Forum » Šola » Študij MEHATRONIKE - se splača ???
Študij MEHATRONIKE - se splača ???
DUKE4EVER ::
Zanimam se za študij mehatronike na višji šoli, pa me zanima, če se mehatroniko "splača" študirat, oz. koliko je ta študij težak ? (-vem da noben študij ni od muh, pa vseeno vprašam)
Na področju elektrotehnike nisem glih nek "maher", popoln laik pa tudi ne.....
Mehatronika naj bi bla "mešanica" elektrotehnike, strojništva in računalništva, vendar o tej zadevi vem zelo malo, zato bi mi vsake informacije o tem prišle zelo prav !
Lepo prosim poznavalce mehatronike za čimveč informacij !
Odločam se med informatiko in mehatroniko, kaj predlagate ?
Lep pozdrav vsem na forumu !
Na področju elektrotehnike nisem glih nek "maher", popoln laik pa tudi ne.....
Mehatronika naj bi bla "mešanica" elektrotehnike, strojništva in računalništva, vendar o tej zadevi vem zelo malo, zato bi mi vsake informacije o tem prišle zelo prav !
Lepo prosim poznavalce mehatronike za čimveč informacij !
Odločam se med informatiko in mehatroniko, kaj predlagate ?
Lep pozdrav vsem na forumu !
He...
icek ::
Jaz studiram mehatroniko na FERI. Ne vem kaksne so razlike tukaj pa na visoki soli. Tudi jaz nisem imel pojma o strojnistvu, pa sploh ni neki problem. Stvari so pri nas dodelane tako, da vsepovsod dobis neka osnovna znanja, niker pa se ne spuscajo v podrobnosti. Studij je bolj prakticno orientiran. Vsak dobi tudi svoj prijekt, ki ga fura 2 leti.
Meni ni zal, da sem sel sem, smo tudi zelo dober kolektiv in se zelo dobro razumemo s profesorji
Meni ni zal, da sem sel sem, smo tudi zelo dober kolektiv in se zelo dobro razumemo s profesorji
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
DUKE4EVER ::
ICEK, hvala za odgovor !
Kako je pa kaj s predmeti - kateri bi izpostavil kot najtežjega ali najtežje ?
A je študij mehatronike bolj "piflarija" al je bolj "računsko" obarvan ?
Hvala in lep pozdrav !
Kako je pa kaj s predmeti - kateri bi izpostavil kot najtežjega ali najtežje ?
A je študij mehatronike bolj "piflarija" al je bolj "računsko" obarvan ?
Hvala in lep pozdrav !
He...
icek ::
S predmeti je tako, da je studij kreditni, kar pomeni, da lahko izbiras med mnogimi predmeti. Nekateri so pa obvezni. Vmes se tud najde kaksen predmet, ki je bolj piflarski, drugace pa je vse bolj tehnicno - racunanje, programiranje...
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
DOOM_er ::
No ker mi je gradbeništvo dop.... sem se odločil da bi mogoče morda bi bilo bolj pametno it na drug faks. Zanima me predvsem kakšna je kaj matematika v primerjavi z elektro faksom. Ker tu na gradbeni, je zaj... na fertik. Ter zanima me koliko se povezujejo področja elektrotehnike, računalništva ter strojništva, ter če sam študij poteka tako da ti tupajo teorijo v glavo ali so zadeve bolj projektno seminarskega tipa. ( v zloženki zelo poudarjajo da je to njihov cilj ). Sam predmetnik se mi zdi zelo zanimiv, in v višjih letnikih pooseblja moje mokre sanje. Ter zanima me kako je z življenjem v mariboru ( študentski dom, boni, priložnostna dela ).
PS.: Moti me edino, da za ta študij nikjer ne omenjajo, sem ga naštel po naklučju.
PS.: Moti me edino, da za ta študij nikjer ne omenjajo, sem ga naštel po naklučju.
Robots will steal your job. But that's OK
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 362638 (24830) | nejc_nejc |
» | višješolski programOddelek: Šola | 4878 (3947) | marko181914 |
» | Kaj je boljše strojna ali elektrotehnična fakulteta?Oddelek: Šola | 5844 (5019) | S4ul3 |
» | Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 52496 (31007) | Unknown_001 |
» | Vpis na fakultetoOddelek: Šola | 4151 (3322) | deltacqb |