Forum » Strojna oprema » USB Hub
USB Hub
Tutankhamun ::
Imam en starejši MB, ki ima samo dva USB 1.1 priključka. Na enem je miška, na drugem pa preklapljam med kamero, memStick, fotkič...
Očitno je, da rabm več USB priključkov.
Ker sem hotu met priključke v dosegu (recimo na mizi ob monitorju...), sem si omislu USB 2.0 hub s štirimi priključki. Ker pa nebi bila hitrost huba izkoriščena sem si omislu še pci kartico USB 2.0. In zdej par vprašanj(problemov):
1. Zdej sem USB tipkovnico(prej je bila preko adapterja priklopljena na PS2) priklopil na USB 1.1, ki je že na MB. V biosu vse dela, ko pa pride do izbire OS-a pa zašteka, uglavnem v Winse se ne morem logirat, nc ne reagira. Mogoče bi mogu driverje na nov naložit sam kako?
2. Ko je računalnik ugasnjen na USB Hub-u pa imam priklopljeno napajanje(hub ima možnost zunanjega napajanja), na DVD enoti in DVD-RW enoti gorijo lučke. Očitno pride napetost iz USB hub-a v računalnik. A je to lahko slabo, zakaj je to tako? In še to. Takrat računalnika ne morem prižgat . Če iyklopim napajanje iz Huba, dela normaln.
No tok za zdej.
Očitno je, da rabm več USB priključkov.
Ker sem hotu met priključke v dosegu (recimo na mizi ob monitorju...), sem si omislu USB 2.0 hub s štirimi priključki. Ker pa nebi bila hitrost huba izkoriščena sem si omislu še pci kartico USB 2.0. In zdej par vprašanj(problemov):
1. Zdej sem USB tipkovnico(prej je bila preko adapterja priklopljena na PS2) priklopil na USB 1.1, ki je že na MB. V biosu vse dela, ko pa pride do izbire OS-a pa zašteka, uglavnem v Winse se ne morem logirat, nc ne reagira. Mogoče bi mogu driverje na nov naložit sam kako?
2. Ko je računalnik ugasnjen na USB Hub-u pa imam priklopljeno napajanje(hub ima možnost zunanjega napajanja), na DVD enoti in DVD-RW enoti gorijo lučke. Očitno pride napetost iz USB hub-a v računalnik. A je to lahko slabo, zakaj je to tako? In še to. Takrat računalnika ne morem prižgat . Če iyklopim napajanje iz Huba, dela normaln.
No tok za zdej.
Uranij ::
1.)V biosu si moras enablat podporo za USB tipkovnico.
2.)Hm....nisem se imel takega problema, pomoje bi moral izklopit se usb hup iz el. napajanja.
2.)Hm....nisem se imel takega problema, pomoje bi moral izklopit se usb hup iz el. napajanja.
Tutankhamun ::
1. Nobene opcije ni za Enable Usb tipkovnice. Drugač v biosu lahko uporabljam tipkovnico brez problemov, samo ko pa pride do izbire OS pa tipkovnica zmrzne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3146 (1616) | RutS |
» | Na računalniku ne dela USB ključ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1469 (1239) | M@73Y |
» | Matična plošča in usb 2.0?Oddelek: Strojna oprema | 2412 (1878) | itsmeanthony |
» | USB1.1 : USB2Oddelek: Strojna oprema | 1729 (1511) | `ripper` |
» | USB naprave 15 m stran je mozno?Oddelek: Omrežja in internet | 2378 (2141) | TribesMan |