Forum » Omrežja in internet » Hitrost
Hitrost
Elemen_T ::
Kakšne hitrosti dosegate z standardnimi modemi (analog)...jaz se namreč čudim da se mi je pred kakim 2 meseci konektal s hitrostji 52.000bps....zdaj pa 45.000bps.
MRB0rYS ::
Pr men v službi se strani pravzaprav ne nalagajo ampak samo odpirajo a ni to kull če klikneš pa se ti prikaže. Drgač pa nevem kakšna je hitrost men se zdi da smo povezani z 2 mbit povezavo
b0rys
MadMax ::
Elemen_T a si preprican, da je hitrost konektanja bistvena? Jst sm probavu vec modemov, pa se je veckrat zgodilo, da je modem z nizjim konektom dosegal vecjo hitrost prenosa. Men se konekta 44000 al pa 45333, prenos pa povprecno 4.8 k/sek.
PaJo ::
Hitrost pri kateri se modem konekta ni vse, ker recimo ce se konekta z preveliko hitrostojo lahko da bo delalo pocasneje kod da se konekta za malo nizjo hitrostojo, to pa zaradi napak, ki se verjetno pojavljajo ko je modem konektan z preveliko hitrostojo. Tako da ta podatek s kolko se konektas ni zmeraj bistven, bistven je potem DL, kateri mora bit dokaj konstanten, amapk pri anlognih modemih je to dokaj tezko dosect, da se pa, samo moras bit doma zelo blizo centrale pa se skoraj svojo linijo met pa ti lahko pici ko sus
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Elemen_T ::
PaJo: Hmm...prej mi je vleklo tudi 5kb/s...zdaj mi vleče 4kb/s...sprašujem se ali je kaj narobe s centralo (ki je sicer zelo solidna), ali z modemom...ali celo s čim drugim...
Lp
Lp
PaJo ::
Hm...
Vprasanje... Tu lahko igra vlogo dosti dejavnikov, tudi mogoce to ce si menjal tvojega ISP-ja ali pa ce si slucajno v bajti na linijo priklopo se en dodaten telefon. Ce nisi nix od tega naredil potle modem tudi ni kriv, ker ta ne vpliva na to, seveda ce mas isti modem, pa ce nisi spreminjal lokacije compa v bajti, ti ostane se samo to da je Telekom kaj v centrali spremnil Na to ap se ne da nix vplivat. Tak pac je v nasi demokraticni drzavi, po eni strani se mas sreco da te niso na kaksen PCM vrgli
Vprasanje... Tu lahko igra vlogo dosti dejavnikov, tudi mogoce to ce si menjal tvojega ISP-ja ali pa ce si slucajno v bajti na linijo priklopo se en dodaten telefon. Ce nisi nix od tega naredil potle modem tudi ni kriv, ker ta ne vpliva na to, seveda ce mas isti modem, pa ce nisi spreminjal lokacije compa v bajti, ti ostane se samo to da je Telekom kaj v centrali spremnil Na to ap se ne da nix vplivat. Tak pac je v nasi demokraticni drzavi, po eni strani se mas sreco da te niso na kaksen PCM vrgli
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
McSpike ::
ja isto pri meni, 50,6kbps mesec nazaj zdej pa vse mogoče od 28,8 pa do 44
samo več noče.... možno res daje krivo to da mam na isti liniji kar dva telefona in dva modema... bom odklopil dva in videl al je kej razlike.... sem to že pomislil a kje se je meni dalo it koga odklapljat sredi chata :))
možno je tudi da če mate kak star telefon in povzroča šume na liniji....
samo več noče.... možno res daje krivo to da mam na isti liniji kar dva telefona in dva modema... bom odklopil dva in videl al je kej razlike.... sem to že pomislil a kje se je meni dalo it koga odklapljat sredi chata :))
možno je tudi da če mate kak star telefon in povzroča šume na liniji....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1946 (1383) | CWIZO |
» | K***** MODEM MOTOROLAOddelek: Strojna oprema | 1516 (1119) | Evil|One |
» | 115 kOddelek: Omrežja in internet | 1283 (1064) | Boky |
» | WinModem problemiOddelek: Strojna oprema | 1775 (1592) | srale |
» | TELEKOM zmanjšal dostopno hitrost?!!!Oddelek: Omrežja in internet | 1669 (1408) | Igor |