» »

Varnost za ta in prihodnji teden

Varnost za ta in prihodnji teden

Slo-Tech - Po spletu se je začelo razpošiljati elektronsko sporočilo, ki pravi da morate ponovno aktivirati vaša Okna, pri tem pa morate vnesti serijsko številko, ki ste jo dobili ob nakupu operacijskega sistema. Pošiljatelj tega sporočila "je" security@microsoft.com. Prav tako boste morali vpisati nekaj podatkov o vaši kreditni kartici. Te informacije naj bi bile potrebne za preverjanje avtentikacije. V primeru da zavrnete preverjanje, bo vaša kopija označena kot piratska. Klik!

Torej, ne nasedajte takšnim elektronskim sporočilom. Gre za klasično potegavščino, poznano pod imenom phishing. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Prav tako se je pred kratkim razširil t.i. worm, imenovan Bropia.F. Ta program razpošilja slike s končnico pif vsem, ki jih imate pod kontakti in so trenutno dosegljivi. Prav tako naj bi poskušal poslati datoteko sexy.jpg, ki je v resnici izvršilna datoteka. Verjetno ni treba dodajati, da so bo program poskušal preselit na ostale računalnike in razmnoževati naprej. Prav tako ima dokaj zanimivo lastnost. Na okuženem računalniku bo poskušal znižati jakost zvoka, da ne boste slišali zvočnih opozoril, ob morebitnem posredovanja antivirusnega programa. Klik št.2!

Drug teden, natančneje v torek, Microsoft namerava izdati trinajst popravkov, od katerih bodo nekateri označeni kot kritični. Ti popravki bodo namenjeni Oknom, SharePoint Portal Services, Officu, .NET Frameworku, Visual Studiu, Windows Media Playerju in MSN Messengerju. Poleg tega bo na sporedu še t.i. webcast predstavitv, na kateri se bodo osredotočili na vsebino popravkov. Poleg tega bodo predstavitev podaljšali za eno uro, ki bo namenjena postavljanju vprašanj. Klik št. 3! Admini, veselo na delo!

52 komentarjev

«
1
2

Masamune ::

mah, je#$& taka polkna...;( ;(
lp, j

AndrejS ::

@Masamune kaj si linux pojedel ?

Zanimivo. Le zakaj bi vpisoval ser.# če še je prvič nisem. Datoteka s končnico pif ni slike. In datoteka s končnico jpg ne more biti izvršilna datoteka. Pravilno bi bilo datoteka *.jpg.pif. Ker ima večina uporabnikov oken nastavitev skrij končnice znanih datotek, le to datoteko vidi kot .jpg ker sistem .pif zakrije.

Bravo MS.. spet novi popravki... Se vidi da več delajo na krpanju sistema kot na razvoju novih verzij.

MrStein ::

"znižati jakost zvoka"

Ha ha, to pa me je fajn nasmejalo !
Kaj je sledi ? Bo smanjšal kontrast, da ne boš videl dialoga od AV programa ? :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

roli ::

Kaj ko bi zmanjšal kar cel računalnik:D .
http://www.r00li.com

zee ::

vljudno te bo opozoril, da ti kani sesut mašino in ti pri tem nudil podporo (vici, kava, čaj, sočutje, apavrin), ki je v takih trenutkih potrebna ... :P
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

CWIZO ::

A lahko zvem kateri program ta "Bropia.F" napade? Nic ne pise.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

CWIZO ::

Aja v MSNju (zvedel po kliku na link).
Loh bi povedal v novici to...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gumby ::

jao... tisti ki nasede na to foro ima vso ustavno pravico, da bo izropan;((

Microsoft ::

Ej, sam tale potegavsica z mejlom je kar carska. Tud zato, ker se dobro ujema s tem, ko so pred kakim tednom ali dvema napovedali, da bodo poostrili nadzor na strani download.microsoft.com pa windowsupdate.microsoft.com. Tam bos lahko stvari vlekel dol samo, ce bos mel original.

Jst mislim, da bo ene 5% folka nasedl.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

KoKi ::

jao... tisti ki nasede na to foro ima vso ustavno pravico, da bo izropan

aja? velika vecina (natancneje 90%+) uporabnikov nima osnovnega znanja kaj se tice racunalnistva, pa so prav tako administartorji. in kak naj en bogi "admin" pol ve kaj je res in kaj ni (se posebaj ce vidi da je mail od microsofta). sreca je edino to, da verjetno 60% nebi vedlo kaj naredit in bi klicali pomoc (upam da ne od tistih ostalih 30%) ... in za tako izjavo bi jaz tebi marsikaj provosco ...
# hackable

chuck ::

Ka niste mogl prej napisat, jst sem jim že poslu mojo kreditno (k sreči poteče konec meseca in imam nizek limit), ključ pa kar piratski>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

metalc ::

Admini, veselo na delo!


