Forum » Programiranje » Kolk programskih jezikov?
Kolk programskih jezikov?
cahahopie ::
No.. sem bolj laik v programiranju in od programiranja bolj začetniško znam PHP in C++ kodo. No pa HTML, če lahko to štejemo med programiranje.
Rad bi vprašu kolk programskih jezikov poznate (mislim ne, da znate) takole na hitro strest iz glave.
Zakaj to sprašujem? Zato, ker vsak dan, ko surfam srečujem vsega boga nekakšnih čudni in še bolj marsovskih imen (JSP?,Kyrlx..bla bla, C# ???????, vem kaj je C in C++ ... toda kaj pa je C# ?!?!)
Hvala!
Rad bi vprašu kolk programskih jezikov poznate (mislim ne, da znate) takole na hitro strest iz glave.
Zakaj to sprašujem? Zato, ker vsak dan, ko surfam srečujem vsega boga nekakšnih čudni in še bolj marsovskih imen (JSP?,Kyrlx..bla bla, C# ???????, vem kaj je C in C++ ... toda kaj pa je C# ?!?!)
Hvala!
andrej ::
C# je Microsotov programski jezik in je nekaksen odgovor na Javo. Vseboval bi naj vse prednosti C-ja in Jave, vendar z enostavnim programiranjem Visual Basica. To je bolj marketinsko...
Drugace pa zadeva drzi - vsebuje lete stvari iz C, Jave in VB-ja... Zaenkrat pa je na voljo samo na MS platformi.
Tukaj pa je treba poudarit, da je C# bil predlozen organizaciji ECMA za standardizacijo. Torej bo c# standard, in ne nek propriatary jezik, kar Java je...
Drugace pa zadeva drzi - vsebuje lete stvari iz C, Jave in VB-ja... Zaenkrat pa je na voljo samo na MS platformi.
Tukaj pa je treba poudarit, da je C# bil predlozen organizaciji ECMA za standardizacijo. Torej bo c# standard, in ne nek propriatary jezik, kar Java je...
PaJo ::
SmallTalk je ze stara zadeva, uporabljajo pa ga se kaksne velike firme, tudi pri nas bi se se kaj naslo
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
[kren] ::
C/C++
Java
Delphi
PHP
HTML
ASP
Visual Basic
C#
J/J++
Assembler
QBasic
tele se trenutno spomnem, jih je pa se veliko...
najraje imam C++ (seveda za OpenGL:)DirectX:))
Java
Delphi
PHP
HTML
ASP
Visual Basic
C#
J/J++
Assembler
QBasic
tele se trenutno spomnem, jih je pa se veliko...
najraje imam C++ (seveda za OpenGL:)DirectX:))
ciki57 ::
Delphi, Visual Basic in J++ niso programski jeziki ampak razvojna okolja. V Delphiju je programski jezik Object Pasal, v Visual Basicu ... hm.. basic, v J++ (ki je crknu) pa Java. J ne obstaja.
andrej ::
ASP tudi ni programski jezik, enako pa velja tudi za HTML. HTML je samo opisni jezik -> nix programiranja.
ASP je samo tehnologija, ki uporablja druge programske jezike, basic, JScript, etc...
ASP je samo tehnologija, ki uporablja druge programske jezike, basic, JScript, etc...
plizzzzzz ::
Cis se rece unmu z ugrajco.. al metlo al kaj pravjo ze n mobitelu aja lojtro, haha (kj moj ata lojtro gor prnesu d b jo prtisnu, k mu j una u mobitelovmu predalu tko rekla)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | začetki programiranjaOddelek: Programiranje | 7165 (5240) | Mavrik |
» | Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 17439 (13884) | blackbfm |
» | Nova anketa - Znate programirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8808 (6372) | Roadkill |
» | Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 12570 (10241) | 64202 |
» | Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5647 (4787) | alesrosina |