z večjim poudarkom na simulaciji realnosti in manjšim na igralnosti.

3. Določeni detajli NFS-ja so enoastavno super. Možnost štelanja motorja in podvozja je tak bonbon, testiranje nove konfiguracije na stezi pa drugi. Zanima pa me, če so kje objavljeni najboljši časi drugih na tej testni progi z danim vozilom. IIRC S svojo 206tko prevozim krog v 1:39:74 z osnovnim paketom izboljšav in ECMjem, vendar brez NOx.
Rad bi vedel, "kje sem" tako jaz kot avto, preden se z njim odpravim na dirko.

4. Igre tega tipa postavljajo pred grafično svoje obremenitve in to se tudi tu vidi. Pri teksturah je namreč tako, da so stvari v moji neposredni bližini izrazito "kockasto" obarvane. Če
bi svojo GF4Ti4200 zamenjal s 6600tko, bi se na tem področju kaj bistveno spremenilo ali ne ?
Sedaj mislim da laufam zadevo na 800x600 in "high details"
On the journey of life, I chose the psycho path.

kuglvinkl ::

Vem, da je bil bug glede kockastih tekstur, ampak pri ATiju. Naloži zadnje driverje.

Sicer pa, nabavi 6600 GT in nabij AA in ANSIO.
Your focus determines your reallity

DominusSLO ::

Brane2
Dobrodošel v svet igričarskih manijakov ;))))

Če želiš simulacije probaj ta 2 demota: toca race driver 2 in xpand rally...
Res je, da ni prometa in mest, je pa zelo v redu online igranje race driver 2. Je pa nfs-u2 bolj zanimiva, ker je po mestih in imaš dosti kiča gor>:D

St@jler ::

probi Richard Burns Rally. Zadeva je full realistična. Mejhna napakca pa si že u drevesih s pokvarjenim menjalnikom recmo :))

Matek ::

Maksimum kar se tiče realnosti je Live For Speed, sicer v začetku low budget amaterska zadeva, ki pa je prilezla ZELO daleč in ima ogromno oboževalcev ter je pošten špil. Bojda zelo zasvojljivo, če hočeš realnost.

Kar se pa tiče volana bom pa poskusu kaj najt, ampak te zadeve niso ravno serijske IIRC:

EDIT: Tole zadevo sem vidu že nekaj časa nazaj in je res po pričevanju mnogih superiorna, ampak stane zajeten kup cvenka. Zaenkrat preizkusi par špilov z MOMOtom, ki je vendarle en boljših volanov, pa boš videl če te bo fejst zasvojilo in pol kupuj dalje.

EDIT2: Namesto da daš $1000 za volan lahk tut malo improviziraš in kupiš 2 volana oz še enega poleg momota in uporabiš njegova pedala za kuplungo.

EDIT3: Nekaj upgradeov >:D : klik klok
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

zlabo ::

Tudi sam bi ti priporočil life for speed, ko enkrat začneš z multiplayerjem ne moreš nehat...
Sam sem veliko na serverju LFS-Slovenija, če je ta server online.

LP, zlabo

Thanatos ::

1. edini poizkus H menjalnik bolj mainstream firm je Act Labsov H shifter ki je super kvalitete vendar ima problem to da ga vecina ne hardcore sim spilov ne podpira tako da ga npr ne bi mogel porabiti za NFS: U2, pa Toco in podobne zadeve. Obstajajo pa veliko amaterskih maloserijskih zadev ki pridejo v kitu ali pa ze sestavljene vendar ker je to jasno narejeno by-en-clovek-doma nimas nobene garantirane podpore z driverji ali reklamacije. Popolno enako je s sklopko.

2. bolj realn...e hm glede na to da si samo U2 resno spilal ki je arkada da ni večje ne vem kje ti bo zacel realizem presedat in ti spil ne bo vsec.

Od Hardcore simulacij imas trenutno na trgu predvsem 3 ki so vredne omembe, to so Live For Speed S1, dirkanje z izmisljenimi kit avti 100-300KM, 4wd, rwd, 2wd po izmisljenih progah. Grafika in zvok sta bolj boga, ni poskodb, ampak je obcutek za voznjo krasen. Potem imas se GTR pri katerih vozis NGT (400KM, 911 GT3, 360 Modena,..) in GT avtomobile (600 KM, 550 maranello, dodge viper...) ki jih vidis v lemansu, ter ce te zanima rally imas tukaj richard burns rally ki je najboljsa simualcija na svojem podrocju, vozis pa WRC specialke.

Od malce lazji zadev imas na trgu Toco race driver 2, Xpand Rally, pa mogoce Colin Mcrea Rally 2005 (ze bolj arkadna), pa mercedes benz wolrd racing ce te ne odvrne menu.

ah grem na kosil nadaljujem kasneje :D

3. NFS: U2 ima zelo slabo narejeno casovnomerilstvo in je vse skupaj celo slabse narejeno od NFS3. Slab oz. predober FPS in lag v online nacinu vse vpliva na potek casa v samem spilu. Postavljanja rekordov v tem spilu kot tudi v originalnem undergroundu je brezpredmetno.

evo to je to :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC Volan in avtomobilska igra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10813711 (4551) phnj90
»

NFS underground 2

Oddelek: Igre
322189 (1087) PrimozR
»

Richard Burns Rally je med nami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13310804 (5833) mzidy
»

dirkaške igre

Oddelek: Igre
273040 (2430) globoko grlo
»

Colin 4 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1408512 (5691) PrimozR

Več podobnih tem