Forum » Programska oprema » Linux
Linux
Linux-man ::
a mi zna kdo povedat kam se naložijo paketki (.rpm) ko jih naložim k me nč ne praša kam bi rt da naloži pa tut nč ne napiše kam je razpakeru. pa tut nobenih bližnic ne nardi nikjer.
pa še kako se imenuje kaksen prgram za delanje partcij za linux (kot je particion magic za windowse)
pa še kako se imenuje kaksen prgram za delanje partcij za linux (kot je particion magic za windowse)
Help me & I`ll help u!!!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
SasoS ::
Linux ima drugačno strukturo sistema kot windows. Programe ne daje v vsak direktorij posebej ampak da datoteke za poganjat skupaj (recimo v /usr/bin), knjižnice skupaj (/lib, /usr/lib) itd...Prav tako (žal še) ni standarda za delanje bližnjic, tako da odvisno od sistema dobiš bližnico...ali pa ne. Najbolje je da nek rpm odpreš (recimo midnight commander - mc - ti bo rpm odprl kot direktorij (tako kot total commander odpira zipe v winsih) in lahko pogledaš kateri fajli so šli kam).
moj_nick ::
Če po uspešni instalaciji programa v konzolo napišeš: imeprograma, bi ti ga moral zagnati.
Za particije obstaja qtparted
Za particije obstaja qtparted
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97397 (25054) | Skrat |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5487 (4579) | kriko1 |
» | unmergal sem gccOddelek: Operacijski sistemi | 1893 (1639) | borchi |
» | Pomoc pri linuxuOddelek: Programska oprema | 1195 (1035) | Blazs |
» | Linux+DivxOddelek: Programska oprema | 1038 (913) | Viper Neo |