» »

Monitor cvili

Monitor cvili

Urkonet ::

Pozdravljeni!
Imam 17" monitor LG Flatron F700B, star je prib. 2 meseca in zadnje čase poslušam v v monitorju cvili zelo tenek glas, ko pa ga izklopim (stand by) pa to seveda utihne. Probal sem tudi spreminjati resolucijo in frekvenco, pa se čudni zvoki niso utišali ampak je cvililo z drugo frekvenco. To se zgodi po nekaj urah obratovanja in prib. po 10-15 minutah utihne.:\

Zanima me če se je to že komu zgodiloin kako je to rešil?:D

Hvala:)
AMD 3000+ , Ati 9600pro , 160 GB , pa MIŠKA

Viro ::

men je to monitor str delu pa mi je tko pisku eno leto pa nc ni blo narobe pol sm pa ga prodal mislm da se nimas kej sikirat...:))

ql000 ::

po mojem imaš prepoceni monitor! Jaz mam LG 17", tudi za drobiž in tudi piska k norc, sam jaz sem se navadil!

tomaz321 ::

Jest mam pa sony trinitron 17" že skor 5 let, pa mi zadnji dve leti cvili ampak samo občasno in to odvisno od tega kaj odprem (ponavadi je to takrat, ko je neka svetlejša- bela podlaga npr. Word), ko pa zaprem oz. minimiziram tisto zadevo pa utihne & obratno!

Mislm da z monitorjem ni nič narobe, samo živce pa požre (ampak meni res zelo potihem piska, tako da komaj opazim)!

Urkonet ::

Mislim da sem bom moral navadit. Sej včasih sploh ne cvili, če se pa mu vtrga pa je to kr moteče.:))
Pač roba za 30 jurjev!:P
AMD 3000+ , Ati 9600pro , 160 GB , pa MIŠKA

alum ::

ja...tud jas sem mel lg Studioworks 700b, pa je cvilu ze ob nakupu, pa sem ga neso v stacuno, so zamenjali, pa je novi spet cvilo...no po enem letu sem kupo novega:)

strictom ::

js mam syncmasterja 17ko pa dela ko šwicarska urca pa je že pol leta star
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Pyr0Beast ::

Philips 109B lep in neslišen. Cvilijo pa lahko zaradi:
-Prebijanja v visokonapetostnem trafoju
-Trafo ni dobro sestavljen
-VF vezje je poceni in zanič
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

alum ::

bi reko da opcija c.):D

Pyr0Beast ::

So pri fotru v elektru kopuval ene flatrone de la sranje, najbrž iz kakih zanič serij. 5monitorjev 3x17, 1x19, 1x21 smrdi ko hudič. Traflca najbrž sploh niso pustil da se posuši, tako kot je z vsemi takimi zadevami. Monitorji piska v zgornjem frekvenčnem pasu v rangu 18-21+kHz, da se ti sfuzla. Piska tut v stand-by u ko ga izključiš neha. ;(( ;((
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

oversc0re ::

Meni cvili samo pri doloceni resoluciji in frekvenci... Zamenjaj ju pa bo morda kaj bolje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525561 (3832) Pyr0Beast
»

Visoko frekvenčni signal med delovanjem računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
171323 (1114) ERGY
»