Forum » Pomoč in nasveti » Težave z mrežo
Težave z mrežo
Enron x86 ::
Zdravo. Odkar sem na sistem namestil SP2 za WINXP imam težave z mrežo.
Čeprav sta računalnika pravilno priključena na omrežje in tudi sveti dioda, ki kaže na povezavo, pa se le-ta ne vzpostavi; WINXP:"A network cable is unplugged".
Če poiskusim z ukazom "ipconfig" mi napiše "Media disconnected"; na "net view" seznamu ni ničesar; tudi pinga v prazno...
Kaj bi lahko bil problem? Pred namestitvijo SP2 mi je vse delovalo pravilno.
Mrežna je integrirana na matični.
l.p.
Čeprav sta računalnika pravilno priključena na omrežje in tudi sveti dioda, ki kaže na povezavo, pa se le-ta ne vzpostavi; WINXP:"A network cable is unplugged".
Če poiskusim z ukazom "ipconfig" mi napiše "Media disconnected"; na "net view" seznamu ni ničesar; tudi pinga v prazno...
Kaj bi lahko bil problem? Pred namestitvijo SP2 mi je vse delovalo pravilno.
Mrežna je integrirana na matični.
l.p.
Ja jest uporabljan nForce driverje za mrežo ( verzija 4.1.6.0 ; 29.1.2004 ). A bi blo bolš če bi dal gor kakšne starejše?
p.s: A kdo ve za kakšen software ki bi testiral mrežo? Nekaj sicer imam od ene starejše mrežne kartice sam na tej ne dela ker je integrirana.
l.p.
p.s: A kdo ve za kakšen software ki bi testiral mrežo? Nekaj sicer imam od ene starejše mrežne kartice sam na tej ne dela ker je integrirana.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Enron x86 ()
Namestitev starejših gonilnikov za mrežno ni pomagala.
p.s: Če to kaj pomaga: na enem računalniku so kot že rečeno nameščeni WXPSP2, na drugem pa WINME.
l.p.
p.s: Če to kaj pomaga: na enem računalniku so kot že rečeno nameščeni WXPSP2, na drugem pa WINME.
l.p.
Ja hvala bom poskusu...
Sej nekaj sm se tut s tem že ukvarjal - najprej sploh ni svetila luč za aktivnost, potem sem na enem računalniku spremenil prenos na 100mbps, potem je luč začela goret ampak prenosa podatkov ni blo.
Sej nekaj sm se tut s tem že ukvarjal - najprej sploh ni svetila luč za aktivnost, potem sem na enem računalniku spremenil prenos na 100mbps, potem je luč začela goret ampak prenosa podatkov ni blo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik med igranjem igric šteka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7986 (6593) | klkkkkkkkkkk |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5091 (4552) | amigo_no1 |
» | Hitrost prenosa ~ Linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 2397 (2246) | toxius |
» | Integriran LAN 1000Mbps na plošči dela na 100 MbpsOddelek: Strojna oprema | 1473 (1308) | Tarzan |
» | Mreža, master browser in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1668 (1504) | lojze_car |