» »

Skurjen procesor?

Skurjen procesor?

`SanDMaN` ::

Pred dnevi sem privlekel domov plato MS-6340 z procesorjem Duron 650, ki je imela napihnjene (skoraj) vse kondenzatorje. Ko sem jih zamenjal in vse skupaj zalaufal je sprva zgledalo, da je vse OK, zato sem veselo šel nalagat winzije. Po 10 minutah inštalacije pa so se začele na zaslonu pojavljati pisane kockice različnih barv in kišta je friznila.;((
Od takrat naprej se prižge le še ventilator na procesorju, zaslon ostane črn (probal z integrirano grafo, s PCI ter s AGP!)
Je pa čudno, da matična ne zacvili nobene BIOS error kode tudi, če spulim rame. Ko sem imel nazadnje opravka s skurjenim procesorjem, je brez rama cvilil normalni signal, da manjkajo rami.
Zanima me torej, če ima kdo kaj idej, kaj bi lahko bil problem!
Btw. če zbrišem CMOS ne pomaga nič :|
Rodili smo se utrujeni in živimo, da počivamo!

MKrmec ::

Kako lahko se sprasujes kva je narobe haha. A si pogledu kondiče če si dal sploh taprava not nazaj haha

Pomoje je plata crknla.

Čuješ...stestirani so čisto vsi kondenzatorji, ki so na plati(razen seveda tistih 500 miniaturnih glist), vsi pokvarjeni so zamenjani z istimi oz. identičnimi, tako da problem sigurno ni v mojem površnem zamenjevanju, ker pač ni bilo površno! Če je plata crknila je blo še nekaj drugega zanič, kaj pa glih ne nameravam ugotavljat, ker ni vredno, razen če ima kdo kako pametno idejo, kaj bi še lahko blo!
MKrmec, če se pa ti kdaj zmotiš in daš drugačne kondenzatorje nazaj na plato ne misli, da se to vsem dogaja!:D

MKrmec ::

Jao mas ti domisljijo haha

Ne nism se nikol probavu sam uprasu sm ce si 100% da si dal taprave gor nazaj.

mrTwelveTrees ::

jao... jaz sploh nebi šel popravljat borda, ampak bi vzel novega / rablenga... bordi so od 4k / 5k naprej

Saj če bi moral kupovat kondenzatorje je niti nebi poskušal popravljat :D
Ali pa bi jo, ker sem pač obseden s tem sranjem...se zgodi.

Scorpia ::

Kolikor vem so bolj uF številke pomembne da so iste od prešnjih kot voltaža. odvisno na katerem koncu je. Imel sem eno plato, kjer procesor ni delal zaradi kondenzatorjev(vsaj mislim da ne, ker so bili tik ob procesorju). Sem jih zamenjal, sam da so uF stevilke bile iste, prešnji kondenzatorji so mel 10V ta novi 6,7. Plata pa dela brez težav.

Ja, saj voltaža je tak en drek pomembna...no, če je manj prej spet crknejo, če je pa preveč pa pač crkne kaki čip namesto njih:D
No, samo v mojen primeru je očitno šlo še nekaj drugega....pa plata + mogoče še kaj bo zdaj tudi šibalo v kontejner kmalu :|

Pyr0Beast ::

Je napajanje v redu? Možno je da napajlnik pali plato, ali jo pa drži v resetu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7214977 (11818) Telbanc
»

Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9712960 (9730) Pyr0Beast
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608740 (7399) Pyr0Beast
»

Se bliža konec življ. dobe motherboarda?

Oddelek: Strojna oprema
141282 (988) jest10
»

8RDA+ kondenzator fuč?

Oddelek: Strojna oprema
321963 (1620) ferdo

Več podobnih tem