» »

Ipaq ter Linux

Ipaq ter Linux

pblaz ::

odločam se za nakup dlančnika - hp ipaq hx4700 (palmi se mi zdijo malo mimo) mi je nekako všeč, a ravno ugotavljam, da je microsoft windows mobile 2003 en velik jajc. čeprav ima resolucijo 640x480 se na tistem zaslonu bore malo vidi. fonti ogromni, word in excel imata samo čisto osnovne funkcije.
pa sem videl na netu, da nekateri inštalirajo gor linux, kar se mi sploh ne zdi slaba ideja. zdaj pa me zanima, če je že kdo to poskušal, kajti zanima me, kako je s podporo (cf/sd card, bluetooth, wifi, irda) in ali bi delal gor kakšen kde (hej, saj ima resolucijo 640x480!).

Nerdor ::

pblaz ::

to sem tudi gledal, samo me zanima, če je že kdo to dejansko probal.

Nerdor ::

To sem bral leta 2002 v hrvaški rač. reviji Bug, da so uspeli na Compaq 3800 namestiti distribucijo "Familiar". In da sta jim oba grafična vmesnika delovala, ter so se bojda s Nokia 6300 (gprs) preko bluetooth vmesnika povezali v splet.

Sem pa slišal, da zahteva veliko spretnosti, da se inštalira Linux na ročne napravice. Ni tako enostavna reč. Poznati je treba finte, kako pretentati "loader", da bo namestil linux.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

slashrsm ::

Jaz sem davno tega mel Familiar na mojem Ipaq-u 3970.... Imel sem tud Opie desktop environment in zadevica je bla kar cool. Ednini problemček je bil, da nikakor nisem mogu sd readerja poštimat.... pol sem nekje zasledil, da sd reader od mojega modela ni podprt, pa sem bil malodane (čeprav sem jokal vmes) primoran it nazaj na Winse. 32 mega flasha mi namreč ni kaj dosti pomagalo za poslušanje mp3-jev, na primer. Kasenje se zadeve nisem več lotil, tako da je možno, da se je zadeva spremenila nabolje. Vem pa, da so drugi modeli imeli podprt card slot... najboljše je da zadevo malo preiščeš na handhelds.org.

Inštalacija sama pa niti ni tak bav bav.....

l0wc4 ::

Jaz imam en star iPaq 3760 in sem pred časom imel naložen Opie in Familliar 0.72, pred dnevi sem ga nadgradil na 0.80 in zadeva dela, celotna grafika in vse se mi dopade bolje kot pa PocketPC 2002, ki je bil privzeto na dlančniku. Edino kar boš rabil za instalacijo je craddle s serijsko povezavo saj preko USB cradlea tega ne mores narediti. Če imaš serijski craddle samo sledi navodilom pa bo vse delovalo. Sem pa pred dnevi naložil nazaj PocketPC 2002, saj sem testiral par programov za nadzor WiFi omrežij, ki jih zaLinux nisem mogel usposobiti. Naloži pa boš videl, samo ne pozabi si narediti backupa svojega PocketPC-a.

pblaz ::

hvala za odgovore :D

zdaj proti koncu tedna bo zadeva prišla, pa imam še nekaj vprašanj:
- a lahko kako zajebem, da zadeva več ne bo delovala?
- samo kako se to boota? a niso windowsi gor zapečeni v ROMu? ali zadevo potem poženeš tako, kot si lahko včasih v dosu uporabil loadlin?
- skrbijo pa me tudi šumniki in bluetooth tipkovnica
- kako je potem s softwareom? ga moraš sam kompajlat iz sourcev ali lahko daš gor kakšen rpm ali kaj v tem stilu?
- kako zadevo povrnem v windowse, če bom to hotel?
- ali bodo tiste tipke spodaj delale?

l0wc4 ::

Seveda lahko stvar tudi zaj. pa ti ne bo več nič delovalo. Imaš pa tukaj ful dobra navodila, in če boš delal po le teh navodilih bo delovalo vse. Za restore Pocket PC nazaj pa imaš tale link. Ko boš bral navodila boš videl da je kot prvo potrebno namestiti en drug BootLoader, ki ti omogoča bootanje Linuxa. Drugače pa ko ti naložiš Linux preprogramiraš flash od iPaq-a. Namestitev prgoramov pa je dokaj izi, uporabiš usbnet in dela vse brez problema. PReberi si te linke, ki sem jih navedel zgoraj pa malo poškili še na Handhelds pa bo vse ok.

pblaz ::

hvala, že berem :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905000 (4192) Caligula
»

Nakup dlančnika

Oddelek: Kaj kupiti
111300 (1144) SkIDiver
»

Palm/iPaq/KajJestVem/

Oddelek: Kaj kupiti
91319 (1162) Ziga Dolhar
»

Dlančnik, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
91534 (1403) OrlyTM

Več podobnih tem