» »

Velikost DivX-ov

Velikost DivX-ov

Kriko ::

Že par dni probavam naredit sam kvaliteten divx. Najbolj me muči to da točno izračunam bitrate vse lepo nastavim, recimo da želim en cd velikosti 700MB, ko pa konča konverzijo (rip) je datokteka avi (divx) vedno manjša in to 624MB. Kako bi lahko naredil a bi film bil velik 700MB!!

matevzm ::

Povecaj bitrate? Bitrate je orientacijski, nekateri filmi (temni recimo) se precej bolje stisnejo. Ce hoces vecjega, pac povecaj bitrate. Ce ne gre, lahko povecas resolucijo, dodas AC3 ali kaj podobnega.

kaj mi lahko poveš če se da kako izračunat točno katera bo končna velikost.
Kateri bitrate je za najbolj kvaliteten film, in če mogoče veš kakšna bo razlika z MS codeci V1,V2,V3 ali katerim drugim MPEG4. Ripam film POKER ki je kot praviš precej temen ampak nisem preveč zadovoljen z rezultatm saj je preveč "kockic"!

DivX ::

jest loh zrihtam kake filme v divx formatu!!!

G-Lab ::

preber si pravila tole mi je sumljivo.
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

DivX ::

aha ups:D
Em sam glede divx filmov sej ni ta zadeva tko nelegalna ke špili pa programi!!!???

Ne mores tocno izracunati koncne velikosti. Ce imas DVD, lahko naredis zeljeno velikost s pomocjo FairUsa. Ta zakodira film z nekaj razlicnimi bitratei in na koncu te zmiksa v zeljeno velikost. Samo malce pocasen je. Pa zvok je potrebno narediti posebej.
Od codecov je pa zaenkrat najbolj popularen DivX. Eni sicer prisegajo na V2, ampak so v manjsini.Kockice obicajno kazejo, da imas premajhen bitrate. Odvisno od velikosti slike, a kockic obicajno ni vec (ce ne uporabljas Nanduba) pri priblizno 1200.

Sam sem naredu divx iz DVD filma POKER. Izračunalo mi je 778 bitrate ampak mi je končna velikost prišla 624MB jaz pa sem "ukazal" 700MB. Bi pa rad povečal bitrate za tolko da bo res okrog 700MB in s tem lepša slika!!
Kaj mi poveš kaj je to in glede Nandub-a!

Ce imas tezave z izracunom bitratea, ti odsvetujem zaenkrat Nandub. Tam je ogromno nastavitev, kar ni za vsakogar. Je pa res, da lahko dobis nastavitve in je lazje.
Ne vem, povecaj bitrate in poglej rezultat. Ni formule, ne obstaja. Poskusi povecati na recimo 900 ali kaj takega. In potem poglej koncno velikost. In potem popravi. Drugega ni.
Nandub lahko najdes na doom9.org, kjer imajo tudi najboljsa navodila. Samo bos moral nekaj casa brati, da se prebijes skozi vse, ce si zacetnik. Ce te veseli, pa le. Nandub bi moral tudi boljse zadeti velikost (ker gre 2x skozi in ve, kaksne scene ga cakajo in se prilagaja).

Na filmih ki jih imam doma vidim da so narejeni v različnih resolucijah. Kaj menite katera resolucija bi bila optimalna. Kaj pa codec, kateri je najboljši za konvertiranje? kaj pa codec pri gledanju, če jih instaliram več različnih katerega bo film izbral ali je kakšna varijanta da bi ga izbral sam. Rad bi namreč med predvajanjem probal različne codece da vidim z katerim mi dela najboljše, je pa verjetno odvisno z katerim je blo delano?!?

kockish ::

Hja, z bitrate calculatorji ni mogoce izracunati tocnega bitrejta, ker so filmi pac prevec razlicni in se razlicno encodirajo...
glede resolucij je pa tako, da uporabis najvisji mozen bitrejt, pol pa znizas resolucijo toliko, da kvadratki niso vec vidni... Optimalne resolucije dobite na doom9.org...

Klasicna sirina je 640 (x480, 352). Pod to ce je kriza zx velikostjo in kvaliteto slike (so tudi tai filmi). 704 je obicajno maksimum (720 minus nekaj robov).
Evo ti spisek: 704, 672, 640, 608, 576, 544, 512. Zeljeno je namrec, da je velikost deljiva s 32 ali vsaj 16. Nekatere kartice imajo probleme z overlayi ce ni deljivo s 32, codec pa dela mislim da s 16 kvadratki. Ne puscaj temnih robov, obrezi pred kodiranjem..

Cr00k ::

Ja sej ce rabte filme DivXu recte,... k on jih ma res velik...

zile ::

Kateri program uporabljaš za encodiranje?
Mogoče je 620MB velik sam video del, potem je pa treba dodat še audio :\
:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Z VirtualDub-om v Divx - kako?

Oddelek: Programska oprema
61635 (1555) waters

kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)

Oddelek: Zvok in slika
402462 (1714) nemesis
»

DVD-DIVX

Oddelek: Pomoč in nasveti
71774 (1612) matevzm
»

DivX film na 2-eh CD-jih spravit na 1 CD ???

111466 (1214) modelizer
»

S cim encodirate Divxe?

261547 (1079) zile

Več podobnih tem