» »

ASUS P5P800 - pregrevanje proca

ASUS P5P800 - pregrevanje proca

Tantadruj ::

Procesor se pregreva.

Plata ASUS P5P800, Intel 3,0 HT. Hladilnik thermaltake tower + ventilator.

Pri full loadu konstantno nabija cez 72 stopinj, kar je nastavljeno kot zgornja meja. Plata ima funkcijo "Q-fan", ki naj bi ventilatorju spreminjala hitrost delovanja glede na temperaturo proca. Joke pa je v tem, da ce je Q-fan disable ali pa enable se ventilator vrti priblizno isto hitro, +- 50 obratov. Zakaj v spici pregrevanja ne gre na recimo 3000-4000 obratov? Sicer se vrti v glavnem na okoli 2.300.

Pri idlu je temperatura cca 45 stopinj, pri full loadu do 74, vendar vsakic samo za nekaj sekund, pa spet pade na 70 in podobno. Potem prebija vsako minuto za nekaj sekund recimo. Meja je po defaultu nastavljena na 72. Checkiram z ASUS PC Probe softwarom. Do koliko sploh lahko gre ta proc? Sicer se ne sesuva in ne steka, moti me le, ker vse piska ko gre nad 72. Saj vem, da lahko ugasnem checking, pa ne bo piskalo, samo nekako se mi zdi da to ni to :))))

Kaj narediti?

Tantadruj

SebaR ::

imam isti proc in plato p4p800SE pa mi temperatura ne gre čez 52°C,obrati pa 2500, ko pa sm ga navijal do 3600 mi je kazalec skočil na 65°C, ventilator pa deloval na polno med 4800 in 5500 obrati (kmalu vodno,hvala bogu!);
*imaš mogoče kakšen dodaten ventilator v kištici?
*imaš kištico v zaprtem prostoru, probaj kako se bo segreval če imaš odprto kišto
*najverjetneje pa je, da je kriv stik z hladilnikom...
*z visokimi temperaturami se boš moral pač sprijazniti, ker je to prescott :8)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Saj po mojem je problem samo v tem, da se ventilator ne zavrti nad 2.400, ceprav bi se kao moral po vklopu q-fan funkcije. Tko pa se vrti prakticno skoz isto. Ce bi vent v spici potegnil na 5000, bi to bilo verjetno cisto okay.

V BIOSU sta pod q-fan dve opciji (za 3pinske hladilnike in 4pinske). Moj je se mi zdi 3 pinski, ampak za stos sem poizkusil obe nastavitvi. Vedno isto. A je mozno, da ma kaksne veze BIOS s tem, ki je nekaksen "American Megatrends" ????

Tud pri nastavitvah temperature v BIOSU, kjer naj bi ventilator zacel migat, se nic ne spremeni. On fura svojih 2300 obratov in to je to :)

Thnx,

Tantadruj

SebaR ::

očtno so to obrati, ki jih ventilator največ zmore
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

pitagora ::

v asus pc probe si nastavi v settings treshold ventica..
na 2407.
pa voltago si tudi pojacaj na venticu..
imam iste komponente
in temp je 43 min in max 57(sicer pa nabavi si rame da prevzamejo del odgovornosti.
vsaj ene 1Grama naj bi bilo...)
ko zaprem kisto mi ventic nabije na 3400 in temp drzi nekje med 47 in 59.
sedaj imam kisto odprto. zaradi cirkulacije zraka
studiram pa da bi sel na vodno..
no to je le pomislek
ajde
lp pitagora

Cemu sluzi treshold? Ker po defaultu je nastavljen na minimum, to je 600.
In kje ze povecam voltazo za ventilator?

tule je slikca pa si nastavi takole!!
ce bos imel tezave me kontaktiraj.

nova slika :D

ali si si sam montiral plato ter procesor?
ajde
caw
lp pitagora

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pitagora ()

Masina je bila kupljena v kompletu. Ker se je Intlov procesor nenormalno drl smo zadevo zamenjali z Thermaltakeovim towrom in ventilatorjem na njem. Vse skupaj so naredili na servisu.

Boki_ ::

@pitagora Dej slikco v .jpg
I'm back

burkiburke ::

če so zadevo malomarno vgradili je velika možnost da zaradi tega imaš visoke temperature. Lahko še nekaj sam probaš pol pa jim nesi nazaj in naj zadevo spucajo, dajo gor Artic Silver 5 pa bo.

Pitagora ne se hecat.

Po tvojih nastavitvah ASUS civka ze, ko zazenem internet explorer. No, ni cisto tako, dalec pa nismo od tega :)

Bo treba gajbco ocitno peljat nazaj. Damn.

@tantadruj:
zakaj si menjal ventilator ce je bil originale zraven...pa saj ja menda ni bil tako glasen
in drugo mislim da nimas dobrega kontakta termo prevodna pasta in procesor.. hosem reci prevec je napacano na procu...
to lahko sam uredis kupi pasto ki je omenjena v tej temi in nanesi na novo,
obstaja celo stran kjer kaze kako nanesti.. in montirati...
samo sem izgubil link...
no toliko
pa veliko uspeha..
ajde
caw
lp pitagora

Original intlov ventilator je delal tako, da se je cela soba tresla. Ce si priblizno hotel imeti mir, si moral met nogo na masini :) Zadeva ni ropotala, zadeva je rohneeeeeeeeeeela.

Sam najraje ne bi mazal nic, ker je masina se v garanciji, pravzaprav je nova. Naj se kar oni pomatrajo.

Tantadruj

ja naj se pomatrajo, sicer pa ne vem koliko se ti jre proc ze pregrel.. ce se je kaj ali ne..
naj ga menjajo ces slabo ste zmontirali...
ce je to sploh mogoce..
aja sedaj imas termal tower?
lp pitagora

TommyBoy ::

Zmeč mlinčke ven, pa vodno not naštimej pa bo mir. Boš imel ob full loadu take temperature kot jih maš zdej v idle, ali pa še celo manj.:D :D :D

lp
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10613128 (9836) CoreySteel
»

Asus P5Q in spreminjanje hitrosti ventilatorjev

Oddelek: Strojna oprema
62320 (2240) sloxl8
»

Zalman 9700 led kontrola ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141957 (1753) KeXX
»

ASUS Q-FAN funkcija