Forum » Operacijski sistemi » network sharing na Windows XP
network sharing na Windows XP
marvin42 ::
Zanima me, če je mogoče nastavljati pravice folderjem, ki so sharani na mreži. Ko sem malo brskal po nastavitvah, sem naletel samo na možnost, da VSI userji vidijo VSE in drugo, da VSI userji lahko tudi spreminjajo VSE. Jaz bi pa rad, da bi npr User1 z računalnika1 imel dostop do nekega folderja na računalniku Userja2, User3 z računalnika3 pa ne. V Advanced opcijah so te možnosti, ampak le če uporabljaš računalnike pod isto domeno, jaz bi pa rad to naredil v istem workgroupu. Je to izvedljivo? Na kakršenkoli način.
edit: jezi me to, da sem včasih lahko to zadevo brez problema naredil z mrežo računalnikov na katerih je bil nameščen windows2000. Samo na vsakem računalniku si nastavil userje. In potem je Janez videl shared folderje od Mojce, Franci pa ne. Zakaj to ne gre več v winxp? Sem mar slep? :|
edit: jezi me to, da sem včasih lahko to zadevo brez problema naredil z mrežo računalnikov na katerih je bil nameščen windows2000. Samo na vsakem računalniku si nastavil userje. In potem je Janez videl shared folderje od Mojce, Franci pa ne. Zakaj to ne gre več v winxp? Sem mar slep? :|
Mostly Harmless
- spremenilo: marvin42 ()
Ziga Dolhar ::
Lahko.
Izklopi "simple file sharing". (Precej obvdelana tema na forumu ... search ...)
Izklopi "simple file sharing". (Precej obvdelana tema na forumu ... search ...)
https://dolhar.si/
marvin42 ::
Simple file sharing izklopim vsakič takoj ko instaliram winse. Pomagalo pa ni :|
Mostly Harmless
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2345 (2216) | Mitja.GTI |
» | File sharing v XPOddelek: Programska oprema | 2171 (1855) | krho |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1699 (1359) | jlpktnst |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1824 (1557) | aliado |
» | WinXP sharing permissions problem !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 975 (896) | MCSE |