S tem verjetno misliš, da je že skrajni čas za dl kakšnega *BSD ali pa vsaj Linuxa...

BaRtMaN ::

Res je eno zanimivo vprašanje, zakaj je v Windows privzeto skrivanje končnic znanih datotek.

Phil ::

Najbrž zaradi večje prijaznosti uporabniku.
Prva stvar, ki jo izklopim ob namestitvi :).
LP

Gandalfar ::

BaRtMaN: jap, 'newbie' friendly

gumby ::

zato, da folk lazje zazene viruse v stilu nekaj.doc.exe >:D :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gumby ()

Microsoft ::

A mislte, da folk ne bo odpru britni_spirs_nude.jpg.exe, ce bi videl koncnico? Pomoje bi isto.

A vi bi odprli to, ce bi dobili od enga sumljivga mejla in bi bila res jpg koncnica? Jst vse take stvari, ce jih dobim, sploh ne pogledam, ampak direkt zbrisem. Neglede na koncnico.

metalc, ne, nism tega mislu.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Masamune ::

@AndrejS

nic nisem pojedu, samo v duhu demokracije sem izrazu svoje skromno mnenje.. ce ti pase, prav, ce ti ne pase... tudi prav
lp, j

Jux ::

microsoft, ti že, sam ti tud bereš slotech. regular johndoe ve sicer da .exe pomeni neki za zagnat, sam če ne vidi te končnice ampak vidi britni_spirs_nude_sex.jpg obstaja možnost da bo cuknu in odpru. Mislim, sej sam veš da so bili taki virusi v preteklosti prav popularni. Zdej se težje okužiš, outlook po defaultu blokira dostop do .exe fajlov v pošti.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Gandalfar ::

Jux: OE?

darkolord ::

Outlook != OE

Gandalfar ::

Torej .. ce hoces uporabljat Microsoftovo programsko opremo in noces dati bogastva za Outlook in ti webmail ne disi ... si obsojen na OE in posledicno najebal?

Ziga Dolhar ::

> Torej .. ce hoces uporabljat Microsoftovo programsko opremo in noces dati bogastva za Outlook in ti webmail ne disi ... si obsojen na OE in posledicno najebal?

Če bi rad jedel črn kruh pa nisi zanj prirpavljen plačat +tolarjev, si obsojen na bel kruh in posledično najebal?

Mal protislovno, Gandalfar. Izpusti "Microsoft" in takoj dopustiš možnost alternativnih rešitev ;).
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

To je sicer. Ampak takoj ko omenim Thunderbirda zacnejo vsi pljuvat po meni da se pa to ne spodobi omenjat v taksni temi in da namerno zacenjam MS. vs. Linux vojno.

Samo sprasujem se kako Microsoft skrbi za malega cloveka in ce mu ni vseeno zanj..

Zgodovina sprememb…

Myth ::

Komaj čakam jutri, pa veselo nove popravke gor... bom še bolj zaščiten :P
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Microsoft ::

Zdele sm staknu tekst v originalnem sporocilu:

: Hello Microsoft user,

We here at Microsoft would like you to still receive your normal computer updates, That Will protect your computer from Viruses and spyware. We have noticed A lot of people are illegally Using our services Without paying for their Windows Operating System. Therefor we've made a web site so you can update or validate your windows serial and credit card information. If you do not comply with our policy, windows will ask you to reactivate your serial number, and it will become invalid. So you will lose any information on your computer. If you do not validate your serial number, your copy of windows will be labeled as piracy.

Your Credit Card will not be charged. We use your credit card information to validate your windows system. If you do not enter your credit card information to Verify who you are, Your windows will be invalid and non working. If any one else has your serial number we will contact you by phone. It is critical that you update your serial number and validate it, so no one else will attempt to use it. We've also added Programs to help fight piracy and adware. After your verification is complete, You can download these programs free of charge.

Please validate your account by Signing in our web site below.


vir

Da crknes od smeha! Ono, da bodo kar vsi podatki zginla. Al pa ona, da pol ko bos validiru Winse, da mas moznost DLjat zastoj programe. Ja vadla! Da ti zabije celo kisto.:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

sankus ::

"Hello Microsoft user"

a to je tipičen pozdrav s strani MS suporta uporabniku?

Gigabit ::

"regular johndoe ve sicer da .exe pomeni neki za zagnat, sam če ne vidi te končnice ampak vidi britni_spirs_nude_sex.jpg obstaja možnost da bo cuknu in odpru."
Tale Joe, k nima niti vklopljenih končnic bo tud lahk posumil da je neki narobe, ko bo videl .jpg kočnico, ane? Se prav bo lahk že iz tega opazil da se zadi skriva vsaj še ena končnica, če je že tolk pametn da ve kaj končnice pomenjo.

