Forum » Pomoč in nasveti » Prosim pomoč. Je nov računalnik zrel za garancijo?
Prosim pomoč. Je nov računalnik zrel za garancijo?
V-i-p ::
Včasih sem bil navdušen računalničar in smo navijali in sestavljali da je bilo veselo ;). Ker sedaj zaradi službe niti nimam več toliko časa, sem se pribložno mesec dni nazaj odločil in si kupil sestavljeno kofiguracijo (AMD XP 2800+, 512mb DDR rama, 120gb diska, DVD (-+)R/W pekač, Geforce FX 5700, itd... Seveda je prvo sledila namestitev winsev (win2000). Vse lepo in prav, mašina delala tako kot je treba, hitro in lepo. Potem je, ko sem našel čas, sledila namestitev prve igre in glej ga hudiča. Bluee Screen. Vedno po parih minutah v vsaki igri. V winsih pa ne, tam je delalo vse lepo in prav. Pa sem šel in namestil Windows XP, misleč, bo bolje. Tudi sami xpji tečejo zelo lepo nobenih problemov, sledi namestitev prve igre, pa druge in spet, vedno po parih minutah bluee screen. Grem na googla, vpišem napako ki je v bluee screenu (saj veste: STOP: 0x0000005, itd...). Gugl izpljune rezultate, kjer po večini zasledim da je ta napaka povezana z ramom. Takoj na boot cd zapečem memtest86, mrcvarim računalo debelih 15 ur in si ogledam rezultate. Bolj malo razumem, vidim le, da so neki errorji. Se oproščam za kvaliteto slik, slikal sem namreč z telefonom, prosim poznavalce, ali je ali ni tale ram zrel za menjavo? Hvala lepa.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
- spremenil: V-i-p ()
mirkuma ::
JP, definitivno slab ram. Lahko ga serje tudi maticna...
Probaj se tole. Arhiviraj vec datotek, da dobis skupno velikost arhiva recimo 300MB (lahko kaksno od podmap windows). Preveri ali je arhiv v redu (test ali extract). Ce imas pri extraktanju errorje je skoraj sigurno kriv ram.
Predno reklamiras ram, ga vzami ven dobro zradiraj kontakte in ga vrni nazaj ter znova pozeni memtest...(seveda omenjenega ne moras narediti, ce bos s tem strgal garancijsko nalepko...)
Probaj se tole. Arhiviraj vec datotek, da dobis skupno velikost arhiva recimo 300MB (lahko kaksno od podmap windows). Preveri ali je arhiv v redu (test ali extract). Ce imas pri extraktanju errorje je skoraj sigurno kriv ram.
Predno reklamiras ram, ga vzami ven dobro zradiraj kontakte in ga vrni nazaj ter znova pozeni memtest...(seveda omenjenega ne moras narediti, ce bos s tem strgal garancijsko nalepko...)
b ::
Lahko ga serje tudi graficna karta (igre pac nekoliko bolj obremenijo GPU ter ostale komponente na graficni), ampak ce ti memtest mece ven errorje, potem RAM gotovo ni OK.
Dr_M ::
kolikor sm zasledil na temu forumu, je pri AMD sistemih precej pogost pojav da je v 5 testu precej napak.
pr men je precej podobna zadeva, ceprov mi ram ne dela nikakrsnih tezav.
ti bo mogu se kdo kej povedat, ki ma mal vec izkusenj z memtestom.
pr men je precej podobna zadeva, ceprov mi ram ne dela nikakrsnih tezav.
ti bo mogu se kdo kej povedat, ki ma mal vec izkusenj z memtestom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
V-i-p ::
Hum, nekaj sem sedaj pogruntal. Pri meni je bil kolega, pa gleda frend rame, pa vidi, da je ena ploščica v črni reži, druga ploščica pa v modri (plata ima drugače dvakrat po dve banki za rame, dve črni in dve modri). Zna biti to problem? Sedaj sem dal obe ploščici v modre, izgleda da bi lahko bilo to to, zanimajo me vaše izkušnje, ali so dve ploščici lahko v različnih bankih (v mojem primeru je bilo že v trgovini ena v modri in ena v črni). Ne razumem ;) Tj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
mte ::
hm jst sm mel probleme kr so fajli ratali corrupted če sm kej preveč prenašal z enga diska na drugi..potem sem šel delat nek test ramov (malo časa, nism dobil errorjev), nakar sm za foro v biosu spremenu da ram ne dela na 333mhz kot athlon (ram je drgač pc3200 400mhz) ampak sm ročno nastavu na 400mhz..od takrat nimam več teh problemov..
Tilen ::
a to si brez visanja FSBja naredo , kr FSB ratio v prid ramom ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8606 (7263) | Jst |
» | Napaka: CPU or CPU ratio has been changedOddelek: Pomoč in nasveti | 739 (592) | Mitch |
» | Težava z blue screeniOddelek: Pomoč in nasveti | 7211 (6604) | smotanc |
» | Blue screen problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2532 (2199) | taz |
» | NUJNO. Je disk zanič ali ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1561 (1243) | perci |