» »

LCD ali 19' ?

LCD ali 19' ?

evoice ::

nabavim lcd za 140k sit al 19ko od nokie za 140k sit ?

Dami ::

Jst bi meu rajš LCD-ja, kr je lažji in manjši od navadnega monitorja in bi biu pravšnji zame, kr grem včasih kam z mašino pa sn se že naveliču mojga 17" sonya zmer s sabo vlačit.
Tak ti povem. Če ga boš meu skoz doma na mizi, pol ziher kup nokio.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tha_man ::

evoice, ravno to se tudi jaz sprašujem. Če računala ne uporabljaš toliko za igre ali gledanje filmov, ne rabiš ločljivosti večjih kot 1024x786 se po mojem splača nabaviti LCD-ja. Ima pač bistveno boljšo sliko, poleg tega pa ne seva. Igre boš še vedno lahko igral na TV (če seveda imaš TV-out), le s kakimi pustolovščinami zna biti problem. Moraš pa pri nakupu LCD-ja biti pozoren na par stvari, predvsem na kotno vidljivost, enakomernost slike, in da ni kakšen piksel pokvarjen. Ker LCD ki ima pokvarjenih do 5 pikslov se še vedno šteje kot ustrezen za prodajo.

Je pa nekaj, ko se boš enkrat navadu na LCD, ne boš hotel več nazaj na CRT. Zatorej se raje ne navajaj, če si strasten igričar.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

lukaf101 ::

Poglej si ta hud ultra slim flat lcd monitor od sonija.
Men ga res ubija, stane pa 200 000 če ga kupš prek neta.

Evo še link:

Huda scena ane!!!
8-O

lukaf101 ::

Link!

Pozabu sm dt link!

Hrček ::

lej...odvisno za kaj uporabljaš monitor in koliko časa preždiš pred njim...


torej..če boš uporabljal ... za delo z grafiko, risanjem ali obdelavi dokumentov...potem bi ti predlagu 19 colca....

če pa boš špilou špile pa...da ti je važna čistost..al pa če doug prežviš pred kompjutrm ...pol pa le LCD jca... ker nima sevanja.....go for it
8-O
!!! Minimal Rox !!!

tha_man ::

Hrček, za špile LCD ni preveč primeren, ker ne zmore dovolj hitro osveževati ekrana. No, za kake strategije in pustolovščine je kul, dirkal pa z njim verjetno ne boš. Za obdelavo slik je LCD zakon, razen mogoče za kakšen CAD, kjer je veliko ravnih diagonalnih črt. LCD ima namreč tako ostro sliko, da se nekaterim diagonalne črte zdijo preveč nazobčane (mislm :D). Če pa veliko časa preždiš pred ekranom pa definitivno priporočam LCD.

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Hrček ::

tha_man....ja..drži...vendar ...so se pojvili LCD-ji višjega cenovnega ranga ki omogočajo osveževanje do in okoli 200MHz...tako da bodo primerni tudi za hitro spreminajajoče se slikce na ekranu...


!!! Minimal Rox !!!

srale ::

ma fantje kaj res še niste slišali za tžave s sneženjem??saj veste spreminjanje in digitalnega v analogni in nazaj v digitalni signal na grafični..po moje nebi bilo preveč neumno preverit kako se da to popravit pri tvoji grafični kartici...
pa brez zamere..pač en tip je kupu lcd in zgubu živce zaradi zares slabe slike..pač snegec je padu..

Hrček ::

čak mal..joško.....am..če maš keš za LCD maš keš tut za grafičko k ma digitaln izhod...torej...kristalno čista slikca...


mal se pozanimi...pa se vse kolegu verjet :) >:D
!!! Minimal Rox !!!

tha_man ::

Hrček, tako je, sm šit je ko je monitorjev z DVI-jem bolj malo. Od 15" mi je še najbolj zanimiv Philips 150P2, ki za manj kot 200k SIT z davkom ponuja DVI pa še obračanje ekrana pokonci. Mislim da je ta dobil zlati monitor v testu v Monitorju.

srale, sneženje se ne popravlja na grafični ampak na monitorju samem. Seveda pa je količina njega odvisna tud od grafične.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

ilanium ::

Glede dela z grafiko bi bila osebno pri LowBudget LCDjih precej previden. Taki LCD zasloni ne nudijo niti približno toliko opcij za kalibriranje slike kot CRT zasloni. Tako ima naprimer prijatelj, ki designa spletne strani, velike probleme pri barvah, saj so na njegovem monitorju precej drugačne pri isti RGB vrednosti (#FF0033...) kot na zaslonih 99% končnih uporabnikov, ki jih imajo CRT. Zdi se mi, da so LCDji, predvsem LowBudger, bolj namenjeni poziranju kot čemu drugemo.No, dober je recimo tudi za programerje, ki bulijo v kišto 18 ur na dan, a za delo z grafiko, ne hvala.

tha_man ::

ilanium, pa ima tisti tvoj prijatelj priključeno preko analognega ali DVI vtiča? Jaz sem bral test enaga Sonyjevega 16" LCD-ja, pa ima baje pri analogni priključitvi čudne barve, pa tud prelivi niso taki kot morajo biti. Pri DVi-ju teh problemov baje ni (ima oba priključka).

Sicer pa, jaz sem itaq programer, tako da... :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Hrček ::

no pobje...sam en komentar...zlat ali ne....od Philipsa ne maram NIČ !


ker je to najbl usrana ferma kar se je da dobit na trgu poznanih imen...tko da ...ne ne:))
!!! Minimal Rox !!!

yjj ::

Vzemi lcd

Dami ::

Hrček: vsi Philipsovi monitorji serije Briliance (crt in lcd) so v reviji Monitor dobili priznanje. Mal je res čudn da je Philips prekosil vse druge, sam res dvomim da bi Monitor dau lažne ocene.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tha_man ::

Dami, tud meni se to čudno zdi. Ampak dejstvo je da v rangu pod 200k SIT tisti Philipsov LCD ponuja največ opcij. O sliki pa ne morem sodit, ker ga še nisem videl.

Je pa še neki čudno pr tistem testu. V opisu Philips LCD so napisali da je kotna vidljivost samo povprečna, in da se barve kar spremenijo. V tabeli pa so ji dali oceno 9, prav tako pa so jo pohvalili v oddelku kjer je dobil zlati monitor. Možnih je več stvari. Al je blo več opisovalcev, pa je vsak po svoje napisal, al se je opisovalec zatipkal oz. zmotil, al pa je v zadnjem trenutku prišlo kaj "vmes" (modra kuverta :\ Jaz itaq nikomur ne verjamem, test je le zato da malo vem kaj se sploh dobi in kje, pa da izločim tiste ki so res bedni (temu recimo zaupam 8-))

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Hrček ::

no vsekakor..lej...kaj kmalu pridejo itak LEP ekrani...kar pa bo seveda pocenilo LCD monitorje in cena LEP-ov bo itak ne vem kok nižja...



torej....kot si sam vidu kupi 19" i basta ! :)



enjoy the wide view 8-)
!!! Minimal Rox !!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655225 (4118) boštjan
»

kater Monitor LCD 17" do 140 jurjev

Oddelek: Kaj kupiti
101354 (1251) Caligula
»

LitePanel 170 - LCD? ima kdo?

Oddelek: Kaj kupiti
231632 (1251) freakolowsky
»

Dejstva o LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
503912 (3124) matter
»

LCD monitorji

Oddelek: Zvok in slika
161289 (1066) tha_man

Več podobnih tem