Forum » Pomoč in nasveti » A so to lahko krivi rami?
A so to lahko krivi rami?
OmegaM ::
Teti se je racunalnik ene parkrat zrusil(sistem mislim), pa vedno sem pregledal disk pa nikoli ni naslo napake.Sem pa testiral rame z memtest 1.4+ al nekaj takega pa mi je naslo 14 erorov.In sicer na testu 3 ,testu 4 in testu5.JE lahko tu vzrok?Pa ze ene parkrat je javilo tudi tisti blue screen,ces da je nekaj narobe.
Pa se to.sistem deluje veliko,veliko pocasneje kot na mojem se starem racunalniku in ji resnicno vse steka:
Moj stari sistem:
MSI K7t-turbo
850 Athlon
512 133 Mhz
40 giga Maxtor 7200
GF 4 MX 440
teac CD-RW 16x
Sicer pa je tetin sistem takile:
ASUS P4XP-X
Intel celeron 2.2 G
256 333DDR ADATA
80 GIGA WD 2 Mb cache 7200
fx 5200 128 DDR
CD-rw(combo) LG 52x
Torej,ali so rami zreli za garancijo?
Pa se to.sistem deluje veliko,veliko pocasneje kot na mojem se starem racunalniku in ji resnicno vse steka:
Moj stari sistem:
MSI K7t-turbo
850 Athlon
512 133 Mhz
40 giga Maxtor 7200
GF 4 MX 440
teac CD-RW 16x
Sicer pa je tetin sistem takile:
ASUS P4XP-X
Intel celeron 2.2 G
256 333DDR ADATA
80 GIGA WD 2 Mb cache 7200
fx 5200 128 DDR
CD-rw(combo) LG 52x
Torej,ali so rami zreli za garancijo?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
- spremenilo: OmegaM ()
Dead_Eye ::
Lahko je več vzrokov. Možno da je RAM, lahko pa da je tudi kak konflikt z driverji... Če imaš drug modul za test poskusi.
Glede počasnosti: ni kriv slab RAM, to je pač Celeron procesor Lahko pa da je tudi disk, če ima verzijo s tekočinskimi ležaji, ker je zelo počasen.
Glede počasnosti: ni kriv slab RAM, to je pač Celeron procesor Lahko pa da je tudi disk, če ima verzijo s tekočinskimi ležaji, ker je zelo počasen.
The one and only
OmegaM ::
Sem se poskusil z drugim ramom pa sem imel obcutek da deluje lepse.
Kaj ram lahko zamenjam na garancijo ce ni "mrtev" pa mi je memtest odkril 14 erorov?
Kaj ram lahko zamenjam na garancijo ce ni "mrtev" pa mi je memtest odkril 14 erorov?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
DominusSLO ::
Preveri v biosu, če ram deluje na deklariranih nastavitvah(fsb in timingi). Če ti pri spd nastavitvah dela napake, je seveda defekten in zrel za garancijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okvara podatkov v DDR3 zaradi vpliva sosednjih celic (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 23542 (19976) | AndrejO |
» | Kako ugotoviti vzrok za zmrzovanje racunalnika?Oddelek: Operacijski sistemi | 2615 (2058) | darkolord |
» | plata zjebava z modrim zaslonom smrti !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1517 (1304) | SavoS |
» | Prosim pomoč. Je nov računalnik zrel za garancijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 846 (665) | Tilen |