» »

Iiyama 410

Iiyama 410

trilko ::

Kupil sem Iiyamin monitor Vision Master Pro 410 in imam nekaj problemov. Nekaj centimetrov nad in pod vertikalno sredino monitorja se na svetlem ozadju vidita dve horizontalni crti, ki potekata cez cel ekran. Se bolj motece od tega pa je priblizno dva centimetra debel pas enakih, vendar vertikalnih crt, ki se nahaja na desni stani zaslona. What to do? Ali naj nesem monitor nazaj ali kaj? Ali ima kdo podobne izkusnje? Hvala

Dr.Miha ::

Trillko:Iiyama VisionMaster 410 je diamondtronski (neka vrsta tirinitrona) monitor.Zato sta tam dve horiziontalni črti.Se človek navadi.Glede vertikalnih pa ne vem, jst jih ne vidim :))
Za domovino z Nintendom naprej!

ChiefThunder ::

tiste ravne črte so sence od dveh žic, kar je normalno. za drugo pa nevem, probi mal naštimat pri nastavitvah če je to to, al pa mal monitor poč, če ne pomaga pa nazaj nes...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Malecky ::

Horizontalne sta seveda normalni vertikalne pa niso!

Rešitev: Enkrat pribij monitor, al pa več udarcev( Ne hecam se RESNO).

Imam isti monitor in ga ne zamenjam za nobenega drugega 17"!!

To se naredio med prevozom ker se mreže stikata to tudi poskušata preprečiti tisti dve horizontalni nitki...

Če ne pomaga ga nesi nazaj!

TheHijacker ::

Jaz imam isti monitor. Dve vodorovni črti so res tam in tudi morajo biti. Na službenem Philips Briliance 109p(19") so tudi lepo vidne. Mislim, da so te črte samo na true flat monitorjih, nisem pa sigurn. Sem si pa kakšen teden nazaj omislil BNC kable(3000SIT) za povezavo monitorja in grafične, ki naj bi sliko še polepšale. Lepše slike nisem opazil(malce bolj žive barve?) ampak sedaj lahko nastavim več kot 75Hz v Win2k in WinXP. Baje je en problem s iiYama monitorji in GeForcei. Sem pa imel problem s čudnimi znaki v OSD meniju, ki so se mi naključno pojavljali ko sem stisnil gumb MENU na monitorju. Znebil sem se jih tako, da sem monitor ugasnil(na gumbu), kar drugače nikoli ne naredim(ugasne se mi samo računalnik, monitor pa je vedno v standby). Pe še za info; windowse laufam na 1152x864x16.
Je pa res carski in vreden vsakega tolarja. Takrat, ko sem ga jaz kupoval me je koštal 95.000SIT. Kakšna je pa cena sedaj pa ne vem, ker ga ne najdem več v cenikih.
http://www.google.si

Malecky ::

Ko sem jo jaz kupoval sem dal 72000SIT in nikoli me ni razočarala.

Jest z Ge-forcom nisem imel neobenih težav...

TheHijacker ::

Saj jaz tudi ne. Edino to ker s driverji več kot 6.50 pod win2k in winxp nisem mogel nastaviti več kot 75Hz. S BNC kabli pa to sedaj deluje.
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za monitor experte

Oddelek: Pomoč in nasveti
241845 (1379) Muflon1
»

Samsung 757NF (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634558 (3573) Marjan
»

Trojne sence na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
101398 (1196) Matek
»

Ker monitor 17''?

Oddelek: Kaj kupiti
161266 (1077) ABX
»

nvida driver kje so frekvence nad 85mhz

Oddelek: Programska oprema
101661 (1559) TheHijacker

Več podobnih tem