» »

Trojne sence na monitorju

Trojne sence na monitorju

Dredd ::

Zanima ma če kdo ve, zakaj se mi občasno pojavljajo na desni strani kakršnihkoli vertikalnih linij trojne zabrisane sence od česarkoli, kar je pač prikazano (npr. v wordu bel papir na sivem ozadju in ta efekt na desni strani papirja).
Monitor:iiyama vision master pro 410, 17", flat.
Gradična: Asus7100pro, čip geforce 2 mx-400, 64mb
Matična: Abit KG7
CPU: Athlon XP 1500+
Ram: 512 DDR

Prižgem PC, in lahko brez da se dotaknem miške gledam v ekran in omenjeni efekt se ob nedoločenem času pojavi in enako izgine. Ko efekta ni je slika kristalno lepa. Mam winse XP, enako je blo v 98SE. In enako na drugi grafični z istim čipom.
A je možno da je kašno nihanje v štromu, al pa vga kabel ki je BNC in ne navaden na obeh koncih.

Zanima me še zakaj se v RCTW ko se premikaš z miško hitreje levo desno, še posebej ob svtlih teksturah (omara, svetilkah), vendar drugče skoz,-vodoravne tanke črte, ki razdelijo sliko in pride do zamika teh delov slike, drugače pa dela gladko in hitro. Je to pri open GL vedno?

Kolk, je 2518 benčmarkov v 3dmark2001, default nastavitve in tut v dektop nastavitvah privzete nastavitve, na mojem zgoraj opisanem sistemu? Mal mal a ne? Zakaj ???
Driverji: Detonator XP 21.83

Dredd ::

Dejte no, mi saj mal pomagat, prosim prosim, vsaj povejte glede rezultata v 3dmarku2001. Lepa hvala.;)
Dredd

ToniT ::

Meni so se sence pojavljale zaradi kabla, ki sem ga podaljšal. Monitor - LG Flatron 17".

LojzePek ::

A si probal malo prezračit katodno cev. Pri določeni starosti ti začne fosfor na robovih izgubljati sapo. Ko stvar prezračiš, deluje kot nov. Sence, različni Moirre efekti izginejo. Pazi samo da ne zračiš pri preveč vlažnem oz. kakšnem tropskem zraku. Pol ti pride noter kondenz pa ti začne stvar prebijat. Pol npr. ko igraš špile se ti pojavlja efekt dežnih kapljic. (strokovno : rain ilusion efect) .

AlBundy ::

PEK: lepš mu še jaz ne bi mogu povedat. Jop, proaj tako kot je napisal pek, lahko pa ga neseš tud na servis, pa ti bodo zaručunal od 5-15k sit :| .
intel inside idiot outside

Highlag ::

Rezultat 3d marka lep primerjaj na madonion-ovi strani.
Sam glede na to da maš MX nimaš zelo slabega rezultata

Moj Athlon 1333 + MX (originalni) je zbral 2310 točk. GF3 Ti200 pa 5801

Efekt v Wolfensteinu se imenuje picture tearing (trganje slike) Znebiš se ga zelo enostavno:
Najdi nastavitev za OpenGL v display properties in vključi vertikalno sinhronizacijo pa bo u redu.

Na monitor vplivajo magnetna sevanja. A imaš v bližini kak zelo močan porabnik (bojler/pralnistroj ...), ki se vklaplja izklaplja v skladu z sencami. Če ne mu ni pomoči.

Slika postane dvojna lahko tudi če kabel ni pravilno dimenzioniran (napačna impedanca ...), vendar bi bila potem slaba cela slika ne pa sam en ali dva dela.

sdspecy ::

Malo pozno, ampak vendarle.

Kot sem videl, ti ni nihce odgovoril pravilni na tiste lise na monitorju. Problem je tovarniska napaka, recimo tudi nenatancnost. Te lise se pojavljajo na rastru monitorja in nimajo zveze z nicemer drugim. Povzrocajo pa jih slabi kontakti nekje na elektroniki v monitorju in ne verjamem, da jih bos lahko odpravil sam. Zadeva se popravi z nekaksno specialno elektricno prevodno pasto, ki jo IIYama posilja na zahtevo generalnim serviserjem po svetu. Govorim iz lastnih izkusenj, ker sem imel podoben monitor iste firme, le pro model ni bil. Dal sem ga Jerovsku v servis pod garancijo in so zadevo popravili. Sedaj tistega serviserja za te monitorje ni vec tam, ker je odsel v tujino. Zato dvomim, da ti bodo pri Jerovsku pomagali, pa se slabe izkusnje imam na zadnje z njimi (ta isti monitor sem dal na servis k njim, pa so mi naredili 5cm ris na ekranu, popravili pa nic - nikakrsen odnos, menda grejo itak v stecaj).
V glavnem, probaj na kaksnem TV servisu, mislim da ni tako drag poseg. Predvidevam, da nimas vec garancije, v nasprotnem primeru nimas druge izbire kot vrnite prodajalcu.

see ya

Dredd ::

Fantje hvala za vse inf., anmpak moram vam povedat da je bla glede monitorja najbolj glupa fora in nobena od svetovanih (u stvari nasrečo :D.
Efekt je zginu in se pojavu in tko naprej večno. Zato se mi ni zdel logično da bi blo z monitorjem kej narobe. Kriv je bil slab BNC kabel. Navadnega d-suba se vtaknu in slika je še lepša in senc ni več. Thnx enivej.

Ja, na mad-onionovi strani sem kr slab, naj bi mel okol 2700. Pa nč za to. Itak 3 Ti 200 pade kmal :).

Mislm pa da tista nastavitev v OpenGL, men ne odprav težav s trganjem slike, jebiga.

Lp,
Dredd

Matek ::

Pek, LOL, v katodni cevi je vakuum!:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

LojzePek ::

MadMato :

V moji (katodni cevi, da ne bo pomote) ni nič več vakum, ko sem zadevo prezračil deluje carsko. Zdej ko nimam vakuma pač elektrone usmerjam z močjenšim el. topom tak, da deluje zadeva. Vse se da v assemblerju sprogramirat. Mal se je treba sam znajdit.

Matek ::

:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung SyncMaster 1200NF PROBLEM!!

Oddelek: Zvok in slika
131440 (1236) johnib
»

Zamenjava katodne cevi

Oddelek: Strojna oprema
111380 (1214) Šimpanz
»

Kateri monitor za delo v ACAD-u

Oddelek: Kaj kupiti
161350 (1032) zumes
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402083 (1491) Hux
»

MItsubishi Diamond Plus 200 (22 colar) izkušnje ?

Oddelek: Strojna oprema
321777 (1266) Mercier

Več podobnih tem