Forum » Navijanje » EpoX 9NDA3j in CH-5 = nekompatibilnost?
EpoX 9NDA3j in CH-5 = nekompatibilnost?
tiborrr ::
Pozdravljeni,
ravno danes sem sestavil nov sistem (jesss!) in sicer tak:
AMD A64 3000+ 0.09u CBBID 9x280MHz, 1.525V, HTT=3x
EpoX EP-9NDA3j nForce3 Ultra
1x512MB TwinMOS/Winbond CH-5 (eno palcko sem prodal, ker je kazala errorje), RAM:FSB = 1:2 = 140MHz, 2.8V, 1T mode, 2-2-2-6
Powercolor R9800SE @ 8 pipic
Mam pa en problem, nikakor ne morem nastaviti razmerja 2:3 oziroma 3:2 (kakor gledas), tako da bi ram delal na 186-187MHz, slisi se samo piskanje plate, ceprav so mi ti RAMi drugace delali v prejsnji DFIjki pri podobni voltazi tja do 210-215MHz. RAM mi dela tocno do 173MHz pri nacinu 3:2, torej nekje do 260MHz FSBja. Je morda problem v nekompatibilnosti RAMa z plato? BIOS je najnovejsi (15.02.2005). Naj poskusim se druge RAM slote?
Pozna kdo kaksne unofficial BIOSe za te plate? Ker kakor vidim na xtremesystems.org, so te 9NDA3 serija fenomenalne navijalke (v kombinaciji z TCCDji so dosegli 670DDRja).
ravno danes sem sestavil nov sistem (jesss!) in sicer tak:
AMD A64 3000+ 0.09u CBBID 9x280MHz, 1.525V, HTT=3x
EpoX EP-9NDA3j nForce3 Ultra
1x512MB TwinMOS/Winbond CH-5 (eno palcko sem prodal, ker je kazala errorje), RAM:FSB = 1:2 = 140MHz, 2.8V, 1T mode, 2-2-2-6
Powercolor R9800SE @ 8 pipic
Mam pa en problem, nikakor ne morem nastaviti razmerja 2:3 oziroma 3:2 (kakor gledas), tako da bi ram delal na 186-187MHz, slisi se samo piskanje plate, ceprav so mi ti RAMi drugace delali v prejsnji DFIjki pri podobni voltazi tja do 210-215MHz. RAM mi dela tocno do 173MHz pri nacinu 3:2, torej nekje do 260MHz FSBja. Je morda problem v nekompatibilnosti RAMa z plato? BIOS je najnovejsi (15.02.2005). Naj poskusim se druge RAM slote?
Pozna kdo kaksne unofficial BIOSe za te plate? Ker kakor vidim na xtremesystems.org, so te 9NDA3 serija fenomenalne navijalke (v kombinaciji z TCCDji so dosegli 670DDRja).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
OZZY ::
To naj bisicer veljalo za 3+ varjanto ampak je 3j skor enaka....in enaki solahkotudi problemi....
problems with 512mb sticks latest bios seems to fix this
WARNING! do NOT use the ocz DDR booster on this board! vdimm above 2.8v will fry a mosfet and kill the board!
coldboot issues, random crashes and freezes from usb hardware (mouse keyboard printer etc)
cant run command rate 1t in slots 1&2 latest bios seems to fix this
vdimm is stuck at 2.7v and wont rise seems to work fine for some people
cpu temperature not reading correctly seems to work fine for some people
vcore ovp at 1.9v
Drugač pa..Kako si z njo zadovoljen...navijanje , stabilnost itd..razen tega tvojga problema. SAm razmišljam kero nabavt pa tud to gleam...
problems with 512mb sticks latest bios seems to fix this
WARNING! do NOT use the ocz DDR booster on this board! vdimm above 2.8v will fry a mosfet and kill the board!
coldboot issues, random crashes and freezes from usb hardware (mouse keyboard printer etc)
cant run command rate 1t in slots 1&2 latest bios seems to fix this
vdimm is stuck at 2.7v and wont rise seems to work fine for some people
cpu temperature not reading correctly seems to work fine for some people
vcore ovp at 1.9v
Drugač pa..Kako si z njo zadovoljen...navijanje , stabilnost itd..razen tega tvojga problema. SAm razmišljam kero nabavt pa tud to gleam...