"Ampak takoj ko omenim Thunderbirda zacnejo vsi pljuvat po meni"
Me preseneča, da se ti to zdi kej čudenga.

"Samo sprasujem se kako Microsoft skrbi za malega cloveka"
Zgleda da zlo dobr skrbijo k mu folk ostaja zvest.

Microsoft, zlo dobra novica! V prihodnje si jih želim še več takih.
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

Daedalus ::

Heh, drugače pa itak povprečn uporabnik ne ve, kako zgleda mail z MS supporta. Oz. ne ve, da MS support ne pošilja mailov končnim uporabnikom...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Gigabit ::

"Oz. ne ve, da MS support ne pošilja mailov končnim uporabnikom..."
Ti najbrž tega res ne veš, pa še kej drugga tud ne.
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

poweroff ::

Hello - ja, res pravi pozdrav (saj veste, kaj pomeni hell)... >:D
sudo poweroff

Gandalfar ::

Gigabit: pa sej ti Microsoft res nikoli ne poslje taksnega maila brez predhodnega dogovora?

Gigabit ::

"Gigabit: pa sej ti Microsoft res nikoli ne poslje taksnega maila brez predhodnega dogovora?"
Najboljš da se kr pr njih pozanimaš, če kej ne veš. Nism ti jz tukaj microsoftov svetovalc.
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

Gandalfar ::

To _je_ Microsoftovo uradno stalisce.

Gigabit ::

"To _je_ Microsoftovo uradno stalisce."
Sm ti rekel, če pokličeš vse zveš. Lepo da ti je ratal.
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

Gandalfar ::

?!?!?

MrStein ::

Gandy, a še nisi ugotovil, da je GB en hoaxer ? Skoz nekaj bluzi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Gigabit ::

"Gandy, a še nisi ugotovil, da je GB en hoaxer ? Skoz nekaj bluzi."
To vs je večino odprtokodcev, ja.
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

CCfly ::

"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Gigabit ::

http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-

Ziga Dolhar ::

IceMan je bil vsah zabaven.
https://dolhar.si/

Microsoft ::

Gandalfar, jst mislm, da ti nikol nc ne poslejo. Konc koncu, sej ne vejo tvojga mejla. Lahko pa se narocis, da ti posiljajo dolocena opozorila, novosti, ...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ziga Dolhar ::

Microsoft seveda razpošilja svoje "bulletine", na katere se ponavadi naročiš pri registracijah za posamezne downloade oz. poštnično dostavo poskusnega/predoglednega programja ipd. V nekaterih dejansko opozarjajo tudi na razne črve ipd., vendar nikoli samostojno, ampak v sklopu celotnega "pisma" (novosti, namigi, povezave, in potem zraven pač še opozorilo).
https://dolhar.si/

CaqKa ::

ccfly daj nehi že s temi trolli.
mislim tukaj ljudi označevat za trolle je pa res malo čudno. a nebi raje argumentiral svoj pogovor. aja ne moreš, ker se še linux ni omenil. sorry. boš pač čakal na kero drugo novico.


aja. jaz še nisem dobil melja od microsofta.. pa oni zgoraj ko je omenil da admin pač ne ve, da je tam za jpg končnico očitno še nekaj.. jah to pač NI admin. ADMIN bo že vedel.
Mulc ki mu je doma uspelo odpret porte za emulo pač ni admin.

hruske ::

Microsoft oz. former JimiBtn, super novica, samo drugič NE NE NE dajat KLIK nad povezavo.
Rad imam tole državico. <3

Jeebs ::

Punce, če ima katera kake slike na kompu, k niso glih za v javnost jih pošlte men. Jih z veseljem zavarujem pred očmi nepovabljenih.:D Sej veste, kako je dons, virusi pa te zadeve.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

CCfly ::

a nebi raje argumentiral svoj pogovor. aja ne moreš, ker se še linux ni omenil. sorry. boš pač čakal na kero drugo novico.

Moj argument je da je pesmica zabavna in se navezuje na smer v katero je krenil pogovor.

Kar se tiče novice pa nimam nobenih pritožb. Mini bulettin samo očitno ga mora objaviti Jimi, da ne spljuvajo avtorja.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Microsoft ::

No, pa jih mamo. ms05-feb bulletin

Ekola. A sm prvi slovenc, ko ma vse popravke gor? A sm? A sm? :P :D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Si, si!
https://dolhar.si/
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti s področja trdih diskov

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
263811 (2915) Stepni Volk
»

Procesorske novice

Oddelek: Novice / Procesorji
343223 (2250) PrimozR
»

Intel v letu 2005: Centrino za namizja

Oddelek: Novice / Procesorji
92661 (2661) morphling1
»

Microsoft opozarja azijske države.

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
436047 (6047) Matev
»

Napovedovanje vremena pod Linuxom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
142988 (2988) dr.J

Več podobnih tem