Forum » Omrežja in internet » Forwardiranje portov na Callistotu
Forwardiranje portov na Callistotu
croco ::
Jaz sem nastavil Callistota 821 kot router, ki je vezan na hub in nato naprej na 2 računalnika. Ne znam mu pa odpret portov zato kej čim oprem eMule ipd. mi crkne use skupi pa low id mi da ki ga prej nisem nikoli imel.
harvey ::
Ne bi dal mal search po forumu in se odpravil sem ADSL Callisto821 router. in tam na 4 strani ugledal precej natančen opis postopka.
1. nimaš razjasnjenih osnov. Crkovanje nima veze z lowID in odprtimi porti ampak s številom hkratnih povezav, ki jih naredijo p2p programi in jih tale Callisto ni prav sposoben premleti in zato zmrzne. Zato omeji število hkratnih povezav v programu. Poleg tega je stabilnost tega modema/routerja v tesni korelaciji s pregrevanjem.
2. Kot router se krasno obnese samo za net. Za kake p2p zadeve pa je več težav kot koristi. Zato ti svetujem da daš callista na default nastavitve in ker imaš hub ter laufaš samo dva računala si lepo narediš dve hkratni PPPoE povezavi (če imaš dinamični IP seveda) in zadeva je urejena ter miren spanec.
1. nimaš razjasnjenih osnov. Crkovanje nima veze z lowID in odprtimi porti ampak s številom hkratnih povezav, ki jih naredijo p2p programi in jih tale Callisto ni prav sposoben premleti in zato zmrzne. Zato omeji število hkratnih povezav v programu. Poleg tega je stabilnost tega modema/routerja v tesni korelaciji s pregrevanjem.
2. Kot router se krasno obnese samo za net. Za kake p2p zadeve pa je več težav kot koristi. Zato ti svetujem da daš callista na default nastavitve in ker imaš hub ter laufaš samo dva računala si lepo narediš dve hkratni PPPoE povezavi (če imaš dinamični IP seveda) in zadeva je urejena ter miren spanec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS WL-500g Deluxe ali Linksys WRT54GLOddelek: Kaj kupiti | 2159 (1882) | pujsek_ |
» | Coyote Linux router problemOddelek: Omrežja in internet | 1605 (1342) | janezl |
» | Router switch in hubOddelek: Programska oprema | 945 (823) | mmmato |
» | Mula se na enem pcju muli, na drugem ne?Oddelek: Omrežja in internet | 1109 (978) | Bakunin |
» | Router, ADSL in EmuleOddelek: Omrežja in internet | 1129 (982) | Matri[X] |