» »

Se bliža konec življ. dobe motherboarda?

Se bliža konec življ. dobe motherboarda?

Grey ::

Opazu sm, da je na kondenzatorju(tist k je čist pr AGP portu) ena packa na zgornji strani, v barvi smokija. A to pomen, da bo kmal crknla?

Zakaj se mi pojav nek blue screen, če dam dve palčki rama notr? Oba delata normalno, samo ko jih pa dam oba naenkrat noter pol pa ne dela.

CCfly ::

Kondenzatorji so se ti napihnili. Najbolje da jih daš zamenjat nekomu z roko veščo spajkalnika in to še preden skuriš katero dražjo komponento.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Grey ::

Jao spet bojo šli dnarci...

Tud, da bi šu novo plato kupt ne vem če se mi splača...jao!
K mam Pentiuma na 478 socketu...pa da bi šu zdej novo plato kupovat za star procesor se mi zdi mal too much.
A pa je velka nevarnost, da se mi bo nekaj skurlo? Namreč js zdele laufam komp...

jest10 ::

Ni nevarnosti.
Zaradi kondenzatorjeu se pojavi samo nestabilnost

Povej ti to mojemu procesorju. Tudi jaz sem ga prepričeval, da zaradi kondenzatorjev ne more crkniti, pa se mu ni dalo dopovedati.

Trancedeejay ::

HI
Pri maticni plosci mojega brata so se napihnili skoraj vsi 6,3V elektrolitski kondenzatorji(6komadov) . Racunalnik dela a zmrzuje, vcasih se tudi resetira. Kondenzatorji so 3300mikro in 6,3V in se jih nikjer ne da dobit, bodo 2200mikro ok? Zakaj se sploh to dogaja, je to dokaj pogost pojav? Imel je navit procesor iz 600 na 800MHz, ko ga je zacel zajebavat je proces dal na normalo 600 pa je bil racunalnik prizgan 2 dni, potem pa je bilo spet isto sranje. Ali je to mozno zaradi presvoh napajalnika(ima samo 235W in Durona)?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Vzemi kondenzatorje 3300 uF in recimo 12-16V. Problem bo z dimenzijami, ker so taki kondenzatorji večji.

berta ::

@Trancedeejay: Pr mojmu bratu so se isto napihnili kondenzatorji 6,3 V 3300 mikro F na Gigabyte plati in sem jih dobil zastonj v JAE (Svaka čast njim). Plata zdej dela tko kot nova. Je bil pa tud napajalnik zanč (Sem ga odprl pa so bli tm tud napihnjeni kondenzatorji, tolk da prever še pri sebi )

Dead_Eye ::

Zaradi napajalnika se sigurno niso napihnili, zaradi navijanja in višjih temperatur pa zelo verjetno.
The one and only

Scorpia ::

mikro F so dokaj pomembni. enkrat sem menjal na plati, prešnji so bili 10, jaz pa sem lahko dobil samo 6,3 ali 6,4 pa še zmeri dela (okol pol leta). sam mF je bilo isto.

@Dead_Eye: Tud zarad napajalnika se lahko napihnejo. Čim ti napajalnik da preveliko napetost ven se ti lahko začnejo počas napihovat. In pol kr naenkrat se odprejo. Seveda vpliva zraven tud prevelika temperatura. Tolk da če maš en kvaliteten napajalnik pol maš velik manjšo verjetnost da boš mel kakšno sranje.

Trancedeejay ::

Hi
V JAE stane zamnjava kondenzatorjev 8tisoc sit(pa to je ze nova plata), posebej se jih ne da dobit, da bi jih sam zalotal. Pozna kdo koga v jae, da bi zrihtal kondenzatorje.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

mtosev ::

Oba delata normalno, samo ko jih pa dam oba naenkrat noter pol pa ne dela.

Isti problem mam jaz na ASUS P4C800-E Deluxe.
Kaka ideja kaj je to?
RAM je Infineon.
Mam novi BIOS.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Ja jst sem šel lepo v JAE jim razložil situacijo in so mi lepo dali zastonj kondenzatorje. Žal pa ne poznam nikogar tam.

jest10 ::

Trancedeejay:
obrni se na IC elektroniko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava kondenzatorjev na plati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153207 (2044) Pšenični
»

Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )

9712960 (9730) Pyr0Beast
»

Cvrčanje v kišti (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
505169 (4366) Pyr0Beast
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

10315327 (11007) Pyr0Beast
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608740 (7399) Pyr0Beast

Več podobnih tem