Forum » Programska oprema » Excel in conditional formatting
Excel in conditional formatting
Imagination ::
Zdravo.
Zanima me kako se v excelu z uporabo conditional formatting-a naredi sledeča zadeva:
v celici a1 imam določen datum 1.1.2005 - kako naj z uporabo zgoraj omenjene funkcije naredim zadevo tako, da če je 1.1.2005 sobota ali nedelja, se celica obarva zeleno, če pa je en dan med ponedeljkom in petkom, pa se obarva z drugo barvo.
Hvala
Zanima me kako se v excelu z uporabo conditional formatting-a naredi sledeča zadeva:
v celici a1 imam določen datum 1.1.2005 - kako naj z uporabo zgoraj omenjene funkcije naredim zadevo tako, da če je 1.1.2005 sobota ali nedelja, se celica obarva zeleno, če pa je en dan med ponedeljkom in petkom, pa se obarva z drugo barvo.
Hvala
---
Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
bojsi ::
Prvi pogoj
Formula je =weekday(A1;2)večjeod5 (nastavis zeleno barvo).
Drugi pogoj
Formula je =weekday(A1;2)manjšeod6 (nastavis drugo poljubno barvo).
Za večjeod in manjšeod vstavi ustrezne znake, ker mi jih forum ne pusti zapisati.
lp,
D.
Formula je =weekday(A1;2)večjeod5 (nastavis zeleno barvo).
Drugi pogoj
Formula je =weekday(A1;2)manjšeod6 (nastavis drugo poljubno barvo).
Za večjeod in manjšeod vstavi ustrezne znake, ker mi jih forum ne pusti zapisati.
lp,
D.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Sheets - VprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1055 (859) | Invictus |
» | Excel vse sorteOddelek: Programska oprema | 2653 (1950) | jozekuch |
» | Vstavljanje datuma v ExceluOddelek: Programska oprema | 2390 (2319) | Šimpanz |
» | [EXCEL] seštevanje urOddelek: Programiranje | 5451 (5050) | JayKay |
» | Zakon o varnosti cestnega prometaOddelek: Loža | 915 (848) | Tody |