» »

Dolby Surround in SB Live 1024

Dolby Surround in SB Live 1024

BoBi ::

Rad bi dobil Dolby Surround zvok pri filmih. SB Live ma šter izhode, tko da bi se to verjetno dal, če bi imel softverski dekoder, ki bi iz stereo zvoka pri filmih odkoderu Dolby Surr. in ga poslal na te izhode pri SB. Kdo kaj ve, če to obstaja?

undefined ::

Iz navadnega Stereo signala ti ne moreš dobit ven Dolby, unless you're Harry Houdini. :D
Imeti moraš namreč signal, ki je kodiran Dolby, i.e. AC3 format pri DVD-jih. Potem rabiš odkodirni hardware (i.e. SB Live 5.1), in potem še 5.1 zvočni sistem (i.e. Cambridge 5.1).

BoBi ::

Narobe si razumel. Nisem mislil Dolby Digital ampak Dolby Surround, ki pa je zakodiran v navadnem stereo kanalu. Npr. tudi na navadni VHS videokaseti maš lahko Dolby Surround. Zanima me samo to in nič DD in podobno.
Torej skoraj vsak Divx film ima Dolby Surround, le odkodirati ga softversko in zvok poslati na Livetove izhode bi bilo potrebno.

undefined ::

Hmm, jaz sem pa mislil, da ima vsak DivX downsample-an DD v simple Stereo (ponavadi kar Joint Stereo). Ni tako? Mogoče se motim. Novejši DivX-i prihajajo z AC3 zvokom, kjer imaš full DD signal.

matevzm ::

Jaz imam obcutek, da je bolj malo DivXovz DDjem zaenkrat. Je pac predolg, na 2CDjih imas se moznost, pri enem pa samo ce je zadeva kratka. Pa se to je dostikrat dodan 192kbps DD stream, ki pa vsebuje 2 kanala in je v bistvu Dolby Surround.
DD lahko zakodiras v stereo, nekateri programi pa znajo narediti Dolby Surround (jaz vem za DVD2AVI, ki ima za to opcijo, za ostale pa ne vem).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

Oddelek: Zvok in slika
3510966 (4774) Sarimner
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537053 (5808) gumby
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
362839 (2387) ciper
»

PC to HI-FI

Oddelek: Zvok in slika
81173 (986) gumby
»

Zvok preko HI-FI ?

Oddelek: Zvok in slika
131276 (1101) mmisv

Več podobnih tem