Go with the flow.
Pa še to...
TIPS
TIP: you have to disable cool n quiet when ocing
TIP: disable fast writes
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: SATA ports 3&4 are not locked, use slots 1&2 (closest to the agp slot)
TIP: if you cant get command rate 1t to run try memory slots 3&4
TIPS
TIP: you have to disable cool n quiet when ocing
TIP: disable fast writes
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: SATA ports 3&4 are not locked, use slots 1&2 (closest to the agp slot)
TIP: if you cant get command rate 1t to run try memory slots 3&4
Go with the flow.
Uh..tretji post zapvrstjo..
A mi lahko poveš kero revizijo plate maš..2.1 ali starejšo...
A mi lahko poveš kero revizijo plate maš..2.1 ali starejšo...
Go with the flow.
Ma ti CH-5 niso ravno za nForce3. Zdaj imam sposojene Apacer PC4000 TCCD od kolega, ki ima nForce2, takda boma verjetno menjala (itak mu ne gre plata cez 215, pa tipo ni ravno frizer, da bi rabo tak ram). Delajo 280 3-3-3-8 2T, bom se jih zdaj spravil testirat.
Tole platko lahko le priporocam. Za 25k pri Mlacomu, ni boljse za ta denar!
Tole platko lahko le priporocam. Za 25k pri Mlacomu, ni boljse za ta denar!
Evo, pravkar odkupil Apacerje TCCD...Trenutno jih sofiram 272MHz 2T 2.5-3-3-7 2.8V. Lastniki teh ramov, povejte, do koliko vam kaj grejo (single S754 ter dual S939).
Eru ::
Dej tiborr mal o plati povej, kje maš ram, ker bios, settingi le tega... K jest sem glih isto kupu =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eru ()
Men ta plata undervolta cpu voltažo.. Naštimano ma na 1.35V...in moeš doatno dvignit. Potem pa so senzor reading zlo slabi...Recimo dam na 1.45V in v winskih kaže 1.408-1.44 ..Se mi zdi, ado seaj nisem vidu takih padcev napetosti na nobeni palti. Lahko je samo senzor problem al pa kalibracija v kurcu!!
Go with the flow.
Imam najnovejsi EpoXov bios, uporabil sem kar tisti live update proggy. Trenutne nastavitve:
278x9 = 2.5GHz, 1.55V
512MB Apacer PC4000, 3-3-3-8, 2T, single channel
Vchipset = 1.75V
278x9 = 2.5GHz, 1.55V
512MB Apacer PC4000, 3-3-3-8, 2T, single channel
Vchipset = 1.75V
PrimozR ::
Mal pozn, sam še zmer, kakšna je plata? Kkšne slabe strani zarad katerih ne bi priporočal nakupa itd.?
plata je za ta denar po mojem trenutno best buy..dokler ne pride dfi z agpjem za cc30k...
Edina zamera je vdimm voltaža, ki gr esamo do 2.8v..
Edina zamera je vdimm voltaža, ki gr esamo do 2.8v..
Go with the flow.
PrimozR ::
Mnja sej lih to se odločam, al tale zdej al počakam na DFI. sam zaenkrat slabo kaže da ni NF3 pršla h nm.
drugač če bi se dost folka odločil bi se lahko tud plata naročila iz nemčije kjer je cena 110 evrov...Pa če je kakih 5 interesentov je ptt na vasakega manj okol 10 evrov ali manj...
Zdej pa samo še dobit fok ki bi naročil!!!
Zdej pa samo še dobit fok ki bi naročil!!!
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 11187 (7096) | GaS |
» | A64 3000+ acting upOddelek: Strojna oprema | 1774 (1115) | PrimozR |
» | DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 36234 (20652) | Tilen |
» | TCCD pri nas (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9797 (6412) | OZZY |
» | Ne gre naviti A64 3000+ ? Pomoc ! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5481 (4295) | Cranchi |